Autor Tema: Problem sa prozorom i podizacem?  (Pročitano 8349 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže cimo

Odg: Problem sa prozorom i podizacem?
« Odgovor #30 poslato: 18. Jan, 2015. 22:35 »
Potvrdjujem da je decko iz nisa stvarno korektan...resava stvari a nije skup

poslato sa sony xperia z2

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #31 poslato: 22. Jan, 2015. 23:38 »
Nisam siguran smijem li vanjski link, izvinite ako ne.
http://www.ebay.com/itm/SKODA-Fabia-Window-Regulator-Repair-Kit-Front-Left-/161248702948?hash=item258b2bf1e4
Ja ovo narucio ali doslo mi pred zahladnjenje, a ima puno sitnica koje se mogu slomiti po hladnom vremenu pa cekam topije. Meni je samo ova plasticna zabica pukla, ja sam dva dijela privremeno sastavio plasticnim stegicama tako da prozor radi ali izbjegavam naravno da otvaram, posto je zima nemam ni potrebe. Kad sam skidao sve. problem mi je pravio neki stekar sto iznutra ide prema bravi, ima na nekim temama. Sve ostalo je lako ali njega ne znam kako cu skinut jer se lim neda vadit bez toga. Ako to uspijem mislim da ce bit OK.

Sto se plastike tice, ako je orginalna drzala 10 godina, i ova ce bar 3-4 valjda.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #32 poslato: 07. Jun, 2015. 20:03 »
I kod mene slican problem danas, pritisnem prekidac da spustim vozacev prozor, u tom trenutku se zacu zvuk lomljenja plastike, uvijanja sajle ili sta vec i prozor propade u vrata i ni makac vise.   wac1

Odmah sam prionuo na posao, rasturio skoro cela vrata, ostalo je da razbusim jos par pop nitni (cekam da se dopuni baterija) pa cu moci da pridjem nosacu i vidm sta je tacno nastradalo. Na zalost, auto ce mi prenociti sa prozorom koji pridrzava krep traka.   :(

Planirao sam da delove potrazim u ovom servisu u bloku 61 posto mi je blizu, ali ako su im cene stvarno ovakve kao sto pisete, bolje da ne gubim vreme. Najbolje onda da zovnem Duska ili neki ovlaseni, pa da zamenim ceo mehanizam.
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #33 poslato: 09. Jun, 2015. 15:05 »
Evo i epiloga: napuko nosac i rascvetana sajla. :(

Jutros sam bio u servisu u bloku 61, lik mi je za 5 minuta zamenio nosac, sajlu, jos jednu sajlu (kaze da je za zamenu, mada meni vizuelno izgledala ok) i onaj tockic u sredini sto naleze na motor podizaca (takodje, ima tragova koriscenja, ali nista specijalno). Sve skupa 2500 din, bilo bi skuplje za 2000 din u slucaju da on radi montazu/demontazu nosaca.

Plasticni delovi koje je stavio na oko ne deluju kvalitetno kao fabricki, neka izguraju pola radnog veka kao fabricki i bicu zadovoljan. Druga opcija je bila da kupim polovan podizac (25 e) i poskidam delove sa njega, mada pitanje je u kakvom bi stanju bili. Po meni je ovo DIY posao, jedino je problem naci u Srbiji set za reparaciju.

E sad, treba sve da vatim nazad, hteo bih umesto pop nitni da stavim srafove koji su se ugradjivali pre redizajna, pod uslovom da ne mora nista dodatno da se budzi, tj. da mogu da se iskoriste postojece rupe. Da li neko zna da li je ovo izvodljivo?

U slucaju da ipak moraju pop nitne, posto nemam pistolj za pop nitne, da li bi neki kinez zavrsio posao (za ukupno 20 pop nitni) ili da potrazim nekog auto lima? Svaki savet/sugestija su dobrodosli. :)

« Poslednja izmena: 09. Jun, 2015. 15:10 Lignjoslav »

Van mreže alexa06

« Odgovor #34 poslato: 10. Jun, 2015. 12:55 »
Ljudi zasto, popravlajti nesto sto je crklo  menjati sajle zupcanike i ostalo... Ako je dotrajao jedan zupcanik i pukao neki nosac... zanci i daje i ono ostalo skoro pri kraju... sve je to napravljeno da traje odredjeni vremenski perod i to je to. Vi sad zamenite jedan nosac  i platite rad majstoru kupite nosac, zupcanik i ostalo... a za par meseci opet puklo nesto sto niste menjali .. pa se opet sve placa ponovo...
Ceo nov podizac kupio sam za 3000 din i zamenio ....
Pa bolje sve novo staviti i ne razmisljati nago da neko tu krpi nesto..
A potom je i jeftinijeeee
Može li tel ili adresa gde si kupio

Poslato sa mog Smederevca na drva!

Van mreže Beli82

« Odgovor #35 poslato: 11. Jun, 2015. 01:13 »
Ima ovde http://www.kupujemprodajem.com/Plastike-i-popravka-podizaca-prozora-4685909-oglas.htm
Piše da imaju sve delove pojedinačno tipa točkići, sajle,...a i cene delova mi deluju OK.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #36 poslato: 23. Jun, 2015. 23:35 »
E sad, treba sve da vatim nazad, hteo bih umesto pop nitni da stavim srafove koji su se ugradjivali pre redizajna, pod uslovom da ne mora nista dodatno da se budzi, tj. da mogu da se iskoriste postojece rupe. Da li neko zna da li je ovo izvodljivo?

U slucaju da ipak moraju pop nitne, posto nemam pistolj za pop nitne, da li bi neki kinez zavrsio posao (za ukupno 20 pop nitni) ili da potrazim nekog auto lima? Svaki savet/sugestija su dobrodosli.

Resih na kraju da ne komplikujem i da vratim pop nitne kao sto je bilo. Narucio sam original nitne u AC, cena je oko 40 din/kom. Nitne su celicne, dimenzija 6.4x10 mm.

Neka malo kvalitetnija klesta sa prihvatom za ovu dimenziju pop nitne nisu bas jeftina, tako da sam odustao od kupovine i platio majstoru da ih utisne. Sve u svemu, zadovoljan sam kako je ispalo.  bravo2

P.S. Svi koji se odluce da prozor popravljaju u bloku 61 mogu da racunaju na srafove i nove rupe u vratima.  :)
« Poslednja izmena: 23. Jun, 2015. 23:40 Lignjoslav »