Autor Tema: OBD11 OBDeleven  (Pročitano 37620 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MakaKV

Odg: OBD11 OBDeleven
« Odgovor #30 poslato: 16. Maj, 2023. 06:56 »
Pozdrav drugari, hteo bih da poručim OBDEleven. E sad jedno pitanje, da li ima neke razlike između NextGen uređaja bez pro licence i sa pro licencom?

I da li je neko poručio sa ovog https://obdeleven-dijagnostika.rs/produs/obdeleven-nextgen-paket-pro-24-meseci-100-kreditnih/ sajta?

Vozim Oktaviju 2013 pa imam par stvari što bih otključao na svojim kolima, a i nije greota da se ima ova spravica
  • Vozi: Škoda Octavia A7 1.6 DSG TDI

Na mreži wkobre

« Odgovor #31 poslato: 16. Maj, 2023. 09:44 »
Ja sam kupio uređaj prve generacije zato što je nešto jeftiniji i nemam potrebu za novijim. Razlika je u tome što druga generacija podržava i iOS, dok prva samo android. Takođe koliko sam primetio kod mene nema opcija za BMW, možda je i to razlika (ili će biti kroz neki update, ne bih znao). Što se tiče pro verzije, ona služi za long coding, odnosno da korisnik sam može da menja šta god na vozilu. I tu bih dodao UPOZORENJE da se može mnogo štete napraviti ukoliko se nešto uradi pogrešno. Takođe ako se klikne vraćanje na fabričko podešavanje, to ne znači da vraća kako je bilo pre, već totalno briše parametre. S druge strane bez pro licence postoje "one click" predefinisane stvarčice koje se mogu menjati i plaća se kreditima. To je da kažem sigurna opcija jer su predefinisali ljudi koji znaju šta rade.
I konačno za kupovinu preko tog sajta, to ne bih znao jer sam svoj kupio u inostranstvu.

Takođe treba razmotriti i opciju kodiranja kod člana sa foruma - Dixon. On se time bavi.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže MakaKV

« Odgovor #32 poslato: 16. Maj, 2023. 09:51 »
Hvala na odgovoru. Ne bih nešto dublje zalazio u ling coding, dovoljno mi je ovo što ima kao ‘one-click’. Da li mogu da isčitavam greške sa njom i da obrišem, sa običnom verzijom bez pro? Ako može, onda ću uzeti samo NextGen uređaj bez pro licence, mada ako zatreba vidim da može da se kupi i ona naknadno.

Za officijalni sajt sam i ja, nego mi ovo izletelo da ima kod nas, pa ajde da vidim da li je neko poručivao.

Na mreži wkobre

« Odgovor #33 poslato: 16. Maj, 2023. 10:10 »
Može i na basic nalogu da se skenira auto, kao i da se brišu greške. Pro/ultimate nalog može i džabe da se nađe na internetu ako zatreba  ;)

Van mreže MakaKV

« Odgovor #34 poslato: 16. Maj, 2023. 10:15 »
Hvala na odgovoru, sve što me je interesovalo si mi rekao. Sad ću da poručim uređaj.

Na mreži wkobre

« Odgovor #35 poslato: 16. Maj, 2023. 10:19 »
Nema na čemu. Samo sam čuo da se dosta čeka dok stigne kod nas, ali to je već neka polu informacija, a ima i faktora sreće  :))

Van mreže MakaKV

« Odgovor #36 poslato: 16. Maj, 2023. 10:22 »
Poručeno. Nije ništa hitno, kad god stigao dobrodošao haha. Ajde da ne spanujem temu, javljam utiske kad otključam ponešto na svom Škodilaku.

Da li ste ugasili start/stop? To je opcija koja me najviše izluđuje na kolima…

Na mreži wkobre

« Odgovor #37 poslato: 16. Maj, 2023. 10:37 »
To 99% ljudi gasi. Mene iz nekog razloga ne nervira da kliknem svaki put kada upalim auto, prešlo mi je već u naviku. Dosta toga mi je u startu otključano jer mi je najviši paket opreme. Međutim uradio sam sledeće stavke: prikaz količine goriva koje može da se dopuni (totalna glupost,al ajde neka ga), interior light fading (gotovo neprimetno), prikaz jačine ventilatora kada je klima na auto (sada se već osećam kao magarac), čitanje saobraćajnih znakova sa default na on (razlika što je radilo u inostranstvu ali ne i kod nas), off-road informacije na ekranu (to mi zapravo stoji stalno). I to bi bilo sve na Škodi. Kod žene na Seat Leonu sam uključio sklapanje retrovizora prilikom zaključivanja auta, 30 boja ambijent svetla (iako je zadržala fabričku crvenu  =)) ), comfort turn signal 3x, podešavanje klime za toplije zemlje, neke zezalice za virtual cockpit i par stavki kao na Škodi.

Edit: upalio sam i drugaru na Golfu 6 obaranje retrovizora kada ubaci u rikverc, kao i maglenke u pravcu skretanja.

Van mreže MakaKV

« Odgovor #38 poslato: 16. Maj, 2023. 10:44 »
Meni je dosta stvari otključano na autu, dobar paket opreme ali ne kao i tvoj . Al mi fali obaranje retrovizora za rikverc, needle sweep lepo za oči, treptanje štopova pri naglom kočenju, start/stop da ugasim i ne znam šta mi još ponudi a da mi treba.

Već mi se sklapaju retrovizori, scandinavian look sa zadnjim svetlima kao dnevna, comming/leaving home i još par stvari…

Van mreže fobia24

« Odgovor #39 poslato: 16. Maj, 2023. 19:12 »
Trajno gasenje start stopa je bio gotov program kada sam uzeo obd. Ja na mojoj nisam gasio jer mi je koristan i za dsg i na granicama. Ako mi u odredjenim situacijama ne treba, ugasim ga u podesavanjima. Kasnije su izbrisali opciju za SS na OBD11 barem za oktaviju mk4, a verovatno i za druge modele gde je bilo. To ces morati da kodiras. Ima foruma gde mozes doci do kodova, treba se malo pozanimati. Ja sam npr platio u Slo aktiviranje nekih opcija pre nego sam planirao da uzmem uredjaj. Kasnije sam video da sam bacio 70-80e za par stvarcica koje sam imao u programu na klik opciju.

Na mreži wkobre

« Odgovor #40 poslato: 16. Maj, 2023. 19:57 »
Vraćeno je  :)

Na mreži observer

« Odgovor #41 poslato: 17. Maj, 2023. 11:10 »
To 99% ljudi gasi. Mene iz nekog razloga ne nervira da kliknem svaki put kada upalim auto, prešlo mi je već u naviku.

Edit: upalio sam i drugaru na Golfu 6 obaranje retrovizora kada ubaci u rikverc, kao i maglenke u pravcu skretanja.

I meni je bilo prešlo u naviku da pritiskam prekidač ali pre ili kasnije taj taster će se sjebati od xx silovanja dnevno (na stranu što mi se već blago uglačao za 4-5 godina koliko sam živeo bez obd11.
Start stop je bila prva stvar koju sam isključio (a i bio je i glavni motiv za kupovinu).
Posle sam pogasio još neke stvari koje mi ne trebaju a za koje smatram da mi nepotrebno habaju auto, uglavnom - svaku promenu koju sam napravio, uradio sam isključivo preko tih predefinisanih programa (ne pada mi na pamet da sam bilo šta kodiram).
U principu, jednom kad se sve namesti nema potrebe da se ikad više dira, možda se nekom ni ne isplati kupovati obd11 samo zbog toga ali meni je vredelo.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži observer

« Odgovor #42 poslato: 17. Maj, 2023. 11:17 »
Hvala na odgovoru. Ne bih nešto dublje zalazio u ling coding, dovoljno mi je ovo što ima kao ‘one-click’. Da li mogu da isčitavam greške sa njom i da obrišem, sa običnom verzijom bez pro? Ako može, onda ću uzeti samo NextGen uređaj bez pro licence, mada ako zatreba vidim da može da se kupi i ona naknadno.

Za officijalni sajt sam i ja, nego mi ovo izletelo da ima kod nas, pa ajde da vidim da li je neko poručivao.

Broj telefona naveden u kontaktu je rumunski, sajt izgleda samo kao verzija za domaće tržište.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži AcoSk

« Odgovor #43 poslato: 17. Maj, 2023. 18:17 »
Ma neki dropshipping... Nema razloga da se ne naruci sa zvanicnog sajta.
Lupe carinu nasi, ali sta da se radi...

Van mreže MakaKV

« Odgovor #44 poslato: 17. Maj, 2023. 18:46 »
Poručeno je sa oficijalnog sajta, videćemo kako ću proći na carini