Autor Tema: Diskovi kočnica na fabiji mk2 sport style 2008  (Pročitano 2040 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže akriza11Započeo temu

Diskovi kočnica na fabiji mk2 sport style 2008
« poslato: 08. Feb, 2019. 09:20 »
Počeo je problem prilikom 1. mijenjanja prednjih pločica na nekih 110000km.zamijenjene su samo pločice jer je majstor rekao da su diskovi ok.Nakon kratkog vremena počelo je tresti na kočenju.stavljene su nove pločice(kvalitetne) i novi diskovi trw.Odprilike nakon 6mj.počinje opet tresi i ustanovljeno je da su je disk ljubičast.Kupljeni su novi diskovi trw(prodavaonica CIAK u hr. nije uvažila reklamaciju bez obzira šta imam račun.rečeno je da tvornica ne uvažava garanciju.)i zamijenjeni.Opet nakon 8mj. počinje tresti(na tehničkom su mi rekli da mi je ljevi disk problem,da mi slabije koći ljevi kotač,kao da je negdje disk tanji negdje deblji) i sad je majstor rastavio prednja lljeva klješta očistio i rekao da bi bilo dobro promijenit neke gumice na klještima ili klješta (gumice treba naručit pa se čeka) i stavio tokarene 1. trw diskove.Prošlo je oko 2mj. i sad se već polako osjeća da trese.Čim se promjene diskovi sve je ok.Gume imam nove ljetne i nove zimske.Radim 15000-20000 km godišnje i pretežno ga vozi žena
  • Vozi: Škoda Fabia 2 combi,sport stile 1,4 16v 2008god

Odg: Diskovi kočnica na fabiji mk2 sport style 2008
« Odgovor #1 poslato: 08. Feb, 2019. 11:42 »
Ispravak.Nisu diskovi TRW,negoTEXTAR

Van mreže Neba

« Odgovor #2 poslato: 08. Feb, 2019. 12:30 »
welcome to the club  wac1

Ak nadjes resenje vici... Ja sam bio promenio i lezajeve i nekoliko setova diskova i plocica i uvek posle 3 -5 hiljada se vracao osecaj talasastog kocenja. Promenio sam i zadnje dobose... Dva puta i ravnjao te pokrivljene diskove... Iks puta izlazio iz auta da pipnem felnu dal se pregreva, uvek bilo ok... Nakon toga sam stavio polovne diskove isto s Fabije i terao bez problema 70.000km kad su se isti istanjili. Zamenio diskove i plocice i izgleda opet imam istu igranku... (kod mene je Fabia mk1)
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Nidza BG

« Odgovor #3 poslato: 08. Feb, 2019. 12:32 »
Uzmi skini te tockove, vrati ih nazad, i zategni OZBILJNO srafove. Javi kako se auto ponasa nakon toga.
  • Vozi: Skoda Fabia MK2 1.4tdi

Van mreže Neba

« Odgovor #4 poslato: 08. Feb, 2019. 12:35 »
Uzmi skini te tockove, vrati ih nazad, i zategni OZBILJNO srafove. Javi kako se auto ponasa nakon toga.

Svakako nije dobro ni preterivati u zatezanju, najbolje na moment kljuc da odes kod vulkanizera ili neki servis. To moze biti uzrok ako i luft u lezajevima. toliko znam...

Van mreže Nidza BG

« Odgovor #5 poslato: 08. Feb, 2019. 12:47 »
Ma naravno, nisam ni mislio da polomi srafove nego da onako malo jace pritegne. Probaj bas pa nam javi. Ja sam tako resio problem ( izgleda ).
  • Vozi: Skoda Fabia MK2 1.4tdi

Na mreži hakkler

« Odgovor #6 poslato: 08. Feb, 2019. 13:07 »
Set za reparaciju košta 50kn kod tokića..dobiš klipiće i gumice koje idu na čeljusti. Ništa se ne čeka. Wtf..

Uzmeš i mast..valjda je meho namazao vodilice na čeljustima.

Sa druge strane ako več koji..3ći? Komplet trese..gledao bi glavčinu. Btw prvih 200km se lagano koči dok se ne uhoda.

« Odgovor #7 poslato: 08. Feb, 2019. 16:58 »
nisu šarafi u pitanju.nakon što dođem od mehaničara provjerim sva 4 kotača sa kiloključem.u knjizi od škode piše na koliko kila se stežu kotači.nisu ni previše ni premalo stegnuti

« Odgovor #8 poslato: 08. Feb, 2019. 17:01 »
odgovor za hakklera.je to set za reparaciju klješta?žena stalno vozi taj auto tako da znam da nikad ne koči jako

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 08. Feb, 2019. 17:04 »
To po meni nema nikakve veze sa kočenjem i trešnjom. Jer ti njih stegao na 120nm ili jače ili slabije.

Van mreže Neba

« Odgovor #10 poslato: 08. Feb, 2019. 17:41 »
Sa druge strane ako več koji..3ći? Komplet trese..gledao bi glavčinu.

Kod mene na MKI facelift verziji je to jedan deo, glavcina sa lezajem ukoliko sam dobro razumeo. Ove stvari definitivno mogu biti uzrok deformisanju diskova ali to kod mene nije slucaj. Svakako cu pri sledecoj zameni a to ce biti skoro po svemu sudeci, odraditi reparaciju/mozda i zamenu celjusti. (ne znam kolika je cena celjusti ali ako je do 2x set diskova i plocica definitivno mi se isplati probati zameniti ih)

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #11 poslato: 08. Feb, 2019. 18:37 »
Nikad se ne menjaju diskovi na stare plocice to je osnovno , zato su ti ti drugi diskovi vrlo brzo i poceli da tresu . Probaj prvo da zamenis to sto kolege kazu za reparaciju , ako ne pomaze ni to onda nova kociona kljesta .

Inace je i bitno koje plocice stavljas , ako su neke ne kvalitetne sa previse metala naravno da ce da pokrive diskove jer su meksi od njih , plocice i diskovi samo po fabrickoj specifikaciji tj proizvodjacu .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže t.salai

« Odgovor #12 poslato: 09. Feb, 2019. 11:20 »
Ja bi obratio paznju na glavcinu. Ako su FS3 kljesta onda vjerovatno ide nosac i glavcina u jednom komadu. Jesu ti plocice uvijek bile ravnomjerno potrosene ?
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #13 poslato: 09. Feb, 2019. 13:02 »
prvi put sam stavio nove pločice na stari disk koji je bio original od škode i onda je sve počelo a nakon toga novi disk-nove pločice.Jedino sada kad sam mijenjao po 3.put(montirao tokareni disk TEXTAR koji je 1. put stavljen nakon originalnog i iskrivio se),pustio sam stare pločice jer one se nisu niti počele trošit.Ne znam točno koje pločice su ali mislim da su ok(rekao mi je koje su al sam zaboravio)

« Odgovor #14 poslato: 09. Feb, 2019. 13:03 »
rekao mi je mehaničar da su to klješta od nekog audia