Autor Tema: Karoq, farovi magle, kondenzacija  (Pročitano 17296 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži Mareska

Odg: Karoq, farovi magle, kondenzacija
« Odgovor #75 poslato: 21. Maj, 2022. 02:14 »
To je skoda zs istocnu evropu, naviknite se..
  • Vozi: Superb

Van mreže Super 20

« Odgovor #76 poslato: 21. Maj, 2022. 10:21 »
Inace skode za zapadno trziste ne magle  =)) =)) =))

Van mreže fobia24

« Odgovor #77 poslato: 21. Maj, 2022. 10:55 »
Ja sam razumeo da su clanu ostale fleke nakon te vlage sto i jeste za reklamaciju. Nazalost, to je problem koji je karatkteristican za led farove. Nije da branim itakijanskog dobavljaca za farove, ali sa tim se susrecu mnogi brendovi i licno znam za novije modele volvoa, chevrolet, mazda. Na ksenonima i halogenim farovima nema problema ni kod skode. Dokle magle samo i nakon sto se osuse, ostane iznutra kristalno cisto staklo kao da nikad nije maglilo, nece priznati zamenu u garanciji. Ne sme da se javljaju kapljice vode sa unutrasnje strane ili voda unutar fara.

Van mreže Johny

« Odgovor #78 poslato: 21. Maj, 2022. 10:59 »
Moji farovi su halogeni, i nikad nisam video ni znojenje ni kapljice ama bas nista. Ali ove fleke ovako stoje vec 3-4 meseca i ne pomeraju se posle voznje i koriscenje dugih i kratkih svetala kad se zagreje far. Kako to?
  • Vozi: Skoda Karoq

Van mreže Johny

« Odgovor #79 poslato: 21. Maj, 2022. 11:05 »
U prevodu farovi su mi isti kao kod naseg clana HARDMAXA fleke fleke i samo fleke po staklu.

Van mreže ljusasd

« Odgovor #80 poslato: 14. Jun, 2022. 21:50 »
Meni je plastika fara na Karoqu počela da puca sama od sebe!?
57500 km 2019 god.

Reklamirao i zakazao pregled za 22.06.

• Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže Peja

« Odgovor #81 poslato: 14. Jun, 2022. 22:34 »
Pucanje transprentnog poklopca na spoju sa kućištem fara je boljka i kod Kodiaq.
Ne znam do kada su se problematični farovi ugrađivali.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže observer

« Odgovor #82 poslato: 15. Jun, 2022. 14:33 »
Na netu ima dosta slučajeva primedbi na pucanje farova, doduše na Golfovima al isti djavo.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži Mareska

« Odgovor #83 poslato: 15. Jun, 2022. 14:43 »
Inace skode za zapadno trziste ne magle  =)) =)) =))
Naravno da ne magle, konkretno golf svaki koji je stigao iz ch nije imao problem, a ovde kupljen nov je imao problem.

Van mreže fobia24

« Odgovor #84 poslato: 15. Jun, 2022. 17:27 »
Nema to veze odakle je auto jer delovi su isti za svaku skodu bez obzira na trziste. Razlikuju se samo paketi opreme. Ne znam jel bi dobili nesto da promene dobavljaca farova. Farovi su italijanski mislim. Magle skoro svi farovi, ali kad se osuse budu kristalno cisti kao da nista nije bilo i to je ok. Problem je ako ostanu bilo kakve fleke sa unutrasnje strane. Ja sam video i na drugim brendovima nenemackim da zamagle led farovi kad je vlaga, samo sto to ljudi dozivljavaju kao normalnu pojavu jer su im tako rekli serviseri.

Van mreže observer

« Odgovor #85 poslato: 16. Jun, 2022. 10:00 »
Pa i jeste normalna pojava, komentarisali smo već. Čista razlika u temperaturi i kondenzacija vlage koje uvek ima u vazduhu. Fizika iz osnovne škole, jebi ga :)
Mene bi više zabrinulo da mi far pukne nego da se zamagljuje, mož misliti, par kapi vode koje će svakako ispariti pre ili kasnije.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže hardmaxZapočeo temu

« Odgovor #86 poslato: 16. Jun, 2022. 13:27 »
Observer

Na mojom slikama su permanentne fleke koje ne nestaju već se samo proširuju. Temu kondenzacije smo apsolvirali piše u uputstvu za auto za može da zamagli i da se odmagli ali većina Karoqa ima fleke sa unutrasnje strane farova koje izgledaju katastrofalno i ne nestaju.
  • Vozi: Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Xtronic 2024 - Ex Škoda Karoq 1.0 TSI

Van mreže nidza

« Odgovor #87 poslato: 16. Jun, 2022. 14:47 »
Da li može neka sveža slika problema, kad je suv far? Tnx.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Peja

« Odgovor #88 poslato: 16. Jun, 2022. 16:34 »
Observer

Na mojom slikama su permanentne fleke koje ne nestaju već se samo proširuju. Temu kondenzacije smo apsolvirali piše u uputstvu za auto za može da zamagli i da se odmagli ali većina Karoqa ima fleke sa unutrasnje strane farova koje izgledaju katastrofalno i ne nestaju.
Škoda ima 3 problema sa LED farovima na određenim serijama vozila.
  • Osnovni problem pravi lepak koji spaja različite delove fara. Lepak isparava usled toplote koja se generše u faru i motornom prostoru, pa se kondenzuje na najhladnijoj površini tj. unutrašnjoj površini transparentnog poklopaca - prednje "staklo".
  • Problem kondenzacije vode, za koju Škoda tvrdi da je "normalna" pojava.
  • Problem prskanja plastike fara tj. "stakla".
  • Prvi i prvi+drugi problem ostavljaju fleke na "staklu" fara. Drugi problem sam po sebi ne ostavlja tragove.

Moj Kodiaq ima samo prvi problem.
    @hardmaxKod tvog auta je kondenz vode sprao lepak, pa izgleda "šareno".
    • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Johny

« Odgovor #89 poslato: 17. Jun, 2022. 22:15 »
    Za sledecu nedeju mi je zakazana zamena farova. Pre 20tak dana bio na redovnom servisu i prijavio problem sa farovima, oni slikali i kazu u najkracem roku vas obavestavamo sta i kako. I juce javili da je odobrena zamena farova i zakazali termin. Iskreno sam iznenadjen i nisam ocekivao tako lako da zamene bez ijedne reci. Videcemo koliko ce terati novi….