Autor Tema: Zimske gume obavezne od 1. Novembra?  (Pročitano 4209 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Danilo

Odg: Zimske gume obavezne od 1. Novembra?
« Odgovor #15 poslato: 30. Okt, 2013. 20:45 »
Auto sa winterama sam prodao i uop[te nisu bile u takvom stanju kako ti opisujes. Steta sto ne mogu da ti dokumentujem. Ja sam mishelinku uzeo kao primer jer je ona bila na autu, a mozes da vozis bilo koju zimsku gumu cele godine, naravno i kod nas i cist si pred zakonom, ali ti upravo imas zamerku na voznju zimskih guma leti! Ustvari iz tvog prethodnog posta proizilazi da zimske gume ne treba voziti ni zimi jer ako je +25 opasno je naglo kociti itd...Pa koje je onda po tebi resenje? ;)
  • Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #16 poslato: 30. Okt, 2013. 22:46 »
jer znam da su  ljudima pisali prijave za zimske gume a kolovoz suv
To je već nešto drugo, tj. drugi "problem",  ja znam neke kojima su pisali za prljave tablice a one čiste ko suza... ;)

• Vozi: Yeti

Van mreže nikolaj

« Odgovor #17 poslato: 31. Okt, 2013. 11:44 »
Interesantno je da su u zemljama severne Evrope kao što su Švedska, Finska, Estonija, Litvanija, ( koje su oko 2500 Km severno od nas ) zimske gume obavezne tek od 01. decembra pa do 31. marta. Verovatno je kod njih novembar topliji. :)
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #18 poslato: 31. Okt, 2013. 11:47 »
Interesantno je da su u zemljama severne Evrope kao što su Švedska, Finska, Estonija, Litvanija, ( koje su oko 2500 Km severno od nas ) zimske gume obavezne tek od 01. decembra pa do 31. marta. Verovatno je kod njih novembar topliji. :)
U Svedskoj su dozvoljeni, cak u nekim predelima i obavezni ekseri na gumama.

Van mreže sasaj

« Odgovor #19 poslato: 31. Okt, 2013. 12:34 »
a da li neko zna da mi kaze zasto su kod nas zabranjeni pneumatici sa ekserima?
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Van mreže nikolaj

« Odgovor #20 poslato: 31. Okt, 2013. 12:46 »
a da li neko zna da mi kaze zasto su kod nas zabranjeni pneumatici sa ekserima?
Verovatno zato što bi ekseri probili sloj asfalta koji naši vajni putari uredno obnove svakih dvadesetak godina. :)
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže Turbo

« Odgovor #21 poslato: 31. Okt, 2013. 13:33 »
Bilo je toga ranije dosta kazu mi stariji, popularne gume spajkerice. Videh u Nišu pre par zima jednog Fiću s takvim gumama. Osim toga nikad nisam video, mozda je cesce u planinskim predelima, gde je i manja kontrola.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže sasaj

« Odgovor #22 poslato: 31. Okt, 2013. 13:50 »
jesu bile popularne,video sam skoro je drug doso iz moskve sa tim gumam,znam da se cimao dal ce mu pisati kaznu ili nece,pa me bas interesuje iz kog razloga je zabranjeno osim JAKOG ASFALTA...:P
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)