Autor Tema: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2018/19  (Pročitano 44773 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže tonii29Započeo temu

Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2018/19
« poslato: 25. Sep, 2018. 20:25 »
 Vece u dilemu sam za zimske gum stredne klase vozio sam Debica frigo 2 vrlo zadovoljan u snegu po leda i na suhom asvaltom MUCIM SE OKO RICKEN TIGAR SAVA NEXEN I GISLAVED ? UTISCI VASIH ?
  • Vozi: skoda superb 2.0 tdi 2012g

Van mreže slobodanalex

Odg: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2018/19
« Odgovor #1 poslato: 25. Sep, 2018. 20:52 »
Tigar, Riken, Orium, Taurus, Strial i Kormoran je sve jedna te ista guma...
Izbacili su novi model zimske gume
https://passenger-car.tigar-tyres.com/products/tigar-winter/
« Poslednja izmena: 25. Sep, 2018. 21:01 slobodanalex »
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže stavrov

« Odgovor #2 poslato: 25. Sep, 2018. 22:19 »
Tigar, Riken, Taurus, Kormoran ...
Iako tako deluje na prvi pogled, nije sve jedna te ista guma.
Mala informacija od inzenjera insajdera - ako se vec bira od ovih, uzeti Tigar.
Novi model je razvijan da bude bolji od starog, pa videcemo sta ce buducnost pokazati. Nova guma je nize mase i tanjih bokova.
  • Vozi: Octavia 2 Fl 1.6 TDI 2012 Elegance

Na mreži AcoSk

« Odgovor #3 poslato: 25. Sep, 2018. 22:52 »
Vece u dilemu sam za zimske gum stredne klase vozio sam Debica frigo 2 vrlo zadovoljan u snegu po leda i na suhom asvaltom MUCIM SE OKO RICKEN TIGAR SAVA NEXEN I GISLAVED ? UTISCI VASIH ?
Zimska Sava

Na mreži MAKS

« Odgovor #4 poslato: 26. Sep, 2018. 09:06 »
RIKEN I TIGAR su od istih oriuzvođača. To jest od proizvođača TIGAR SU OBE: Ustvari to jeste tigar samo je za drugo trziste RIKEN. Vozim ih vec dve godine i po ovo malo snega i leda su ok . Svi kazu da je SAVA bolja.  wac1 E pa sad koliko para toliko muzike. Pa se ti odluci. hearcut
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže shuxx

« Odgovor #5 poslato: 26. Sep, 2018. 09:18 »
Baš sam skoro video na nekom većem autu, ovu novu Riken gumu, vidim ja  da mi je nepoznata ( poprilično pratim same dezene guma ). I kada sam bolje zagledao, vidim da je Riken....

Mislim da Tigar / Riken / Kuper tyres.... sve one završavaju posao za manje zahtevne korisnike, što bi neko skoro rekao, prosečna brzina mi je oko 45kmh za 50000km.

Naravno, većina neće izabrati domaći brend samo ako je u mogućnosti da kupi skuplju gumu i jačeg brenda. Kupuju ih oni koji gledaju svaki dinar.

Svojevremeno sam čitao test Tigar wintere, upoređivana sa bitno jačim brendovima, i u dva teastiranja, tj u startovima i kočenju je bila malo ispod jakih proizvođača, ali u ostalim dinamičkim testovima, vožnja po kiši i snegu u krivini, je bila bitno lošija.

Izbor je svakako na pojedincu, shodno afinitetima i finansijskoj moći.

Skoro sam bio da točim gorivo, staje tip sa audijem i sipa za 1000din.... 6L... jbg ali vozi Audi

• Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže shuxx

« Odgovor #6 poslato: 26. Sep, 2018. 09:21 »
Riken je Japanski brend, i Tigar radi pod tim imenom, za inostrano tržište... sumnjam da se iole razlikuju od Tigra. Samo je ime drugo....mislim... tako sam čuo..od prodavaca...

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #7 poslato: 26. Sep, 2018. 10:38 »
Skoro sam bio da točim gorivo, staje tip sa audijem i sipa za 1000din.... 6L... jbg ali vozi Audi

Takve stvari mi nikad neće biti jasne. Juče vidim BMW 520 F10, ima skoro ćelave Tigar wintere…
Bitno da se vozi dobar auto, a to što sutra neće imati ni za hleb nije bitno...

Inače Tigar, Riken, Orium, Taurus, Strial i Kormoran koliko sam čuo od distributera da je identična guma, smo promene kalup sa brendom...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #8 poslato: 26. Sep, 2018. 14:17 »

Desavalo se i meni par puta da sipam za 1000 2000 ali mi je uvek pri vrhu rezervoar pa cisto dopunim malo . Mozda je i kod njega ta sitacija :) . Najvecu foru sto sam video lik sa s klasom 320 cdi . Sipa za 500 din:D
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Skorpion

« Odgovor #9 poslato: 26. Sep, 2018. 16:09 »

Zemjak, edinstveno Nexen spagja vo Sredna klasa. Se ostanato se budget gumi. Pisi za koja dimenzija prasuvas i budzet koj imas.
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Van mreže shuxx

« Odgovor #10 poslato: 27. Sep, 2018. 16:46 »
Iz nekoliko testova sam stekao utisak da je Barum Polaris odlicna guma srednje klase. Nisam ih kupovao... uvek mi je Wintera zavrsavala posao.....

Sent from my SM-A320FL  

Van mreže shuxx

« Odgovor #11 poslato: 27. Sep, 2018. 16:47 »
Desavalo se i meni par puta da sipam za 1000 2000 ali mi je uvek pri vrhu rezervoar pa cisto dopunim malo . Mozda je i kod njega ta sitacija :) . Najvecu foru sto sam video lik sa s klasom 320 cdi . Sipa za 500 din:D
Mozda dopunjavao....rezervoar....

Sent from my SM-A320FL  

Van mreže Kide1978

« Odgovor #12 poslato: 27. Sep, 2018. 20:25 »
Znam da TIGAR mene nikad nije izneverio.
Naravno nije savršena guma ali za svakodnevnu upotrebu je VRH.
I sad planiram za medjeda da ih uzmem.

Van mreže Miro MNE

« Odgovor #13 poslato: 27. Sep, 2018. 23:28 »
Ja samod prosle godine definitivno zavrsio sa Tigar Winter 1. Nove posle par hiljada km se pokrivile, za snijeg su i dalje bile OK, za prosjecnog vozaca ce svakako odradit posao, ali vrlo malo se doplati i dobija se mnogo bolja guma. Nekad sam se kleo u nju, al vise nije to to. Guma koja me kako u zimskoj tako i ljetnjoj varijanti svake godine prijatno iznenadi je Hankook.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

Van mreže shuxx

« Odgovor #14 poslato: 28. Sep, 2018. 06:33 »
Kao neko ko je u proizvodnji...razumem da se desi neki skart i da prodje kontrolu. Zato sluzi garancija koja je kod guma mislim 3 god. Znam da je i mucno slati ih na reklamaciju... ali. .  . To i njima i vama znaci....

Sent from my SM-A320FL