Autor Tema: Iritirajuci zvuk u suvozacevim vratima pri 2000 Rpm  (Pročitano 1357 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Petar023Započeo temu

Od pre mesec dana mi se u/kod/na suvozačevim vratima, pri 2000-3000RPM čuje neko vibriranje.
Prve dve nedelje sam, gotovo svakodnevno, sedeo na parkingu i pokušavao da provalim odakle zvuk dolazi.
Isfrustriran, prošle nedelje odvezem auto u Škodin ovlašćeni servis u Zrenjaninu, Auto je bio kod njih dva dana, kažu da su rastavili suvozačeva vrata, da su skidali komandnu tablu i proveravali motor (da ne prenosi zvuk odatle u kabinu) i nisu uspeli da reše problem.

Pre 10 minuta sam naleteo na ovaj link https://www.youtube.com/watch?v=Or8Gl1BWDdg i identicno se cuje kod mene. Da li iko ima predstavu sta bi moglo biti ili se vec susretao sa ovim?

U opisu klipa stoji "Fuel lines might be resonating.", sto meni ne govori puno.
  • Vozi: Škoda Octavia A7 1.6 2015 Ambition

Van mreže Maksimus

Odg: Iritirajuci zvuk u suvozacevim vratima pri 2000 Rpm
« Odgovor #1 poslato: 17. Okt, 2019. 12:17 »
Opis klipa kaze da mozda creva goriva mozda vibriraju,ako te to buni.
A zvuk je bas iritantan...

« Odgovor #2 poslato: 17. Okt, 2019. 13:12 »
Da, za creva goriva razumem, ali mi ne govori puno u smislu da ne znam gde se nalaze, kako utvrditi da li je do toga i kako je moguce da im u servisu to nije palo na pamet.
A zvuk je.. Svi su u fazonu pojacaj muziku i vozi i od toga se jezim.

Na mreži MAKS

« Odgovor #3 poslato: 17. Okt, 2019. 20:49 »
Slicna stvar se  meni desila sa fabijom .
I u servisu su otklonili . Puko jer neki nosac za creva goriva.  Zamenjen. A creva goriva mislim da su ti tu sa desne strane celom duzinom auta ispod plastike. Pa muci se sam ili ce ti ti u servisu resiti.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #4 poslato: 17. Okt, 2019. 21:58 »
Da, sad bih sa ovim informacijama mogao da im predočim šta bi mogao da bude problem.
Hvala!

Van mreže Karlheinz

• Vozi: Yeti

Van mreže Stefan_vRS

« Odgovor #6 poslato: 04. Sep, 2020. 08:57 »
Одлична тема, јер се и код мене чује исто и баш је иритантно  :)

Да ли је неко решио овај проблем? Да ли и је у питању носач црева горива? Може ли неко да постави фотографију носача црева, ако је могуће..
« Poslednja izmena: 04. Sep, 2020. 09:04 Stefan_vRS »
  • Vozi: Octavia VRS

Van mreže Stefan_vRS

« Odgovor #7 poslato: 26. Feb, 2022. 14:37 »
Ево овако, пошто је ова тема мртва већ дуже време, па да ја кажем како сам успео да решим и шта је био узрок иритирајућег звука при 2000 обртаја у свом случају. Можда некоме буде од помоћи. Код мене је проблем био у дихтуг сету код летве волана, где је пластика ударала у вретено. Није било задихтовано како треба и пластика се сударала са металним делом и то је изазивало вибрацију при 2000 обртаја. Након решеног проблема возио сам тако неколико месеци нормално, без икаквих звукова и онда је дошао на ред технички преглед. Предпостављам, након тестирања кочица, да је су заптивачи поново "искочили" и сад је почело поново да се чује. Ускоро ћу одрадити мали сервис и видети да се дихтунзи поново утисну како треба како бих елиминисао звук.

Na mreži Baltazar

« Odgovor #8 poslato: 01. Avg, 2022. 17:00 »
I kod mene se javio taj zvuk posle tehnickog. Uzasno me nervira, i bio sam ubedjen da je iz suvozackih vrata
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

Van mreže Stefan_vRS

« Odgovor #9 poslato: 04. Nov, 2022. 15:00 »
Дефинитивно су црева за горива. Носач је пукао и то два комада и ударала о лим и по глави. Сунђер или пур пена да се причврсте и не чује се више.

Van mreže tivan

« Odgovor #10 poslato: 04. Nov, 2022. 17:40 »
Da napisem sto je bilo meni na mom autu, mozda nesto nekome pomogne tko dodje na temu. Vibracije su se cule sa desne strane auta najvise (ali i u sredini konzole), oko 2K okretaja. Trrazio i trazio sta je, na kraju dosao do zakljucka da moguce da vibriraju cijeva goriva u okviru šasije u podu. Kako nisam bio voljan sam skidan zastitu ispod auta i to cackat ostavio sam.

Onda mi je puko film i isao sam gledat motorni prostor jer to je jedino sto sam mogao jos. Problem je na kraju bio nosac desnog fara koji se spaja na šasiju, tu se šaraf vrlo malo odsarafio, dovoljno da stvara razne vibracije. Kada sam to zategnuo, prestale su prakticki sve vibracije u kabini (cak i one u sredini oko multimedije) jer je napraosto sve skupa prestalo vibrirati tako jako.
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI