Autor Tema: Obavezno osiguranje: bonus i malus  (Pročitano 5186 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DUTJA ZP

Odg: Obavezno osiguranje: bonus i malus
« Odgovor #30 poslato: 04. Nov, 2013. 17:32 »
#bokilava#
OOOOOOoooooooo sam te Bog poslao,mada i dalje mislim da ce biti nevernih Toma i komentara tipa ALI, AKO,CUO SAM,JEDAN COVEK, ...itd

Na mreži MAKS

« Odgovor #31 poslato: 04. Nov, 2013. 19:22 »
e pa slagali su te,
promenom vozila ne gubi se stečeno pravo na bonus ili malus jer se ono vezuje za vlasnika. Bonus -malus sistem se primenjuje i na lica koja imaju ovlašćenje držanja i korišćenja vozila po osnovu ugovora o lizingu i to se obavezno navodi u polisi.
http://www.dunav.com/rs/ne%C5%BEivotna-osiguranja/osiguranje-motornih-vozila/auto-odgovornost

A ima i ovo, kazu iz udruzenja osiguravaca Srbije

Bonus i malus prate vlasnika vozila osim kada jedno lice (pravno ili fizičko) ima više automobila. Tada je moguće da isto lice na jedno vozilo ostvaruje pravo na bonus, a da za drugo bude u kategoriji malus.
http://uos.rs/najcesca-pitanja/informacioni-centar-pitanja/#798

Nadam se da je sad jasnije ;)

Sve je to lepo. Ali tamo nigde nepise da prodajom automobila  / nemas auto tri-meseca ili sest meseci ili  1-2- godine / ti zadrzavas pravo na malus pardon  bonus kupovinom drugog autromobila.
A ovo mi je receno od ljudi koji rade osiguranje i to u firmi koja je vodeca za te stvari. Pa sad ako mislis da su me slagali ok tvoje pravo. Ja nemam sumlju u ljude sa kojima radim. Ako neverujes do prve osiguravajuce kuce pa pitaj.

I sad trenutno je najveci bonus 5 % .
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže bokilava

« Odgovor #32 poslato: 04. Nov, 2013. 19:40 »
Milsim da su te slagali. Ili nisu ali si ti krivo shvatio... To je sto se tice prvog dela, a sto se tice drugog dela najveci bonus je 15% tj premijski razred I, ako hoces mogu da ti slikam moju polisu pa da vidis svojim ocima a ne da te neko iz ''firme koja je vodeca' za te stvari'' pogresno informise ;) A nije lose za tebe ni da znas da je ta tvoja ''firma koja je vodeca'za te stvari'' sigurno clan udruzenja osiguravaca Srbije, sa cijeg info pulta sam preneo link. Kao sto neko rece iskljucujem se iz ove konverzacije, over and out  8)

Na mreži MAKS

« Odgovor #33 poslato: 04. Nov, 2013. 23:13 »
Cuj kad si uradio polisu .
Drugo polise koje se rade ovih dana rade se iskljucivo sa 5 %. I ja znam da sve ono oko prenosa zvuci nelogicno ali je tako. A to sto na nekim sajtovima nije  azurirano nesto e to je vec drugo.
Ok nema vise price o ovome. uzivaj u voznji.

Van mreže bokilava

« Odgovor #34 poslato: 05. Nov, 2013. 00:00 »
evo da spustim razgovor na tvoj nivo...
juce sam radio polisu

Na mreži Karlheinz

« Odgovor #35 poslato: 05. Nov, 2013. 13:52 »
Ljudi - hvala vam na informacijama, ali nema potrebe za tenzijom.
Napisali ste sasvim lepo šta znate o tome tj. vaše mišljenje i to je više nego OK za nas.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI Elegance+ 2008

Na mreži MAKS

« Odgovor #36 poslato: 05. Nov, 2013. 18:37 »
evo da spustim razgovor na tvoj nivo...
juce sam radio polisu
Nevidim svrhu za takav stav. To dali si ti na mom nivou to je vrlo diskutabilno samo mi reci jedno. Koliki je popust ove godine na tvoju polisu u odnosu na proslu godinu procentualno.
Hvala.