Autor Tema: Medijski sistem za Rapid  (Pročitano 13872 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dexterslab011

Odg: Medijski sistem za Rapid
« Odgovor #30 poslato: 27. Jan, 2021. 11:00 »
Uredjaj kao uredjaj, bi trebao da ima handsfree, cim ima dugme "phone", ali moras imati izvucen mikrofon za to. Ne znam za rapida, na fabiji se nalazi kod retrovizora, tj kod kutije za naocare i centrlnog svetla. Takodje i auto treba da ima bluetooth modul. Sto se tice uklanjnja component protectiona, moguce je i ima na forumu covek koji to moze da ti zavrsi. Izlistaj moju temu za ugradnju "bolera". Fizicka zamana uredjaja i nije toliko komplikovana, ako si ranije menjao muziku na kolima, u principu jedan dzek sa vise konektora i odvojeno antena, usb i aux. Nista spektakularno. Ali ne znam da li je moguce javljanje na telefon bez komandi na volaunu.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže MS Becej

« Odgovor #31 poslato: 27. Jan, 2021. 11:30 »
Nove informacije imam o uredjaju jer sam pozvao decka koji se bavi dekodiranjem , ovaj uredjaj nije kodiran, odnosno mozda jeste ali kad se ugradi znace se , serijski broj mu pocinje sa MEZ.... kaze mi ako bude zakljucan onda se dijagnostikom odkljuca
  • Vozi: Skoda rapid 1.6 TDI

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #32 poslato: 27. Jan, 2021. 11:48 »
Ne moze bilo koja dijagnostika da ukloni component protection, mora Odis ili tako nesto, uglavnom, zastita ti se ukljucuje nakon odredjenog broja sati rada provedenih u novom vozilu. Po mom iskustvu ne postoji fazon sa kodom, kao na starijim uredjajima, ti ukucas kod i ta-da, samo fabricka zastita i to je to.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Na mreži predragas

« Odgovor #33 poslato: 27. Jan, 2021. 12:20 »
Kod mene je ovakav uredjaj kao na slici. Ima bt konekciju i handsfree ali su komande preko volana i za povezivanje uredjaja, kao i za upravljanje pozivima. Mikrofon je negde skriven, nisam ga pronasao jos. Zato i odustah od ubacivanja druge multimedije, ko zna sta ne bi radilo kako treba.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2tsi 2014. Elegance

Van mreže MS Becej

« Odgovor #34 poslato: 27. Jan, 2021. 14:06 »
Ja sam ovaj hteo

Na mreži BaltazarZapočeo temu

« Odgovor #35 poslato: 27. Jan, 2021. 20:46 »
Koliko trazi za swing, ima jedan na oglasima za 80 e.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

Van mreže Sima-Koya

« Odgovor #36 poslato: 29. Jan, 2021. 22:36 »
Ja sam ovaj hteo

MIB Entry,

Ima component protection.
  • Vozi: Seat Leon 5F FR

Van mreže MS Becej

« Odgovor #37 poslato: 30. Jan, 2021. 07:34 »
Jel bi mogao neko da mi kaze sta to znaci? Ako kupim da li ce raditi posle ugradnje ? Koliko sam shvatio on nema kod ali ima nesto sto nisam najbolje razumeo? Kako to resiti?

« Odgovor #38 poslato: 30. Jan, 2021. 12:17 »
MIB Entry,

Ima component protection.

Moze li da se resi ako se kupi polovan uredjaj?

Van mreže Sima-Koya

« Odgovor #39 poslato: 30. Jan, 2021. 18:41 »
Moze li da se resi ako se kupi polovan uredjaj?

Jel bi mogao neko da mi kaze sta to znaci? Ako kupim da li ce raditi posle ugradnje ? Koliko sam shvatio on nema kod ali ima nesto sto nisam najbolje razumeo? Kako to resiti?

Posto je VW uvideo da su radio aparati poceli masovno da kradu i da se dekodiraju vrlo lako i jeftino(kod nas od 500 do 1000 dinara) oni su uveli novu strategiju koja se zove Component Protection ili u prevodu zastita komponenti.
Radio aparati vise nemaju kod vec se vezuju za KS Master (Komponentschutz Master od vozila).
Kod Rapida to je instrument tabla u PQ generaciji i Gateway u MQB A0.
Rapid ima dve generacije vozila PQ do 2017.,i MQB A0 od 2017.
Nisam ih puno radio ali iz secanja PQ platforma Rapid nema mogucnosti za Component Protection,tj. tabla nema softverski deo da bude KS Master.
Te je stoga najbolje da batalite kupovina MIB,jer je on predvidjen za MQB platformu.
Radice kod vas maksimalno 8 sati,ili manje,zavisi koliko je vec radio van vozila,i onda ce prestati zvuk
  • Vozi: Seat Leon 5F FR

« Odgovor #40 poslato: 30. Jan, 2021. 18:51 »

Van mreže MS Becej

« Odgovor #41 poslato: 30. Jan, 2021. 19:44 »
Ako je uredjaj skinut sa Rapida  koji je 2015. godiste a moj auto je 2016. Kontam da su u isto PQ , odnosno da pripadaju istoj grupi? Ako bih se obratio ovlascenom servisu nakon ugradnje? Da li bi oni mogli da mi trajno odobre uredjaj ? Ne znam da li sam upotrebio pravu rec za to ali valjda je jasno na sta sam mislio... Ispada da u auto mogu ugraditi neki stari uredjaj a ne uredjaj koji je predvidjen za taj auto...
A zasto bi ti druze menjao Amundsen? Pa on je daleko bolji od svih ovih koji su u ponudi?

« Odgovor #42 poslato: 30. Jan, 2021. 20:21 »
Ne znam ni sam sto bi menjao, prilicno sam zadovoljan amundsenom.
E sad, navigacija je za ukras, nema na srpskom, sporo se ubacuju promene nasih putnih pravaca i preskupo azuriranje. Ostalo je uredu.

U ovlascenom servisu bi ti verovatno trazili racun od uredjaja i papreno naplatili.

Na mreži dixon

« Odgovor #43 poslato: 30. Jan, 2021. 21:11 »
Де сликај амундсен тај молим те :)