0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Treba mi pomoc oko kupovine oktavije. Planiram da kupim dizel 1.9 105 ks. Voleo bih da to bude 4x4 karavan. Vidim da ima sasija koje su razlicite a godiste isto. Svako savet je dobrodosao. Da li 4x4 ima nekih mana i da li je odrzavanje skuplje, na ata da obratim paznju. Pisite sve.
77kw a da je model prije scouta ne postoji. Postoji Octavija mk1 (4x4 je imala motore 1,9 tdi 66kw i 74kw, proizvodila se od kraja 1998 do 2007) a octavija nakon nje (u narodu poznatija pod oznakom A5) 1,9 tdi 77kw i 2,0 tdi 103kw i u toj generaciji imaš običnu karavanku 4x4 i scout model (A5-ica u 4x4 varijanti se proizvodila od 2005 do 2013 (scout od 2007) uključujući i facelift koji je kasnije mogao da bude i sa 1,6 tdi motorom).
Pogon je "proaktivan",razni senzori mere parametre poput vlaznosti,polozaja volana,gasa itd i rasporedjuju snagu napred nazad. Mogu da iskljuce zadnju osovinu(npr konstantan tempo na autoputu) ili da drze konstantno 4x4(npr sneg na putu). Skuplje odrzavanje je servis diferencijala na 60k(nije skupo,ne secam se tacno koliko). Nesto veca potrosnja(manje od litar) i to je to.Zauzvrat dobijas funkcionalniji i povozitiji auto. Ja sam menjao kvacilo na scoutu(na 210k) i cena je bila uobicajena,da li je nesto skuplje od obicnog ne znam ali i ako jeste nije bitna razlika.
Molim te mi reci koliko kosta set kvacila od do. Nisam uopste imao iskustva sa TDI motorima i menjacima na tim vozilima.