Pretraga foruma [Google]

Autor Tema: OBD11 OBDeleven  (Pročitano 19027 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: OBD11 OBDeleven
« Odgovor #75 poslato: 18. Okt, 2023. 13:56 »
Питао ја ОБДелевен око деактивације Старт/Стоп у својој Ф4 (2023) и у наставку је одговор:

"Start/Stop deactivation can't be done on vehicles newer than 2019. Because of that, it can't be deactivated on your vehicle. However, here are One-Click Apps available for your vehicle."

Илити укратко, на новијом возилима од 2019. године се не може извршити деактивација тог система.  :(

Али они имају ЈеданКлик апликацију (10 кредита, а сад имају и једну која је 0 кредита) која "деактивира" Старт/Стоп!?  :o

Ко разуме схватиће ... wall1 Значи ОБДелевен је као жена, не слаже се ни са својим мишљењем!
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže hirurg

« Odgovor #76 poslato: 18. Okt, 2023. 14:04 »
Litvanci. Sta si očekivao.....

Na mreži wkobre

« Odgovor #77 poslato: 18. Okt, 2023. 15:56 »
Ista je stvar i za VCDS. Na novijim automobilima ima SFD zaštita. Mora prvo to da se isključi da bi bilo šta radilo.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #78 poslato: 18. Okt, 2023. 17:23 »
Не би требао СФД да буде проблем јер и ВЦДС и ОБДелевен имају опцију искључивања СФДа (бар тако кажу, а и има опција "disable" за СФД код ОБДелевена).
Делује блесаво и неразумљиво, и по мени невероватно, али изгледа да је С/С тако направљен да нема опцију деактивирања већ систем само прати неке параметре и једино играњем са вредношћу тих параметара га "варамо" и он се понаша као неактиван.
Ко зна, ми само нагађамо, инжењери из ВАГ групације вероватно знају праву истину, а можда постоји и неки дил између ВАГ групације и ових произвођача разних дијагностика или неки механизам којим их ВАГ уцењује шта смеју а шта не смеју.
У дигиталном свету увек имаш "0" (искључено) и "1" (укључено), а данашњи аутомобили су малтене потпуно дигитални, и заиста ми је невероватно да нешто не можеш поставити на  "0"!!!

Na mreži wkobre

« Odgovor #79 poslato: 18. Okt, 2023. 18:44 »
Не би требао СФД да буде проблем јер и ВЦДС и ОБДелевен имају опцију искључивања СФДа (бар тако кажу, а и има опција "disable" за СФД код ОБДелевена).

To htedoh reći, treba ga isključiti, zatim kodiranje bez problema. Tako sam bar ja razumeo.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #80 poslato: 18. Okt, 2023. 19:05 »
Моје питање ка ОБДелевен је било јасно - "да ли се С/С ЈеданКлик апликацијом потпуно искључује (деактивира) или се само неки параметри мењају тако да се С/С систем практично "вара" и онда изгледа да је он неактиван".
Дали су одговор да се на возилима од 2019те и млађима НЕ МОЖЕ деактивирати (осим на прекидач у возилу), и то ме је онда тек збунило јер они за Ф4 имају ЈеданКлик апликацију (акција кошта 10 кредита = 1,79 евра) која би га требала деактивирати. Ја користим њихов оригинални хепек за ОБД порт, оригиналну базичну апликацију, имам отворен налог, купљене кредите, све иде преко Интернета и они тачно знају које је возило у питању, што ће рећи да они знају у потпуности моје карактеристике и могућности, те је то онда чиста превара ако знају да нуде и наплаћују нешто што неће радити!!!  hearcut
И читава операција је рађена према њиховим упутствима.

Na mreži wkobre

« Odgovor #81 poslato: 18. Okt, 2023. 19:36 »
Ne može osnovna verzija to da odradi.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #82 poslato: 18. Okt, 2023. 19:43 »
О томе и причам.
Они знају са чиме ја располажем, тако да је то обмана, јер по њиховим карактеристикама основна верзија софтвера може користити ЈеданКлик апликације (које се наплаћују) и они нигде не кажу "ово може а ово не може због тога и тога".

Na mreži wkobre

« Odgovor #83 poslato: 18. Okt, 2023. 20:41 »
Ne znam za 2020+, ali kod starijih nema tih problema. Čak i ako ponude nešto greškom što ne može, a skine se kredit, vrši se refundacija bez ikakvih poteškoća. Kapiram nema mnogo smisla s obzirom na to čemu služi uređaj, ali možda je taj deo problematičan i nelegalan da otvoreno kažu "može, ali ima začkolica kako". Najbolje pozvati profesionalnog programera i pitati može li za konkretan model. Mada sam 90% siguran da može. Nakon nazovimo jailbreak-a.

Van mreže fobia24

« Odgovor #84 poslato: 19. Okt, 2023. 11:38 »
Pa precicama koje obd nudi se verovatno gasi SS laziranjem parametara indirektno. Direktno verovatno ne moze jer je odredjeni auto dobio wltp vrednosti koje su u papirima na osnovu svih parametara koje ima pa i SS. Iskljucivanjem se menja i co2 koje ispusta. Verujem da je tako jer kod mene nisam hteo da gasim SS vec mi je ukljucen uvek i ne smeta mi. Cak mi koristi da cuva mehanicke sklopove dsg kod stajanja u koloni.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #85 poslato: 19. Okt, 2023. 12:39 »
Све ми јасно. Неке кваке постоје, али је дефинитивно малтретирање возача, и ако нам је Шкода (или било који произвођач) већ дала тастер да можемо по жељи да га угасимо, да ли је толико тешко да се направи решење које ће памтити последњи статус С/С система?!

Van mreže hirurg

« Odgovor #86 poslato: 19. Okt, 2023. 14:30 »
Pa dao sam ti rjesenje

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #87 poslato: 19. Okt, 2023. 14:45 »
Јеси, хвала ти, али ОБДелевен ми је регуларно продао хепек, тиме и апликацију, а ја сам купио кредите и наплатили су ми акцију која не ради. Зато хоћу прво њих да мало деранжирам да ми одговоре о чему се ради. Одговорили су како сте могли прочитати, а и сад ћу пробати са њиховом новом ЈеданКлик апликацијом која је за мене 0 кредита, и за коју претпостављам да је апдејтована она прва која код мене није одрадила.
И само да још дођем у посед Ф4, да то све испробам.
Ако не буде ферцерало тако, онда вероватно идем на ону твоју фору са климом и променом оног параметра, или можда мало и оладим па сачекам.

Него, јеси ли ти жени вратио "вид" на Кароку?  ::)

Van mreže hirurg

« Odgovor #88 poslato: 19. Okt, 2023. 14:54 »
Nisam. Nemam zmigavce i dnevna napred :) ostalo sve radi :)

Ja sam imao sranje sa litvancima kupio obd koji je bio zakljucan na neki hotmail nalog. I pisao im za to. Rekli mi da oni svoje uredjaje prodaju isključivo nove i testirane. I kao da sam rjesim problem. I tako to stoji. Nisam ga jos utabao nogama al uskoro cu. Nosio nekim hakerima. Nista nisu napravili. Uvjek salje potvrdu o zamjenu pina na taj hotmail nalog koji ne znam ciji je. :) tako da tih tvojih 2E zaboravi.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #89 poslato: 19. Okt, 2023. 14:59 »
Nisam. Nemam zmigavce i dnevna napred :) ostalo sve radi :)
Онда у реду, с обзиром да жене увек знају/не знају где иду, мигавци јој нису ни потребни. А дан је дан, и ту јој не требају светла. И још ако не зна да јој то све не ради, онда она ни нема проблем.  =))