Autor Tema: Egr ventil  (Pročitano 11748 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
Odg: Egr ventil
« Odgovor #30 poslato: 29. Feb, 2020. 16:41 »
Meni su stiskali do crvenog iskreno i drzali izmadju 3000-4000
Ma gde do crvenog, glavu bi mu otkinuo za to.
Kad ga on bude napravio, nek' ga turira (nosi).

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #31 poslato: 29. Feb, 2020. 16:55 »

Hahahhaa verovao ili ne tako je , stisnuo ga 2 puta do vrha i zadrzao od 3 do 4 i to je to , sonda bila unutra non stop .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #32 poslato: 29. Feb, 2020. 16:58 »
Do sada oni i nisu merili izduvne gasove u pravom smislu reci. Ovo do sada je bila samo opomena za ono sto nas ocekuje i da se na vreme "neke stvari srede". Tek od juna sledece godine taj zakon stupa na snagu u pravom smislu te reci...I sad, prvo i servisi moraju da imaju stvarno ispravne i bazdarene instrumente za merenje. Drugo, izduvni gasovi se kontrolisu "na leru" i "pod opterecenjem"...Samo, i za to opterecenje, nije dovoljno samo dici obrtaje na 3000...vec morju se i tockovi pokretati, znaci mora se automobil postaviti na valjke i kaisevima se osigurati (da ne poleti slucajno napred)....Malo koji servis to uopste ima (ja znam samo za jedan, mozda dva koji imaju takvu aparaturu) a od servisa za tehnicki pregled ne znam ni za jedan...Kako ce to stvarno biti u praksi...ne znam...nadam se da nece biti bas mnogo strogi, bas iz razloga sto ni ti servisi nisu "savrseni"....Ipak, mnoge stvari ce se ipak malo dovesti u red i koliko toliko bice stanje malo bolje nego do pre neke godine...

To nece biti nigde , nit se bilo gde u svetu meri na valjcima . Valjci cak i polovni su preskupi za nase standarde za tehnicke preglede .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #33 poslato: 01. Mar, 2020. 07:20 »
Slažem se, ako neki pacijent tako radi ne znači da je to ispravno. Takvom bih ja tražio da mi pretrese pravilnik po kome se meri, da pozove gazdu servisa da i njega vidim. Pa da mu stoji linija dok se to ne reši. Bilo bi na kraju izvinjavanja tipa nisam znao.

Van mreže crtacrta

• RallyeSport
  • Ugled: 2
« Odgovor #34 poslato: 01. Mar, 2020. 08:52 »
a zašto bi bilo nešto motoru ako ide do crvenog ?
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

Van mreže DonKihot

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #35 poslato: 01. Mar, 2020. 09:08 »
Ja sam svaki auto povremeno čepao do crvenog...sećam se fokusa kad sam vozio, išao na Kop i auto počeo da mrsi nešto...od Mrčajevaca ja ga vozio isključivo preko 3500RMP, neko bi rekao dušu mu uzeo. Kad sam stigao podno Kopaonika fokus prede kao mačka. Valja produvati auto ponekad, a to ne znači da auto predje 3000RMP, nego da ne sidje ispod 3000RMP.. :-D
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #36 poslato: 01. Mar, 2020. 10:53 »
a zašto bi bilo nešto motoru ako ide do crvenog ?

Pa u principu..nista. Cak sta vise, povremeno je i dobro malo ostrije provozati tako auto, narocito ako je automobil dugo vremena "ugusen" uslovima gradske voznje. Tada dodje do sagorevanja garezi na ventilima, ventili se malo "produvaju", ociste se naslage garezi na njihovim sicevima i dolazi do boljeg naleganja, a narocito je vazno zbog DPF filtera. Ono..ne valja voziti to tako dugo (cesto), jer tako se ipak ubrzava prirodni proces habanja. Uvek je pod znakom pitanja kvalitet podmazivanja, zatim tu je stanje pratecih sistema...uljna pumpa, vodena pumpa, stanje razvodnog mehanizma...lancanika, lanca, zupcastog kaisa...Tada se povecava rizik od njihovog proklizavanja, raskoraka i do sudaranja klipova sa ventilima...Nije dobra voznja sa visokim obrtajima u niskom stepenu prenosa, zbog nedovoljnog efikasnog hladjenja rashladne recnosti. Povecava se rizik od pregrevanja. ali na "kratko" a narocito u uslovima testiranja (kao kod majstora ili pri kontroli gasova) to nikako ne moze biti smetnja. A ako bi se tom prilikom nesto i desilo...pa to znaci da je taj motor i tako vec unisten. Tako, kad neko preti majstorima i gazdi servisa kao ce on da ih dovede u red i kako treba  da se ponasaju prema njegovom ljubimcu..heee,heee...nadam se da necu biti svedok necem takvom....Mogu da mu kazu samo: "Decko, mars napolje...a za "ćagu" se ubrisi...." C:-)
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Na mreži Mihailo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
« Odgovor #37 poslato: 01. Mar, 2020. 11:01 »
Da nije problem da obrtaji u leru idu u crveno, ne bi proizvodjaci stavljali limit...
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Van mreže crtacrta

• RallyeSport
« Odgovor #38 poslato: 01. Mar, 2020. 11:17 »
Pa u principu..nista. Cak sta vise, povremeno je i dobro malo ostrije provozati tako auto, narocito ako je automobil dugo vremena "ugusen" uslovima gradske voznje. Tada dodje do sagorevanja garezi na ventilima, ventili se malo "produvaju", ociste se naslage garezi na njihovim sicevima i dolazi do boljeg naleganja, a narocito je vazno zbog DPF filtera. Ono..ne valja voziti to tako dugo (cesto), jer tako se ipak ubrzava prirodni proces habanja. Uvek je pod znakom pitanja kvalitet podmazivanja, zatim tu je stanje pratecih sistema...uljna pumpa, vodena pumpa, stanje razvodnog mehanizma...lancanika, lanca, zupcastog kaisa...Tada se povecava rizik od njihovog proklizavanja, raskoraka i do sudaranja klipova sa ventilima...Nije dobra voznja sa visokim obrtajima u niskom stepenu prenosa, zbog nedovoljnog efikasnog hladjenja rashladne recnosti. Povecava se rizik od pregrevanja. ali na "kratko" a narocito u uslovima testiranja (kao kod majstora ili pri kontroli gasova) to nikako ne moze biti smetnja. A ako bi se tom prilikom nesto i desilo...pa to znaci da je taj motor i tako vec unisten. Tako, kad neko preti majstorima i gazdi servisa kao ce on da ih dovede u red i kako treba  da se ponasaju prema njegovom ljubimcu..heee,heee...nadam se da necu biti svedok necem takvom....Mogu da mu kazu samo: "Decko, mars napolje...a za "ćagu" se ubrisi...." C:-)
nisam pitao tebe koji znaš , nego ove koji ne bi dozvolili da se auto turira u STP

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #39 poslato: 01. Mar, 2020. 11:33 »
nisam pitao tebe koji znaš , nego ove koji ne bi dozvolili da se auto turira u STP

Zasto volis da budes "ne konstruktivan" u svojim postovima? Ucestvovanje na forumu ne treba shvatiti kao " licno dopisivanje" vec kao sirenje nekih informacija koje svima mogu biti od neke koristi. Ako se sa necim neko i ne slaze, moze uvek napisati :"NIje tacno, ja imam drugacija saznanja i sl..."
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
« Odgovor #40 poslato: 01. Mar, 2020. 11:38 »
Taman, da pokida motor bez opterećenja.
Ne znaju ni oni pravilnik još uvek
o
Do dve hiljade obrtaja. Naravno da nemozes uvek odretiti tacno, pa sigurno da bude u preko. Jer ako si primetio da novi motori imaju blokadu na 2.500  obrtaja.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže slobodanalex

• Laurin&Klement
« Odgovor #41 poslato: 01. Mar, 2020. 12:08 »
Baš sam ovo hteo napisati, šta god da mu radim neće da pređe 2500 obrtaja, tako da ako hoće da testiraju izduvne gasove preko 2500 obrtaja mora na valjke...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
« Odgovor #42 poslato: 01. Mar, 2020. 13:24 »
Ljudi test gasova nema propisano valjke.

Jedini propis je da motor treba da bude na temperaturi ne manjoj od 80 stepeni. I jos nesto sto nije sa ovu temu nego drugu.

Treba da nas brinu druge stvari pored toga. O tome negde na drugim mestu.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže crtacrta

• RallyeSport
« Odgovor #43 poslato: 01. Mar, 2020. 13:43 »

Zasto volis da budes "ne konstruktivan" u svojim postovima? Ucestvovanje na forumu ne treba shvatiti kao " licno dopisivanje" vec kao sirenje nekih informacija koje svima mogu biti od neke koristi. Ako se sa necim neko i ne slaze, moze uvek napisati :"NIje tacno, ja imam drugacija saznanja i sl..."
nisam destrukttivan , baš suprotno ..ali da ne pisao dugi odgovor kao ti ( rešpekt) želim čuti točno od strane koja ne razumije kako bi mogao dati kratki i jasni odgovor .

ovako ispada nerazumljivo jer sam ja pitao a dobio odgovor od tebe na moje pitanje .

a za ostale , asr mu ne dozvoli preko 2500 , probajte isključiti pa turirati ..tako je nekad bilo , tko zna kako je danas..uglavnom nema to veze sa zaštitom motora

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #44 poslato: 01. Mar, 2020. 13:44 »
Auu znao sam da ce se pojaviti ovi sa "Sta mu fali do crvenog" isl.
Nije poenta da li fali motoru ili ne, nego iz principa necu da mi neki tamo turira do crvenog.
Ja mogu, ali ne i oni.