Autor Tema: Problem sa prozorom i podizacem?  (Pročitano 7842 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MaxPowerZapočeo temu

Problem sa prozorom i podizacem?
« poslato: 19. Okt, 2013. 20:19 »
Dakle ovako: Na vozacevim vratima el podizac nece da podigne prozor? Kada ga sam fizicki podignem (jedva), el podizac ga spusti...ali nece da ga podigne? Motor radi ali rekao bih da se neka sajla otkacila?

Kako se skida tapacirung? Upravo sam bezuspesno  pokusavao...skinuo sam 3 srafa na dnu tapacirunga, 3 na rukodrzacu, 2 kod rucice za otvaranje (zapravo kod onog pipka sto sluzi za podesavanje retrovizora) ali kad pokusam da ga skinem kao da se jos negde drzi (u onom gornjem delu...zabice sa strane sam takodje skinuo)?

U svakom slucaju, zavirio sam ispod tapacirunga i ne znam da li uopste mogu da pridjem staklu jer je tu neki lim?

Ako ja ne mogu da skinem, kog majstora da trazim da mi to namesti? Elektricar? Limar?
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI

Van mreže bosnicdz

Odg: Problem sa prozorom i podizacem?
« Odgovor #1 poslato: 19. Okt, 2013. 20:49 »
Sto bi neki rekli "kolega" mada vise pristaje sapatnice posto se patimo sa cehinjama. Probaj prvo da proveris taster podizaca oce da se pojede plastika na ona dva mala zubica pa da nece da reaguje.  :-[

« Odgovor #2 poslato: 19. Okt, 2013. 21:23 »
rade prekidaci...cuje se neko tandrkanje...tacno se nesto otkacilo...

Van mreže milosgranice

« Odgovor #3 poslato: 19. Okt, 2013. 21:23 »
sve i da skines tapacir niko nece da ti proda delove za reparaciju, ja sam trazio 15 dana po netu i nista, nasao sam nekog iz Uzica kao cujemo se i prc, na kraju sam odneo rasturen u nis i covek mi zamenio sve za 1900din. zupcanik,2 krace sajle, nosace. Ima Zika sajla u bg on je jeftin oko 3000 sve da urade oni. To sto krca umotao sajlu , ne vrtljaj ga vise sjebaces zupcanik, to rade oni sto prave salje na meru
poslacu ti fon na pp, ako moze pusticu ovde
« Poslednja izmena: 19. Okt, 2013. 21:29 milosgranice »
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže vlada320

« Odgovor #4 poslato: 19. Okt, 2013. 21:57 »
Obicno se popravkama podizaca stakla bave servisi za sajle, kilometraze, taksimetre i drugu preciznu mehaniku.
Znam mnoge koji su to pokusali sami da rese, ali sa nepotpunim uspehom, a pogubili su zivce, pa su na kraju otisli u servis. Cene ove popravke su vrlo sarene (od 2000 do preko 5000), jer neki stvarno deru, pa treba pitati na vise mesta.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže dulefontana

« Odgovor #5 poslato: 19. Okt, 2013. 22:48 »
Ima na Karaburmi ili Mirijevu servis za podizace, ne znam tacno adresu mada mnogi ga preporucuju. Sacekaj malo i neko ce napisati. Mozda bugarin ili pedja znaju tacno. Vrlo lako moze da bude i da su se sajle umrsile ili se potrosio zupcanik. Inace sam na kupujem prodajem nasao set za reparaciju, mada je to bilo pre par meseci.

Sent from my HTC Desire X

Van mreže Karlheinz

• Vozi: Yeti

Van mreže bugarin

« Odgovor #7 poslato: 20. Okt, 2013. 00:00 »
Ispratio ovo uputstvo i ne ide ?
http://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=211

Hmmmmmmm
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #8 poslato: 20. Okt, 2013. 00:37 »
Imao letos isti problem ali na zadnjim desnim vratima ali hteo je da spusti samo 2 cm i onda se cuje to tangrljanje. problem je bio u nekom plasticnom prstenu koji je ispao a stoji na nosacu podizaca i kroz njega prolazi sraf. srecom nasao sam to sto je ispalo dole u dnu vrata inace nikad ne bih provalio sta je.
Elem, da nije bilo Bugarina i njegovog uputstva i jos par poruka podrske ja bih prolupao taj dan. Prati njegov DIY korak po korak i neces pogresiti nigde. Kad otkacis tapacirung iz rupica polako ga guraj ka gore pa onda ka sebi,meni je trebalo 45 min da provalim  O:-), a kad poskidas sve srafove sa lima ni njega neces moci lako da skines, moras ga vuci ka dole skroz da bi nosaci mogli da se izvuku,pa kad to izvadis videces jel problem kao kod mene ili je sajla ili nesto trece.
Ponavljam, imas bugarinovo uputstvo i neodustaj i ne zuri da ne slomis zabice,popizdces ako puknu.

« Odgovor #9 poslato: 20. Okt, 2013. 09:30 »
Ne znam sta da radim?! Nisam pametan. Sa jedne strane ne bih isao u servis da me oderu jer sam siguran da se nesto otkacilo. Radilo je normalno, bio sam na vikendici, krenuo kuci....zemljani put pun neravnina...kola se ljuljaju...i u tom trenutku sam zatvorio prozor..kada je i krcnulo nesto. Spustio ga...ponovo pokusao da podignem i nece. Sa druge strane, bojim se da se upustam u skidanje jer mi deluje komplikovano...a nemam garazu da bih mogao da ga ostavim preko noci sa otvorenim prozorom (jedva sam ga sinoc zatvorio...stavljao neke kajlice...)?!

Ima kod mene u blokovima servis (http://www.firmesrbije.com/auto-moto/tahograf-servisi/6059/servis-tehnomehanika/) . Oticicu sutra tamo da se rapsitam za cenu...a cu videti da li mi se isplati da sam skidam ili da ga ostavljam...

Van mreže milosgranice

« Odgovor #10 poslato: 20. Okt, 2013. 10:14 »
pukao ti je plasticni nosac i motor je nastavio da radi i namotao sajlu, nosac,sajla jedna i mozda zupcanik koji ide na motor stradao ako si posle toga probao vise puta da podignes prozor, da si blize meni ja bih dosao da skinem tapacir, ja mislim da je zupcanik 600, sajla 350, nosac 600 , plus njihova montaza
nalazio sam i ja setove za popravku al kad pozoves prodajemo samo sa ugradnjom
« Poslednja izmena: 20. Okt, 2013. 10:22 milosgranice »

Van mreže bokilava

« Odgovor #11 poslato: 20. Okt, 2013. 11:45 »
Ne znam sta da radim?! Nisam pametan. Sa jedne strane ne bih isao u servis da me oderu jer sam siguran da se nesto otkacilo. Radilo je normalno, bio sam na vikendici, krenuo kuci....zemljani put pun neravnina...kola se ljuljaju...i u tom trenutku sam zatvorio prozor..kada je i krcnulo nesto. Spustio ga...ponovo pokusao da podignem i nece. Sa druge strane, bojim se da se upustam u skidanje jer mi deluje komplikovano...a nemam garazu da bih mogao da ga ostavim preko noci sa otvorenim prozorom (jedva sam ga sinoc zatvorio...stavljao neke kajlice...)?!

Ima kod mene u blokovima servis (http://www.firmesrbije.com/auto-moto/tahograf-servisi/6059/servis-tehnomehanika/) . Oticicu sutra tamo da se rapsitam za cenu...a cu videti da li mi se isplati da sam skidam ili da ga ostavljam...

Sto se tice tog servisa u bloku 61, procitaj ovo, ja bio tamo
http://forum.skodaforum.rs/octavia-1996/prozor-cvili-i-ne-podize-se-uvek/msg4318/#msg4318
samo da dodam da je prvo mislio da su mi otisle sajle i rekao 4000 din, a onda se ispostavilo da je menjao samo tu pastiku i uzeo 2. Mozda je sad drugacije al cisto da budes okvvirno upoznat sa cenama...

« Odgovor #12 poslato: 22. Okt, 2013. 21:21 »
Problem resen. Posto servis radi od 9 do 17 kao i ja....ostavio sam auto tati a on je oterao u blok 61.
Menjana mu je sajla, zupcanik...4000rsd?!

Da li je puno ili ne nemam pojma...ali nisam mogao da se bolje organizujem tako da sam zadovoljan jer je zavrseno. :)

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #13 poslato: 22. Okt, 2013. 22:25 »
Imao sam istih problema tako da znam da ti se zubcanik nije sjebao garantovano nego je njima bilo lakse da namotaju sajlu na novi.Druga stvar a jako bitna a i za ostale kada startujes prekidac za podizace ,cujes da motorcic radi a prozor se ne pomera odmah obustavljaj svaki kontakt sa prekidacem jer ces spasiti obe sajle a zamenice ti samo plastiku(vodilicu) koja sama po sebi i nije skupa.A ko ima imalo afiniteta da sam nesto odradi ,jednostavno sam zameni sajle.Uzme meru preko starih kupis one mekane za biciklu namotas jednu nasuprot druge kupis cetiri osiguraca za sajlu i resio si problem,a te plastike imaju da se kupe same kao reparirajuci set.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže milosgranice

« Odgovor #14 poslato: 23. Okt, 2013. 09:48 »
,a te plastike imaju da se kupe same kao reparirajuci set.
buraz gde ima tih plastika, kupio bih ja