Autor Tema: Skoda Fabia 1.2 69ks gubi snagu  (Pročitano 1772 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stefan26Započeo temu

Skoda Fabia 1.2 69ks gubi snagu
« poslato: 08. Jul, 2019. 15:59 »
Pozdav upalio je lampice sa slike check engine i za proklizavanje i onda je krenuo da gubi snagu primer u bilo kojoj brzini nece preko 4000 obrtaja na leru do 5000 max i kad ides negde uzbrdo nema snage pa krene da usporava. Sta moze biti?
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019/7/8/04cafdd6b83f48b4749034485f946fc8-full.jpg
  • Vozi: Skoda fabia

Van mreže bgdvinko

Odg: Skoda Fabia 1.2 69ks gubi snagu
« Odgovor #1 poslato: 12. Jul, 2019. 17:43 »
Moras najpre zakaciti na dijagnostiku, da se vidi koju ce gresku da prijavi  motorni kontroler. Tad se lako da videti u cemu je problem.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Van mreže zesto

« Odgovor #2 poslato: 09. Dec, 2019. 20:43 »
U čemu je bio problem? Akumulator, svećice?

Van mreže Stefan26Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 10. Feb, 2020. 16:44 »
Dijagnostika je pokazivala senzor bregaste koji su dva puta menjali u ovlascenom servisu i nisu odradili nista. Onda je auto odnet kod lokalnog majstora cim sam rekao kakav je problem auto imao odmah je rekao da je najverovatnije lanac otvorio motor lanac se otegao malo i zato je pravio problem. Sve je sredio i auto se prodao. :)
  • Vozi: Skoda fabia

Van mreže djordje48

« Odgovor #4 poslato: 11. Feb, 2020. 14:25 »
Tuzno je da ovlasceni servis bulazni kad je senzor bregaste u pitanju. Mene su tako zajebali. Malolitrazni motori sa lancem, bilo atmo ili turbo, nikako lanac vise od 100 000 km. Posledice su totalno unistenje :o

Van mreže bgdvinko

« Odgovor #5 poslato: 06. Sep, 2020. 12:13 »
Citam malo teme, pa naidjoh na ovu. Kod mene nedavno bio identican problem, pisao sam vec o tome u drugoj temi, po simptomima kao da sam ja pisao ovaj post. U ovlastenom konstatovali zapusenost katalizatora. Zamenjen u privatnoj reziji sa polovnim, ali dobrim, koji nije zapusen. Vuca proradila, nije takva bila ni kad je auto kupljen pre neku godinu...
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Van mreže pajapop

« Odgovor #6 poslato: 06. Sep, 2020. 13:36 »
Pa lepo...imao si srecu da naletis na majstore koji znaju svoj posao...a neko, kao i pokretac ove teme naleti na nekog ko ne zna klasicnu motoristiku. Tvoj problem je bio u katalizatoru, tj u povecanom pritisku izduvnih gasova zbog njegovog zapusenja. To se u sustini lako gijagnostikuje merenjem pritiska na prvoj lambda sondi. Ona se skine, postavi se manometar i meri se pritisak koji je obicno oko 0,2 bara. Ali, malo kome majstoru to "padne na pamet"...Dok na primer, pokretac teme je bio kod majstora i nasli su na dijagnostici senzor bregaste. Ali, zamenom i verovatno i kontrolom kontakat u dzeku, problem nije resen. E to je sad trebalo da znaci da problem i nije bio u snezoru, vec je to zapravo bila "posledicna" greske koju kompjuter prepoznaje kao poremecaj u paljenju, tj. izostanak paljenja jer vreme zakretanja radilice nije isti u svim sektorima kontrole...E sad treba doci do izrazaja poznavanje klasicne motoristike i treba znati kako i zasto motor radi vec kako radi. Sta je to sto moze izazvati nepravilan rad motora i gubitak snage...???...Pa prakticno sve...sistemi za dopremanje goriva i odredjivanje smese, sistemi upravljanja motorom, sam motor...sistem za paljenje...Ima slicna tema, pokretac se ne javlja...dal' je zamenio senzor radilice? Samo, plasim se da to i nije problem, vec posledica...Lipovacccc je naveo da se taj problem (greska) javlja kod istegnutog lanca, ali...to je samo jedan od mogucih uzroka. Videcemo...resice se vec sve to nekako... bravo2 bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.