Autor Tema: Pranje motora rapid 1.2 tsi 2014  (Pročitano 10498 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dr locoZapočeo temu

Pranje motora rapid 1.2 tsi 2014
« poslato: 30. Avg, 2019. 13:01 »
Hteo bih da operem motor, ali me strah da ne zeznem nesto, da li ima neko iskustvo sa pranjem ovog motora?
Gledao dosta klipova kako zasticuju kesama, folijama, alternator i ostalu elektroniku, i onda bez problema operu, znam da treba biti hladan motor. Moj motor nema ulja, ali prasine ima. Ako ima neko iskistvo i savet dobrodosli su.
  • Vozi: Skoda rapid 1,2 tsi 2014

Van mreže shuxx

Odg: Pranje motora rapid 1.2 tsi 2014
« Odgovor #1 poslato: 30. Avg, 2019. 13:06 »
Moj licni savet. Ne diraj nista. Cistoca motora je kratkog veka. Brzo se vrati prasina. A gde moze voda da udje i da ti napravi...mozda... probleme.... previse opcija....

Sent from my SM-A320FL  

• Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Na mreži AcoSk

« Odgovor #2 poslato: 30. Avg, 2019. 19:03 »
Bas tako, ni ja ga ne bih prao tako kao sto ti hoces, vec samo vlaznom krpom pa brisao i brisao...

p.s. Alternator je najmanji problem ako se pokvasi (njega mozes crevom da operes, nece mu biti nista).

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #3 poslato: 31. Avg, 2019. 08:10 »
Pranje motora pod, a narocito pod pritiskom, znaci da trazis problem :)
Voda prodire svugde, jos kad ke pod pritiskom perionice i placevi nabijucko zna gde, milina.
Na nekim automobilima pod haubom na plasticnim poklopcima izricito stoji upozorenje/znak da ti delovi ne smeju da se peru.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže shuxx

« Odgovor #4 poslato: 31. Avg, 2019. 09:16 »
Kad sam uzeo moj prvi auto... drzala me zelja da bude sve TipTop....cisto... i cesto sam cistio motorni deo...kad imam vremena... naravno Nikad vodom pod pritiskom. Krpe...cetke...i sl... zavrsavaju posao

Par puta sam gledao polovnjake spremne za prodaju... motorni deo...kao iz fabrike... prelepo... ali i skriva sve sto Mozda ne valja...

Kasnije sam shvatio da kad dignem haubu.... proverim tecnosti... i vidim da je sve suvo....nema curenja.... zadovoljan sam tim stanjem... i ne diram nista...

Sent from my SM-A320FL  

• Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #5 poslato: 31. Avg, 2019. 11:55 »
Izvinjavam se za nepismenost iskazanu u prethodnoj poruci, kucao sam sa telefona.
Mada ste shvatili poentu.  :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.