Anketa

Glasaj i/ili prokomentariši koji motor u O3 bi bio optimalan za tvoje potrebe?

TSI 1.2
TSI 1.4
TSI 1.8 ili RS TSI
TDI 1.6
TDI 2.0 ili RS TDI
1.2 TSI ili 1.6 TDI
1.4 TSI ili 2.0 TDI

Autor Tema: Anketa: O3 benzin ili O3 dizel - TSI ili TDI  (Pročitano 16461 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fuse

Odg: Anketa: O3 benzin ili O3 dizel - TSI ili TDI
« Odgovor #60 poslato: 30. Okt, 2013. 22:22 »
Pa na moje i na uslove meni slicnih ljudi sam i mislio, nadam se da ih ima dosta takvih ;)
uglavnom dosad se pokazala sjajno, jos uvek nisam nasao ni jednu manu :D
  • Vozi: Octavia A7 2.0 TDI Elegance+

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #61 poslato: 30. Okt, 2013. 22:31 »
Odlično, možeš da napraviš svoju temu - "garažu", slikaj makinu, prenesi detaljnije utiske, up-date-uj nam novosti... ovde:
http://forum.skodaforum.rs/moja-octavia/
  • Vozi: Yeti

Van mreže Filip

« Odgovor #62 poslato: 31. Okt, 2013. 08:27 »
Eto, koliko njih dizel pa dizel, tralala, kad ono 1.8 ili 2.0 TSI bi ipak svi najpre.  :D
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži hakkler

« Odgovor #63 poslato: 31. Okt, 2013. 10:43 »
da..očito većina ima za održavat..toćit...registrirat ..uplatit full kasko za jednog rs.a.

Van mreže Filip

« Odgovor #64 poslato: 31. Okt, 2013. 10:50 »
a ovamo ni za 1.2 63 kW Active...

Na mreži hakkler

« Odgovor #65 poslato: 31. Okt, 2013. 15:44 »
da ...vidim baš po anketi...

« Odgovor #66 poslato: 11. Jan, 2014. 22:34 »
kupio dizela 150 ks 2.0 i odlican je  ; probao 1.4 tsi i nisam bio zadovoljan; vozio rs-a dizela automatski mjenjac i dosta je slican dizelu od 2.0 tdi, ali u sport mode sasvim neki drugi osjecaj, za mene najbolja Octavia , za druge ne znam nisam ni probao

Van mreže Turbo

« Odgovor #67 poslato: 12. Jan, 2014. 00:40 »
Ne znam kako kada je taj 1.4TSI do stotke za nijansu brži od 2.0TDI.

8.4 naspram 8.5 do stotke.

Van mreže Turbo

« Odgovor #68 poslato: 12. Jan, 2014. 12:44 »
Aj da zapaprim čorbu još malo :)

U krajnje nepoštenoj borbi 1.4 TSI 140ks manual vs. 2.0TDI 150ks DSG, maleni 1.4 se nosi više nego dobro sa kamionskim momentom dizelaša, čak i u međuubrzanjima gde sam mislio da će da posustaje ali na potezu 80-120 su izjednačeni sa 5.8s.
U praksi, 1.4TSI je primetno brži u sprintu do stotke sa izmerenih 8.3-8.6s, u odnosu na 2.0TDI sa 8.6s.

http://www.zeperfs.com/en/match4661-4662.htm

http://www.zeperfs.com/en/duel4661-4662.htm

Van mreže Filip

« Odgovor #69 poslato: 12. Jan, 2014. 18:09 »
Zašto nepoštena borba, pa 2.0 TDI i 1.4 TSI su konkurenti i najsličniji po performansama, kao i 1.6 TDI i 1.2 TSI (onaj jači, sa 77 kW), samo što su u oba slučaja benzinci za nijansu bolji po performansama, a dizeli malo manje troše.

E sad je druga stvar što dizeli koštaju više u startu i kasnije kao polovni, ali opet sve je stvar izbora - ukusa, kao i uslova gde će se voziti pretežnije, grad ili van, kao i koliko se km prelazi godišnje, papir i olovku pa u računanje ko kupuje.  :)

Van mreže Turbo

« Odgovor #70 poslato: 12. Jan, 2014. 19:34 »
Mislio sam nepoštena jer je u ovom poređenju dizel DSG a to znači, posebno u međuubrzanjima.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #71 poslato: 03. Mar, 2014. 22:37 »
Forum je Oktavija, Tema je Oktavija 3, a pitanje TSI ili TDI. Šta bi kupili/vozili? Da se nađete u situaciji da kupujete O3, koji motor bi uzeli? Hvala.

neki postovi prebačeni ovde, jer izgleda dizel-benzin teme još nema u direktnom okršaju, pa evo:
http://forum.skodaforum.rs/motor-i-menjac/benzin-ili-dizel-pitanje-je-sad-anketa/
  • Vozi: Yeti

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #72 poslato: 04. Mar, 2014. 01:09 »
Возио сам нову О3, 2.0 TDI (150ks), DSG. Вожња је била одавно, али сам чекао да се деси још нешто да бих упоредио па написао...
Е сад, утисци...шта рећи, нов аутомобил који од опреме посједује скоро све што се може наручити, има чак и full leather (увезен из Њемачке са неких 15.000км на сату). Аутомобил је најкраће речено одличан, дефинитивно оно што бих посједовао без имало размишљања! Возио сам га низбрдо/узбрдо неких 25 километара све укупно...у првом дијелу се упознао са инструментима, уживао у амбијенту и звуку Canton-а са 10 звучника, а у повратку тестирао шта заиста може :) Одлично вуче, одлично се понаша у кривинама (иако није толико ниска), унутра је као свемирски брод са свим дугмићима, Columbus-ом, полугама за мијењање брзина на волану, препознавањем знакова, Line assistant-ом итд итд... На крају потрошња - смијешна...од куповине је просјечна на 5,8 l/100km, а откако је код пријатеља стоји на 5,4 l/100km по board computer-у. Од мене заслужује све похвале, реално аутомобил који је по мени права мјера - по димензијама, снази, потрошњи...

Е сада оно мало боље :D У суботу сам возио O3 vRS 2.0 TSI (220ks), DSG (из Alpros-а...власник је лично вози али може да се закаже и тест вожња без проблема). Ух, овај утисак се тек не може описати! Чим сам сјео (одраније упознат са инструментима и техничким спецификацијама) кренуо сам у вожњу без много чачкања по опцијама... Normal mode вожње, извлачење из насељеног мјеста до београдске обилазнице...прегледао сам податке са board computer-а и видио да је потрошња од почетка (за пређених око 3000км) на 11,8 l/100km, али треба узети у обзир да је ни власник не штеди а посебно не они који дођу да је провозају и тестирају :) Уопште није мало, али сам очекивао и више баш због те немилосрдне вожње...тако да је то прво позитивно изненађење. Након изласка на обилазницу и 3-4 минута вожње у нормалном моду, уз испробавање kick down функције, убрзања итд, креће оно право - пребацивање у Sport mode >:D Јао људи...чим је промијенио звук (а то ради одмах након избора спортског режима вожње) адреналин ми је скочио...гас до пода, DSG и шалтање на неких 6000 обртаја те за тили час 160km/h, онда враћање у реалност, кочница до неких 100-120 и тако пар пута тамо-овамо, уз оштрији улазак у кривину приликом искључења/укључења на обилазницу заиста чине да се човјек осјећа невјероватно :) Возио сам брзе аутомобиле, додуше никада баш неку ултимативну спортску машину, али овај ауто је на мене оставио сјајан утисак, да не кажем да сам се заљубио...то је одавно актуелно :D
Све у свему, најјачи утисак је звук мотора у спортском режиму и невјероватно убрзање аутомобила. Сједишта су изузетно добра, боља него код обичне О3, али то није ништа чудно...морају бити боља и безбједнија те пружати бољу подршку са страна :) Вјешање је по мени таман, ни превише тврдо нити преудобно за спортски аутомобил, али треба узети у обзир да ја возим Фабију која није никакво мјерило удобности, тако да ми је овај аутомобил и поред спортског карактера и точкова од 18" значајно удобнији :)

Не знам шта бих још рекао, да се вратим мало ближе наслову теме - бензинска верзија vRS-а је свакако најбржи аутомобил нашег бренда, и ово искуство је назаборавно, али кад се све сабере и одузме, ипак бих возио дизел верзију :) Надам се да ћу имати прилику да пробам и vRS TDI :) Оно што је јако занимљиво је следеће: у Alpros-у су до сада продали 4 модела O3 vRS, два бензинца и два дизелаша, али треба нагласити то да су људи који су купили дизел варијанте раније били поносни власници бензинаца...ко разумије схватиће ;) По мени су постали власници брзог и атрактивног аутомобила чија експлоатација уопште није тако скупа, и ја им на томе честитам, а свима вама који имате прилику препоручујем да закажете тест вожњу ове TSI vRS у Alpros-у, нећете се покајати :)

Na mreži hakkler

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #74 poslato: 20. Avg, 2014. 13:52 »
Neozbiljan si Jovane, moraš da probaš moderne benzince :-D
Тек ми је 25, уозбиљићу се кад порастем :P ;D Пробао сам, 1.2 TSI и овај 2.0 TSI баш у RS-у :)
Да се разумијемо, немам ништа против, много су напредовали последњих година...АЛИ, шта да ти кажем...прелазим 35.000+ годишње (прошле године 40.000) :) Уз тај податак и обртни момент који бензинци немају TDI односи побједу...уз remap може на црту RS-у са TSI :-\