Autor Tema: DPF problem ili korist? Diskusija  (Pročitano 34133 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže voyager

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 10
Odg: DPF problem ili korist? Diskusija
« Odgovor #75 poslato: 02. Jul, 2016. 22:29 »
Ja npr. zato što sa prosečnom brzinom od 110km/h imam prosečnu potrošnju od 5.2l/100km
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže Srdjan_bgd

« Odgovor #76 poslato: 02. Jul, 2016. 22:33 »
razumem za ljude koji voze autoput, ali imam utisak da mnogi koji prakticno ne vide autoput pre izaberu dizel, verovatno da bi izbegli 'obecanih' gradskih 10l/100km, nemam drugo objasnjenje

Van mreže voyager

• Laurin&Klement
« Odgovor #77 poslato: 02. Jul, 2016. 22:35 »
Ima mnogo zabluda kod vozača.

Van mreže Peja

« Odgovor #78 poslato: 02. Jul, 2016. 23:12 »
ja koliko sam cuo i procitao, da bi se smanjila mogucnost  za  probleme sa egr i/ili dpf, ukratko, auto treba gaziti tj ne gusiti motor, a pritom sipati sto je moguce bolje gorivo ... i naravno sto vise autoputa ...onda zaista ne shvatam zasto i dalje toliko ljudi pre izaberu tdi nego benz motor, uz skuplje odrzavanje i ostale potenc probleme. sipao sam sad na nis pumpi taj bolji eurodiesel, mada imam osecaj da bi moj traktor isto vukao i na staro dobro loz ulje :)
Svakakvih činjenica ima, a još više personalnih razloga postoji, ali nisu za ovu temu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Viiper

« Odgovor #79 poslato: 02. Jul, 2016. 23:52 »
ja koliko sam cuo i procitao, da bi se smanjila mogucnost  za  probleme sa egr i/ili dpf, ukratko, auto treba gaziti tj ne gusiti motor, a pritom sipati sto je moguce bolje gorivo ... i naravno sto vise autoputa ...onda zaista ne shvatam zasto i dalje toliko ljudi pre izaberu tdi nego benz motor, uz skuplje odrzavanje i ostale potenc probleme. sipao sam sad na nis pumpi taj bolji eurodiesel, mada imam osecaj da bi moj traktor isto vukao i na staro dobro loz ulje :)

Zato sto ti je mnogo lakse kad na pumpi sipas 1000 i predjes 100+km po gradu umesto 50km sa benzicem 😂 a ima zezancija i sa novim benzicima. 1.2 tsi isto ima turbinu, plivajuci zamajac, dobro poznati problem sa lancem itd... nije bas avw tako bajno... nema vise onih obicnih 1.6 benzinaca 😀

Van mreže nkteam

« Odgovor #80 poslato: 04. Jul, 2016. 11:59 »
VW grupa od juna 2017 lagano krece da ugradjuje GPF (benzinski ekvivalent DPFu - Gasoline particulate filter) u svoja vozila. Pretpostavljam da Skoda svakako nece biti prva na redu.

Citat
We will successively equip the Group's new TSI and TFSI engines with gasoline particulate filters. This initiative will begin with the 1.4 liter TSI engine* in the new VW Tiguan and the Audi A5 in June 2017. This will reduce particulate emissions by up to 90 percent. Up to 7 million Volkswagen vehicles could be equipped with this technology each year by 2022.
[Source]
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže nkteam

« Odgovor #81 poslato: 04. Jul, 2016. 12:25 »
Slažem se. Ali zato je tu VCDS :-).
Probaj Torque Pro, za Android.
Treba ti i Bluetooth OBD adapter.

Jel ima koriscenje dijagnostike na svoju ruku neke veze sa garancijom? ili gubljenjem iste :)

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #82 poslato: 04. Jul, 2016. 12:29 »
Ako ne spališ ECU i ne menjaš parametre, mislim da ne mogu primetiti da je bila kačena dijagnostika  :B=).

Najbolje da batke pita njegove ortake u Ćirincu, pa da dobijemo info iz prve ruke.

Van mreže batke

« Odgovor #83 poslato: 04. Jul, 2016. 17:00 »
Samo ti zezaj Miroslave
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže nkteam

« Odgovor #84 poslato: 04. Jul, 2016. 18:02 »
hehe... sta se desilo?

Van mreže batke

« Odgovor #85 poslato: 04. Jul, 2016. 18:19 »
Interno između mene i mirkuk38  ;D

Izvinjavam se na off-u

Sada svako neovlašćeno petljanje na kolima odnosno kačenje na divlji VCDS implicira gubljenje garancije. Da pojasnim. 
Kada se auto u servisu zakači na dijagnostiku direktno se povezuje sa centralom u Češkoj te oni mogu da vide svako vezivanje na računar vozila, koje se beleži, i ako je kačenje izvršilo neovlašćeno lice može doći do gubitka garancije. To je tako u teoriji, ali nije uvek veza sa Češkom dostupna. Tu informaciju sam dobio iz ovlašćenog servisa, gore pomenutog, i zato me Miroslav proziva...
« Poslednja izmena: 04. Jul, 2016. 18:27 batke »
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #86 poslato: 04. Jul, 2016. 19:19 »
Batke je provereni petokolonaš. Zanemarite njegove subverzivne delatnosti na ovom forumu.

I da .. .pored toga je i backstabber  =))

Van mreže nkteam

« Odgovor #87 poslato: 04. Jul, 2016. 23:10 »
hvala, potrazicu

Bio na par pumpi... i na svim imaju ovu ljubicastu (consumer) varijantu DPF aditiva. Crnu nisam nasao. Kupio&sipao to uz ovaj novi G-Drive dizel na Gaspromu (rekose mi da je taj novi dizel kvalitetnije aditiviran od Ultra-D dizela na NIS pumpama, trac ili istina :) ).

Van mreže voyager

• Laurin&Klement
« Odgovor #88 poslato: 04. Jul, 2016. 23:13 »
Ma sigurno... nešto kao Shell Nitro+ ;)

Van mreže nkteam

« Odgovor #89 poslato: 05. Jul, 2016. 09:50 »
Ma da :) nema mi ni mnogo smisla da bude razlicito gorivo na NISovim i Gaspromovim pumpama, pogotovo za ovako malo trziste kao sto je nase.