Autor Tema: Obavezno osiguranje: bonus i malus  (Pročitano 5185 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

Odg: Obavezno osiguranje: bonus i malus
« Odgovor #15 poslato: 29. Okt, 2013. 14:37 »
Ovo je sve toliko loše reno, kao da su deca pisala propise u školi! Kada sam kupio mazdu staru 5 god, od prvog vlasnika koji njome nije imao štete, izvršio prenos, nisam imao bonus. Druge godine sam dobio 5%, treće 10. Mazda je drugi auto na moje ime, ni sa jednim nisam imao štetu, a popust gubim ako promenim auto. Još veći apsurd je da nakon dostizanja maksimalnog popusta (bonus), on se vraća na nulu i kreće iznova!  ??? To su mi rekli na tehničkom!

Na mreži MAKS

« Odgovor #16 poslato: 30. Okt, 2013. 14:00 »
Evo da ponovim . Po svoj logici bi trebalo da se bonus i malus vezu za coveka ali ne. Kad prodas auto koji je imao stetu  on se brise i za auto i za vlasnika. Znaci kupovinom novog automobila sve jovo nanovo.
E to ti je zemlja srbija.
Ovo je provereno jer su mu rekli ljudi iz osiguranja tamo gde radim.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže sasaj

« Odgovor #17 poslato: 30. Okt, 2013. 14:11 »
a zna li neko ukoliko se da auto proda uz ovlascenje i ukoliko taj neko napravi prekrsaj da li kazna ide nosiocu ovlascenja ili vlasniku automobila?
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Na mreži MAKS

« Odgovor #18 poslato: 30. Okt, 2013. 14:48 »
Po pravilu nebi smeo da vozis auto bez prenosa. Samom kupovinom ga moras preneti. Nekada si mogao da vozis auto 6 meseci na ovlascenje a sad 15 dana. Pa ako te ocepi kazna bice ti lepo.

Van mreže sasaj

« Odgovor #19 poslato: 30. Okt, 2013. 15:08 »
znam ja to,ali sta se desava u slucaju nezgode,znam da je rok 30 dana i tu se kosi ZOP i ovaj drzavni zakon,kako li se vec zove,kada overi u opstini ili sudu vazi do opoziva a po ZOP-u max 30 dana

Na mreži MAKS

« Odgovor #20 poslato: 30. Okt, 2013. 16:22 »
Pa naravno da ide onome ko je napravio prekrsaj. E sad dali je zakonskom roku auto prenesen ili nije to su sad zackoljice. Pa cak i da je pobegao sa mesta nesrece imas kopiju ugovora koja dokazuje kad je auto prodat i preuzet od vlasnika. A ako za sve to neostoje papiri onda poverenje, ako ne  e onda si u buli.

« Odgovor #21 poslato: 30. Okt, 2013. 20:51 »
a zna li neko ukoliko se da auto proda uz ovlascenje i ukoliko taj neko napravi prekrsaj da li kazna ide nosiocu ovlascenja ili vlasniku automobila?
Prekršaj šalju vlasniku jer policija nema evidenciju o ovlašćenjima, naravno ako ne znaju ko je vozio, već samo imaju broj (kamere, kazne za parking, pobegne policiji, itd). Vlasnik onda ovlašćenjem dokazuje da nije odgovoran.

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #22 poslato: 30. Okt, 2013. 22:59 »
 :-X

Na mreži MAKS

« Odgovor #23 poslato: 31. Okt, 2013. 09:49 »
Mislim ugasio si ga . he hehehe . Ma mala sala. Nedaj se. :-X

Van mreže sasaj

« Odgovor #24 poslato: 31. Okt, 2013. 09:54 »
prethodni auto dao coveku ovlascenje da ga proda posto sam ja morao da odem na putovanje i tako da ni jedan primerak ovlascenja nemam ako mi bude stigla cestitka ja cu morati nesto da uradim a ni sam nemam pojma sta,posto da odem da trazim kopiju u sudu je van svake pameti,nemam pojma sta da radim

Na mreži MAKS

« Odgovor #25 poslato: 31. Okt, 2013. 14:47 »
Pricaj sa njim. Ako je posten bice ok ako nije e to ti je skola da pri prodaji sledeci put odmah zavrsis sve ili bar da imas primerak kod sebe.
Sto bi rekli covek se uci dok je ziv.
Naravno dok neosetis na svojim ledjima drugacije radis . E kad te lupi malo ili mnogo e tek onda radis po pravilu. Ima jos jedna stvar dok ga neprenese  ili bar dok se sve to nezavrsi u MUP-u stavis zabranu registracije.

Van mreže sasaj

« Odgovor #26 poslato: 31. Okt, 2013. 14:54 »
pazi sledecu registraciju ne moze da zavrsi bez mene ko god da je morace da me pronadje,ali je problem sto je sledeca registracija  tek u junu 2014-e tako da neizvesnost ce trajati,.....

Na mreži MAKS

« Odgovor #27 poslato: 03. Nov, 2013. 18:59 »
Cuj moj ti je savet. Ako vec imas problem odmah u sup i stavi zabranu. A imas li ti bre bilo kakav papir da si mu prodao auto.

« Odgovor #28 poslato: 04. Nov, 2013. 10:43 »
Bilo kakav dokaz o prodaji na papiru je neophodan! Evo istinitog primera od pre desetak godina: moj poznanik proda auto, bez ikakvih papira, najvažnije mu bilo da je uzeo pare, našao se na pumpi sa kupcem. Kaže, šta će meni ugovor, neka on mene juri kad mu istekne registracija, ja sam uzeo pare! Kroz mesec dana ga privede policija, njegov auto je učestvovao u razbojništvu. On nije znao da kaže ništa o kupcu, niti je imao bilo kakav dokaz da auto nije više njegov. Namučio se dok je dokazao da nema ništa sa tim.

Van mreže bokilava

« Odgovor #29 poslato: 04. Nov, 2013. 16:31 »
Evo da ponovim . Po svoj logici bi trebalo da se bonus i malus vezu za coveka ali ne. Kad prodas auto koji je imao stetu  on se brise i za auto i za vlasnika. Znaci kupovinom novog automobila sve jovo nanovo.
E to ti je zemlja srbija.
Ovo je provereno jer su mu rekli ljudi iz osiguranja tamo gde radim.
e pa slagali su te,
promenom vozila ne gubi se stečeno pravo na bonus ili malus jer se ono vezuje za vlasnika. Bonus -malus sistem se primenjuje i na lica koja imaju ovlašćenje držanja i korišćenja vozila po osnovu ugovora o lizingu i to se obavezno navodi u polisi.
http://www.dunav.com/rs/ne%C5%BEivotna-osiguranja/osiguranje-motornih-vozila/auto-odgovornost

A ima i ovo, kazu iz udruzenja osiguravaca Srbije

Bonus i malus prate vlasnika vozila osim kada jedno lice (pravno ili fizičko) ima više automobila. Tada je moguće da isto lice na jedno vozilo ostvaruje pravo na bonus, a da za drugo bude u kategoriji malus.
http://uos.rs/najcesca-pitanja/informacioni-centar-pitanja/#798

Nadam se da je sad jasnije ;)

« Poslednja izmena: 04. Nov, 2013. 16:36 bokilava »