Autor Tema: Superb: dilema oko motora, prosečna potrošnja  (Pročitano 7520 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži wkobre

Odg: Superb: dilema oko motora, prosečna potrošnja
« Odgovor #75 poslato: 12. Nov, 2024. 21:34 »
Prebaci u sport mod  :B=)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže BrankoJanj90

« Odgovor #76 poslato: 12. Nov, 2024. 22:00 »
E pa ruku na srce S mod nisam probao 😂 video sam da u s modu nema onu sekundu kad dodam gas naglo za preticanje. Al nisam testirao malo jace. Probacu pa javljam iskustvo 😀 jos jedno pitanjce jel mogu ja negde da ukucam broj sasije i da prema tome vidim u kojoj opremi je auto? Sta ima od opreme itd?
  • Vozi: Superb 3 190ks 4x4 DSG

Na mreži maradona

« Odgovor #77 poslato: 13. Nov, 2024. 01:14 »
Kad sam kupovao moj Superb ukucao sam broj šasije na CarVertical i tamo sam, izmedju ostalog, dobio i spisak opreme.

Možeš otvoriti i garažu ovde na forumu, pa ćemo ti pomoći da odredimo opremu.

Verovatno znaš, ali za slučaj da ne znaš, na desnoj strani volana, iznad znaka za telefon, imaš meni asistencija (front assist, lane assist..) pa možeš videti šta imaš od toga.

P.S Trebao si uzeti u obzir i 2.0TSI 280ks ako ti je stalo do performansi.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži Ljuba

« Odgovor #78 poslato: 17. Nov, 2024. 16:52 »
Vrlo poucna i informativna SAT epizoda vezana za elektro i hibridna vozila...
https://youtu.be/y9qC3mYIviw?si=BXe698w7qDPVtU8E
Od cele price, nekako mi se cini da je vlasnik servisa najvise ocrnio hibride..
  • Vozi: Fabia 2

Na mreži Mareska

« Odgovor #79 poslato: 18. Nov, 2024. 03:36 »
Da li se samo meni desava!?
Leti sam neko vreme koristio gdrive 100 i nema nikakvog uticaja ni na voznju ni na potrošnju.
Sada kad je hladnije opet sam radio test i sa 100 oktana definitivno manje troši(ne mnogo 0,7l-1l/100km.
Da li ima neko objasnjenje :)
  • Vozi: Superb

Van mreže Remark78

« Odgovor #80 poslato: 18. Nov, 2024. 08:09 »
Placebo verovatno.. mada kod benzina još i može biti neke razlike, jer noviji motori umeju da podese predpaljenje za veću oktansku vrednost. Ali 0.7-1 lit/100km mislim da je previše.

Što se tiče dizela ja smatram da sa aditiviranim dizelom ne može trošiti manje! Ono što je u teoriji moguće je da ti aditivi nešto ipak urade u motoru, drže dizne čistijim, DPF, itd. Pa da je nakon dužeg korišćenja aditiviranog dizela potrošnja za mrvicu manja. Ali to su nemerljivi rezultati verovatno..

Ono što ja radim je da sipam običan dizel na NIS-u, skupljam poene preko SNNP kartice, i onda kad skupim 1.000 din (2-3 puta godišnje) kupim Wynn's aditiv za čišćenje dizni i sipam u rezervoar. Smatram da to ima mnogo više efekta nego sipati aditivirano gorivo. Ali ajd, verovatno nije na odmet raditi i jedno i drugo.
  • Vozi: Škoda Oktavija 1.6 tdi 116ks 2018.

Na mreži Fbia

« Odgovor #81 poslato: 18. Nov, 2024. 10:23 »
Da li se samo meni desava!?
Leti sam neko vreme koristio gdrive 100 i nema nikakvog uticaja ni na voznju ni na potrošnju.
Sada kad je hladnije opet sam radio test i sa 100 oktana definitivno manje troši(ne mnogo 0,7l-1l/100km.
Da li ima neko objasnjenje :)

"ne mnogo 0,7l-1l/100km", znas kako, to je ogromna usteda i sigurno nije od izbora goriva. G-drive 100 ne moze mnogo da smanji potrosnju a svakako ni priblizno onoliko koliko je skuplji od obicnog benzina. Procitaj moje testiranje potrosnje u mojoj "garazi" https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=14869.150.
Mnogo je zeznuto testiranje uticaja na potrosnju da bi se tek tako doneo zakljucak kao sto si ti uradio. Ono sto je sigurno, najvazniji je uticaj vozaca i nacina voznje a onda puta i saobracaja na putu... Pogledaj i ovu stranicu da ne duzim https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=14869.195
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Na mreži maradona

« Odgovor #82 poslato: 30. Dec, 2024. 21:51 »
Uzeh ovih dana da ispratim potrošnju “od čepa do čepa” i dobijem 6.19l. Sasvim okej s obzirom na uslove na putu i malo više vožnje po gradu.

Medjutim, dok sam tražio račun u aplikaciji vidim da sam ovaj mesec potrošio 55k na gorivo, a nigde nisam išao preko ili slično, maltene redovna vožnja i malo više. Definitivno će TSI280 morati da pričeka, osim ako ne reši neka pumpa da me sponzoriše  :))
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG