Autor Tema: Koliko dugo vam traju plocice i diskovi?  (Pročitano 6923 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DSNZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 5
Koliko dugo vam traju plocice i diskovi?
« poslato: 08. Jul, 2019. 20:10 »
U mom slucaju Octavia RS DSG, prednje plocice su zamenjene na 20.000km, sada na 42.000 sva cetri seta plocica su za menjanje. Prednji diskovi su takodje vidno potroseni, ne bas za zamenu, ali definitivno izmedju 1 i 1,5 mm potroseni sa spoljasne strane.

Nekako mi se cini da bi trebalo sa setom plocica da izguram barem 30-40 hiljada kilometara.
  • Vozi: Octavia RS TSI

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
  • Ugled: 25
Odg: Koliko dugo vam traju plocice i diskovi?
« Odgovor #1 poslato: 08. Jul, 2019. 21:39 »
Bas mi deluje mala km, jeste DSG i jes rally sport, al izgleda da bas gasiras postenski. Da li ih menjas zbog potrosenosti ili se zapale.
U mom slucaju, na RS MK1 plocice menjane na 40k, diskovi OEM presli 150.000 km i na granici potrosenosti, skinuti jer se brzo greju i pocinju da pale plocice. Sve skinuto, stavljen OEM napred, nazad u kompletu sa diskovima, deluje da se brze trosi po zaprljanosti felni, ali koci za sve pare, pretpostavljam da ce zgaziti barem 50k sto se tice plocica.
Na sluzbenoj fabia 2 fl 1.2 tsi i fabia 3 1.2 tsi, plocice menjane na oko 130.000, na toj km su potrosene oko polovine, ali su kocnice na fabia predimenzionirane. Sada na najnovijoj fabia 1.0MPI muku mucim sa kocnicama, zadnji dobosi cvile, ubijaju, sramota me da vozim, auto presao 10.000 km, u AČ kazu poznat problem od vracanja dobosa na mesto diskova, gotovo neresiv problem, narucili nove anker platne i kazu bice kratkotrajno resenje. Plocice (prednje) se mnogo brzo trose u odnosu na F3 sa diskovima.
To je neko moje zapazanje sa skodama.

Poslato sa ANE-LX1  

Van mreže Zarko

• RallyeSport
  • Ugled: 6
« Odgovor #2 poslato: 08. Jul, 2019. 22:44 »
Na prošloj skodi, 1.4 tsi dsg gazena pošteno na, 65 promenjene pločice prvi put i to samo prednje

Sent from my SM-G973F  

Na mreži hakkler

• Laurin&Klement
  • Ugled: 78
« Odgovor #3 poslato: 09. Jul, 2019. 01:06 »
ovisno gdje se više voziš..kao i kuplung set.

ako je puno gradske vožnje..kraće će trajat. Ako peglaš non stop po ac ili regionalnim putevima..onda će x3km vs grad..najmanje.

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #4 poslato: 09. Jul, 2019. 01:11 »
ATE plocice , diskove nisam menjao nije bilo potrebe . Ne stedim auto ni najmanje pri kocenju . 30.000 nisu ni na pola jos , diskovi isti .

Deluje mi bas mala km . Jesi li isao na stazu ? Ako jesi onda je normalno to
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže shuxx

• Laurin&Klement
  • Ugled: 12
« Odgovor #5 poslato: 09. Jul, 2019. 10:55 »
E sad, pričate o jakim mašinama, a ja ću dati svoje iskustvo, fabija I , 1.2HTP 64ks, vožena uglavnom regionalnim / magistralnim putevima, do 230.000km nisu menjani diskovi, a pločice ... kupljena polovna sa 83.000km tako da neznam da li je bilo zamene, a sledeća zamena je bila na oko 130.000km..i to čisto preventivno... nije moralo...

lagana vožnja uglavnom ovorenim putem....
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

• Ambition
« Odgovor #6 poslato: 09. Jul, 2019. 13:29 »
Bas mi deluje mala km, jeste DSG i jes rally sport, al izgleda da bas gasiras postenski. Da li ih menjas zbog potrosenosti ili se zapale.

Vozim sigurno brze nego prosecno, ali nisam dovodio kocnice do limita da osecam brake fade ili slicno. Sigurno utice to sto je znacajan procenat gradska voznja.

Deluje mi bas mala km . Jesi li isao na stazu ? Ako jesi onda je normalno to

Nisam isao na stazu. Provozam se subotom ili nedeljom, putevima kao sto su od Avale do Mladenovca preko Ralje ili tako nesto slicno, gde se auto vozi priblizno limitu. Ali i to je opet jako mali procenat ukupne voznje i voznja je tecna, nema brutalnih kocenja. Bas ne mogu da se nacudim da toliko kratko traju plocice.

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 09. Jul, 2019. 13:46 »
Bas me cudi . Vozim takve puteve i ja bas cesto , omiljeni mi je topola-rudnik , i arandjelovac-lazarevac , skoro su radjeni i kao pista je ravan put . Ne znam koje stavljaju u skodi sad tj koji proizvodjac ?

• Ambition
« Odgovor #8 poslato: 09. Jul, 2019. 14:07 »
Trebalo bi da su OEM i ATE plocice identicne.

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 09. Jul, 2019. 14:28 »
Najverovatnije da jesu . Jel imas garanciju i na diskove ? Zameni pa vidi sl put sta se desava

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
« Odgovor #10 poslato: 31. Jan, 2020. 22:30 »
Da i ja iznesem jedno iskustvo, da ne kažem muku.
Danas uradih drugi servis, 30k km, na Fabii 3, prvi i jedini vlasnik (supruga), auto star 1,5 godina, i očekivao sam da će mi reći da su prednje pločice ili za zamenu ili da su blizu, kad ono, rekoše da predlažu i zamenu prednjih diskova?!?!?! Nisam video diskove, a kažu da su pojedeni.
Nisam mogao verovati i zahtevao sam aktiviranje garancije, međutim, poče ona priča "proizvođač je deklarisao", "diskovi su potrošni materijal", itd.
Auto prelazi 2/3 u gradu, ali i dalje ne mogu verovati da su prvi diskovi za zamenu nakon 30k!!!
Supruga i ja "delimo" kilometražu, ali imamo i iskustvo sa prošlim autom, Sparkom, gde su prvi diskovi menjani nakon 10 godina na 160k km!

Ima li neko ovakvo iskustvo i da li se može "doakati" "proizvođačkim deklarisanjima" u garantnom roku?
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
  • Ugled: 25
« Odgovor #11 poslato: 31. Jan, 2020. 22:59 »
Na sluzbenoj fabia 3 1.2tsi, prve plocice smo zamenili na 90.000 km i to su bile na pola istrosene, te istrosene sam stavio na octaviu gde se voze preko 50.000 i jos nisu potrosene. Ali, kako se ovde radi o fabia mpi, kod nje su na zadnjoj osovini dobosi i moje zapazanje na sadasnjoj sluzbenoj gde je takodje takav slucaj, prednje plocice nema sanse da potraju ni pola od km sa prethodne, gde je kocenje nazad bilo potpomognuto diskovima. Moje misljenje je da prednje kocnice trpe dosta vecu silu na 1.0 mpi i da taj auto nema veze sa kocenjem kako bi to trebalo da izgleda i kako sam navikao na skodu. Zadnji kraj je dosta cesto u situaciji da zanese na ostrim kocenjima i voznjama, prosto se vidi da zadnja osovina nema kontrolu kao na prethodnom vozilu. Zbog svega navedenog, moje misljenje je da prednje plocice ne mogu trajati dugo, a to da ovlasceni serviser preporucuje i zamenu diskova, nije nelogicno, obzirom da oni ne razmisljaju o vasem novcu i ustedi, vec preporucuju sta je najbolje za njih kako se ne bi zalili na novi i potencijalni problem iako je malo verovatan.

• Laurin&Klement
« Odgovor #12 poslato: 31. Jan, 2020. 23:10 »
ATE plocice , diskove nisam menjao nije bilo potrebe . Ne stedim auto ni najmanje pri kocenju . 30.000 nisu ni na pola jos , diskovi isti .

Edit:

40.000 na pola su plocice , diskovi i dalje top .

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • Ugled: 34
« Odgovor #13 poslato: 01. Feb, 2020. 06:29 »
Fabia 3 TSI110, zadnje prvi put menjane na  oko 70.000 km, prednje na 110.00 km ako me sećanje dobro služi. S' tim da su na TSI prednji diskovi 288 mm (kao na Octaviji 2.0 TDI).

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #14 poslato: 01. Feb, 2020. 08:35 »
kad sam uzeo octaviu u decembru 2012-e(1.9 tdi) imala je 130kkm. zamenjeni diskovi i plocice jer su oni na kolima tresli.
diskovi ponovo menjani prosle godine, na cirka 260kkm, a plocice menjane jos jednom u medjuvremenu.
znaci plocice izgurale 60-70kkm, diskovi celih 130kkm.
istini za volju diskovi su poceli pomalo da tresu vec na 60-ak kkm upotrebe, ali je zamenom plocica to svedeno na minimum.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD