Autor Tema: Winter grille cover, zaštita od hladnoće  (Pročitano 5037 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosgraniceZapočeo temu

Winter grille cover, zaštita od hladnoće
« poslato: 12. Okt, 2013. 18:07 »
sta mislite o ovome , razmisljam da napravim ovo a i dobro ce doci preko zime za brze postizanje radne temperature
http://www.superskoda.com/images/Plasty/f1-fgcr3.jpg
« Poslednja izmena: 12. Sep, 2014. 11:54 Karlheinz Hell »
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže t.salai

Odg: Winter grille cover, zaštita od hladnoće
« Odgovor #1 poslato: 14. Okt, 2013. 02:34 »
A onako. Ipak ce ti hladni zrak vuci kroz otvor u braniku. Moj savjet ti je da pribjegnes Balkanskom rijesenju "karton na hladnjak" a te pare potrosis na protect foliju za prednji branik, haubu i retrovizore da ti ne izlupaju kamencici u voznji  ;)

Ne kazem da taj stitnik nema ucinka, daleko od toga, ali ako bas nemas para na bacanje, radije odradi verziju koju sam ti gore naveo. Bolje se smrzavat koji minut vise ali izbjegnes lakiranje od 400KM+  ;)

Usput, sjeti se da je Fabiji usis zraka na veznom limu sa lijeve strane maske. Ako motor ima gdje vuci zrak, onda definitivno ima gdje i hladni zrak do prodre do hladnjaka. Nece biti cisti udar vjetra u voznji i bit ce manje podhladjivanje od strujanja zraka, ali u gradskoj voznji gdje su male brzine ne znam bas koliko ces se prije ugrijati u autu za razliku bez ovog komada plastike  :)
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 14. Okt, 2013. 11:34 »
Kako napraviti ovo i od čega za O2, a da se ne vidi spolja? :-)
Vozim kratke relacije, značilo bi mi uskoro da se kabina pre ugreje? Dal' hoće?

• Vozi: Yeti

Van mreže Neba

« Odgovor #3 poslato: 14. Okt, 2013. 12:34 »
Moj savjet ti je da pribjegnes Balkanskom rijesenju "karton na hladnjak"
Ukoliko se odlucis za ovo resenje oblozi taj karton nekim najlonom (ja sam na jugicu to onim aparatom za zavarivanje kesa) jer zna da nabubri od vode i da brzo propadne :)  Takodje na Fabiji na donjem delu branika je najveci direktni prodor vazduha na hladnjak pa bi se ja (i) time pozabavio :)
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #4 poslato: 14. Okt, 2013. 12:39 »
Takodje na Fabiji na donjem delu branika je najveci direktni prodor vazduha na hladnjak pa bi se ja (i) time pozabavio :)
Tibor je u pravu isto i ti, mislio sam da zatvorim i donji deo branika i radilo bi posao kao karton
ja bih to napravio od fiberglasa, ima kitovi za camce nisu skupi i dobije se 0.8m2 mrezice sto ja mislim da je dovoljno za to, a mozda i od pleksiglasa ako nadjem neko otpadno parce da probam, on se lako oblikuje sa fenom sa vrucim vazduhom

Van mreže Neba

« Odgovor #5 poslato: 14. Okt, 2013. 12:54 »
Ako se bacis na posao, pls uradi par slicki. Kako mislis da to pricvrstis, mislim da tu ima dosta lufta izmedju hladnjaka i (maske) branika ?

« Odgovor #6 poslato: 14. Okt, 2013. 17:50 »
slike stavljam obavezno

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #7 poslato: 14. Okt, 2013. 20:18 »
Zvucace cudno i smesno al ja sam prosle zime stavljao foliju sto ide ispod laminata strahovao sam zbog topljenja folije od strane hladnjaka al nije bilo nikakvih problema. i opet cu to ponoviti  :)

Na mreži hakkler

« Odgovor #8 poslato: 14. Okt, 2013. 23:03 »
Vozim kratke relacije, značilo bi mi uskoro da se kabina pre ugreje? Dal' hoće?
najjeftinija i najlakša varijanta izreži karton sa skalperom :)
samo ga položiš ispred kilera..i zatvoriš haubu.
ja to napravim svake godine kad vani bude konstantno cca -5c
i koristim ugl. za vožnju po gradu..kratke dionice.
Kad idem na vanjsku cestu..duži put..mičem karton..u gepek

karton možeš obojat u crno ako te smeta look ispod maske

i da osjetno prije proradi grijanje..i motor dosegne radnu

« Poslednja izmena: 14. Okt, 2013. 23:48 pedja »

« Odgovor #9 poslato: 15. Okt, 2013. 12:29 »
nasao sam parce pleksiglasa i hteo sam da isprobam reakciju materijala na grejanje, odusevljen sam rezultatima, boja i tekstura materijala je ostala ista, savio sam ga pod uglom od skoro 90 stepeni bez pucanja, definitivno cu raditi sa tim u crnoj boji, nije potrebno ni farbanje ima lep sjaj, moze samo poliranje za high gloss. Sad treba samo kupiti, da li neko zna gde?

Van mreže fobia24

« Odgovor #10 poslato: 19. Okt, 2013. 12:58 »
Mislim da ovo kod benzinaca nije neophodno jer u kratkom roku dostižu radnu temperaturu. Takože, ni pokazivač temperature nije tačan jer za koji minut dostiže radnu, a grejanje nije tako efikasno kao nakon desetak minuta vožnje. Kod dizelaša sam primetio da se jako sporo greju i svakako je pametno.

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #11 poslato: 27. Nov, 2013. 01:58 »
Mislim da ovo kod benzinaca nije neophodno jer u kratkom roku dostižu radnu temperaturu.
Počeo sneg, pa da osvežim temu. Radi se o ovome, u verziji proizvoda SuperŠkode:

poklopci za gornju i donju masku. Prošle zime montirao i isprobao, kako u gradu, tako i na otvorenom putu. Iskustvo je pokazalo da radnu temperaturu motor brže dostiže-što je primarno(na kratkim relacijama), i da su ukrsna rešetka i hladnjak zaštićeni od bljuzgavice i putarske rizle-što je sekundarno. No, postoji i negativna pojava-poklopac donje maske sprečava termosenzor da pravilno očita spoljnu temperaturu(jer je smešten dole desno-gledano spreda), i time daje pogrešne podatke ECU, koja potom nepravilno setuje parametre za rad motora. S toga, donji poklopac ne treba montirati, izuzev kod ekstremno niskih temperatura(-15°C i nižih). Govorim o Yeti modelu, da ne bi bilo zabune(jer je na svakom modelu senzor temperature postavljen na drugačijoj poziciji).
Svakako da treba istaći, da su poklopci poželjniji i efektniji na autima sa dizel motorima.

Van mreže fobia24

« Odgovor #12 poslato: 27. Nov, 2013. 10:12 »
Moj savjet ti je da pribjegnes Balkanskom rijesenju "karton na hladnjak" a te pare potrosis na protect foliju za prednji branik, haubu i retrovizore da ti ne izlupaju kamencici u voznji  ;)

Gde ima da se kupi ova folija u bg-u?

Van mreže Neba

« Odgovor #13 poslato: 27. Nov, 2013. 10:16 »
No, postoji i negativna pojava-poklopac donje maske sprečava termosenzor da pravilno očita spoljnu temperaturu(jer je smešten dole desno-gledano spreda), i time daje pogrešne podatke ECU, koja potom nepravilno setuje parametre za rad motora.

Planiram da uradim nesto slicno samo na balkanski nacin na svojoj SDI Fabiji.
Da li znate (ili bilo ko od ostalih) gde se nalazi na Fabiji mk1 ECU-ov termometar spoljne temperature ?
Da li je vrednost spoljne temperature koja se prikazuje na BCu ocitana sa spomenutog ECU-ovog termometra ili ima zaseban termometar ?

Van mreže Neba

« Odgovor #14 poslato: 17. Dec, 2013. 13:05 »
Zdravo (ponovo) svima  :D

Da malo ponovo zavtimo ovu temu!

Pitanje za sve Fabijase mk1, s obzirom da na hladnjak s prednje strane otvaraju dve resetke (jadna u donjem delu branika i druga na haubi) da li ima svrhe pokriti samo jednu od njih ?

Takodje i pitanje iz prethodnog posta je jos uvek aktuelno ..  :D