Autor Tema: Bolero + navigacija  (Pročitano 4386 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
Bolero + navigacija
« poslato: 27. Sep, 2018. 22:46 »
Moze Bolero i navi:
https://www.youtube.com/watch?v=NV7BJXxOOME
 :)
Kako ovo uraditi? Nisam skontao, jel to softverski nadograđeno ili i mehanički?

Van mreže nidza

Odg: Bolero + navigacija
« Odgovor #1 poslato: 27. Sep, 2018. 23:48 »
Kenwood pravi svoj uređaj kompatibilan sa CAN bus.

Ja bih u nedostatku Navi stavio tu neki kineski Android. Fleksibilan si time na duže staze.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

• Laurin&Klement
« Odgovor #2 poslato: 28. Sep, 2018. 08:27 »
Kineski nikad ne rade u fullu. Sat mi ni jednom nije radio. Signal nekad traži po dva minuta, nekad nađe odmah. Dešava se da zabaguje da mu ne možeš ništa dok ga ne resetuješ. Oni su sinonim za poluproizvod nažalost. Stavio bih ga ja da imam onaj običan, ali mi žao da izbacim Bolero koji radi savršeno zbog kineza. Ako ništa ne nađem kao rešenje, to ostaje zadnja opcija. Ali zar nije na snimku fabrički Bolero nadograđen sa navigacijom?

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #3 poslato: 28. Sep, 2018. 09:31 »
Ali zar nije na snimku fabrički Bolero nadograđen sa navigacijom?

https://www.kenwood-electronics.co.uk/car/oem/skoda/GVN-MIB1/
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže munja23

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 17
« Odgovor #4 poslato: 28. Sep, 2018. 13:30 »
Kineski nikad ne rade u fullu. Sat mi ni jednom nije radio. Signal nekad traži po dva minuta, nekad nađe odmah. Dešava se da zabaguje da mu ne možeš ništa dok ga ne resetuješ. Oni su sinonim za poluproizvod nažalost. Stavio bih ga ja da imam onaj običan, ali mi žao da izbacim Bolero koji radi savršeno zbog kineza. Ako ništa ne nađem kao rešenje, to ostaje zadnja opcija. Ali zar nije na snimku fabrički Bolero nadograđen sa navigacijom?

Vidi na Ebayu da li ima fabricki amundsen na prodaju. Ja sam nasao za moju fabiu konkretno...
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Na mreži hakkler

« Odgovor #5 poslato: 30. Sep, 2018. 00:58 »

ali mi žao da izbacim Bolero koji radi savršeno zbog kineza. Ako ništa ne nađem kao rešenje, to ostaje zadnja opcija. Ali zar nije na snimku fabrički Bolero nadograđen sa navigacijom?

Rockscout , lg mirrorlink i button savior

Tako nekako..ako želiš navigaciju kad trebaš.Ako google.ove karte rade kolegi na rapidu mc..tj na swingu..ne vidim razlog zašto ne bi radilo na boleru.

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 30. Sep, 2018. 10:12 »
https://www.kenwood-electronics.co.uk/car/oem/skoda/GVN-MIB1/
Hvala, poslao sam upit dileru da vidim kako nadograditi ovo.

Rockscout , lg mirrorlink i button savior

Tako nekako..ako želiš navigaciju kad trebaš.Ako google.ove karte rade kolegi na rapidu mc..tj na swingu..ne vidim razlog zašto ne bi radilo na boleru.

Ovaj uređaj sa slike ima APP, a kada ima android onda je ništa lakše nego instalirati navigaciju preko usb ili wifi-a. Ali ja nemam ni app.

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 30. Sep, 2018. 11:23 »
To je ovo
A cena u Italiji je suluda u poređenju sa troškovima izrade, ali u poređenju sa doplatom za navigaciju je realna nažalost.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #8 poslato: 30. Sep, 2018. 11:45 »
Kako nemas APP?
Ta fora sa button saviorom ne radi na novim uredjajima u skodama,ranije je preko toga mogao da se odradi mirror celog ekrana telefona.

Sada skines android auto(ili apple carplay) na telefon,ukljucis ga preko usb-a u auto i imas google mape,ako ides u inostranstvo(roming) mozes da downloadujes oblasti koje ti trebaju na telefon i koristis offline.
Mirrorlink je nesto metiljav,ja nisam imao snage da se bakcem sa njim,skinuo sam onu krekovano sygic navigaciju ali opet nije radilo.

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 30. Sep, 2018. 13:16 »
U jbmt blesavog, imam APP, a bio sam ubeđen da nemam! =))

Van mreže varicak

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 7
« Odgovor #10 poslato: 01. Okt, 2018. 09:51 »
Hajde molim te za nas sa jeftinijim ulaznicama, detaljnije objašnjenje. Imam ovakav Bolero (Octatvia MY 2014.) da li mogu i kako da mirrorujem ekran telefona iPhone, Android sve jedno na Bolero, konkretno navigaciju?

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 24. Sep, 2019. 16:35 »
To je ovo
A cena u Italiji je suluda u poređenju sa troškovima izrade, ali u poređenju sa doplatom za navigaciju je realna nažalost.
U februaru sam kupio ovaj uređaj Kenwood GVN-MIB1. Ugradnja je obavljena par meseci kasnije, kada sam bio u Beogradu na par dana. Nakon ugradnje uređaja serviser nije mogao da reši problem koji se javio po pitanju zvuka. Zvuk nije emitovao uređaj, slika navigacije radi, ali nema zvuka. Rezolucija je takođe očajna, ali mislim da je razlog u tome što je uređaj projektovan za Bolero MIB1, a ja imam veći MIB2. Mada, Kenwood korisnički centar je po broju šasije mog vozila naveo da je to stari uređaj koji se ne pravi više i da se razvija novi za najnovije modele i da moj Bolero neće biti podržan. Dakle, oni su pogrešili, suprotno je. Meni bi trebao taj novi uređaj.
Za kupovinu ovog uređaja trebalo je ići u Milano jer opcije slanja nisu bile izvodljive prodavcu. Pisao sam reklamaciju i nakon više prepiski sa prodavcem u Italiji koji je dalje posredovao ka Kenwood Italiji, dobio sam najpre instrukcije kako da odradim setovanje prekidačima na uređaju. Kako to nije pomoglo, dobio sam odgovor da ukoliko vozilo poseduje Canton zvučni sistem, zvuk nije podržan, te da to nije greška u uređaju, već je problem u vozilu.
Nisam prihvatio takav odgovor i dao predlog kako da se reši problem.
Opcija 1: da skinem i vratim uređaj, a oni da mi vrate novac;
opcija 2: da mi daju naknadu štete za delimično upotrebljiv uređaj, 200e;
opcija 3: da podnesem tužbu u Italiji gde ću zahtevati vraćanje novca, sudske troškove, troškove koje sam imao oko ugradnje uređaja i troškove demontaže, te slanja.
Prihvatili su da vrate 200e, a meni je to najbolja opcija jer koristim uglavnom android auto i google mape, a preko ovog uređaja je trenutno vezana rikverc kamera. Bez njega bio bi neophodan modul.
Evo kako to radi: