Autor Tema: Felicia 1.6MPI motor trokira ili trese  (Pročitano 987 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ZoranAngelkovskiZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
Felicia 1.6MPI motor trokira ili trese
« poslato: 11. Nov, 2018. 22:41 »
Zdravo svima.Mogu li postaviti pitanje oko nekih problema sa mojom Felicjom 16mpi.
Problem je u tome da auto pali bez problema i radi vrlo dobro ali kad dodam gas na papuci motor pocinje da trokira ili trese i ubrzivanje je veoma tesko.Molim da mi neko kaze u cemu da trazim problem.promljenjeno je razvodna kapa palac svecice.
« Poslednja izmena: 12. Nov, 2018. 15:59 Karlheinz »
  • Vozi: Skoda Felicja 1.6MPI 1997

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Felicia 1.6MPI motor trokira ili trese
« Odgovor #1 poslato: 12. Nov, 2018. 10:03 »
Ako ti motor dobro startuje i lepo radi "na leru", tj. kad nije opterecen, onda problem najverovatnije nije u struji. Ako lose i tesko radi pod opterecenjem, tj. kad mu treba vise goriva i odgovarajuca smesa vazduha i goriva, onda je tu i problem. Znaci dotok goriva i odgovarajuca smesa vazduha i goriva. U sustini, neka sitnica...Zaprljan ili zapusen filter goriva, los filter vazduha, senzor vazduha, losi ili zapuseni ubrizgivaci, losa benzinska pumpa...neki vakum...  wac1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže ZoranAngelkovskiZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
Odg: Felicia 1.6MPI motor trokira ili trese
« Odgovor #2 poslato: 13. Nov, 2018. 07:39 »
Hvala ti puno druze ja u prvom objasnjenju nisam reko o svim problemima oko motora ( problem sa klapnom t.e. protok vazduha i regulacija gasa ) ali u svakom slucaju ja vec nekoliko godina vozim sa tim ali ovo se nikad nije dogodilo.Neznam sta se dogodilo ali eto sad kako da se problem sam po sebi resava neznam kako ali na moju srecu mislim da je ok.Hvala ti puno za tvoju paznju.Pozdrav za sad.
  • Vozi: Skoda Felicja 1.6MPI 1997