Autor Tema: Karoq problem pri laganom startu  (Pročitano 1238 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže NavipZapočeo temu

Karoq problem pri laganom startu
« poslato: 18. Okt, 2018. 14:47 »
Citam po forumima da 1.5 manual  T-Roc i Karoq imaju problem pri laganom startu u prvoj brzini pri nizim obrtajima. Mogu li vlasnici 1.5 manual da napisu svoja iskustva? Vec sam narucio 1.5 manual Karoq, i nisam siguran koliki je ovo problem, da li da razmislim o DSG-u.
  • Vozi: Kia Ceed 1.4

Van mreže Sammael

Odg: Karoq problem pri laganom startu
« Odgovor #1 poslato: 19. Okt, 2018. 23:54 »
Koliko znam, jedini sam trenutno vlasnik 1.5 manuelnog Karoqa ovde.

Šta tačno znači lagani start pri nižim obrtajima? S normalnim startom nemam nikada problema, start/stop zna nekad da me zeza ali obično ponovno pritiskanje/otpuštanje kvačila to rešava za par sekundi.

• Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

« Odgovor #2 poslato: 20. Okt, 2018. 10:22 »
Koliko sam razumeo, lagani start pri obrtajima nizim od 2000. Kao da anti-stall pravi problem i auto poskakuje (kangarooing sto bi oni rekli).
Imas temu o tome na UK forumu gde si clan.
"I wondered if other owners of 1.5 manual Karoq owners were having issues when pulling away on first gear. I just can't do it smoothly. I've tried low revs, high revs and just using the torque of the engine but to no avail. It's hard to explain what happens but I will try. I get the clutch bite point and go to increase the revs as I slowly lift the clutch further but the revs either jump up or bottom out and I "kangaroo" as if I'm a learner driver all other again. I have no issues in other gears as I change into them. Is it because the car is so new? It does get better when the car is warm but doesn't fully go away. Any help would be greatly appreciated."

Van mreže Sammael

« Odgovor #3 poslato: 20. Okt, 2018. 13:43 »
Čitao sam o tome, ali nikada mi se to nije dogodilo.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

« Odgovor #4 poslato: 23. Okt, 2018. 11:00 »
Videcu za nekih nedelju-dve da li sam i ja iste srece.  :)
Da li si stavio neku zastitu? Sigurno cu da uzmem kasko, razmisljam da li da stavljam i neku dodatnu zastitu u vidu zeder/igla/alarm........

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 23. Okt, 2018. 12:02 »
Kolega možeš (treba) slobodno da otvoriš novu temu i naslov za sva nova pitanja koja te zanimaju u vezi Karoq-a o kojim želiš da prodiskutuješ.  bravo2
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+