0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Deluje kao neki relej ili racunar da pravi problem. Da nemas kakvu blokadu, alarm?
Hvala druze jos to nisam probao, evo dogovorio sam sa elektronicarom da doteram auto valjda cu resiti, Hvala jos jednom
Nece uopste da upali kada se zagreje ili upali tek posle dugog verglanja.Ako pali tek posle dugog verglanja, cesto na tom tipu motora problem pravi anlaser, koji se bas tako manifestuje.
Moja procena, da ni jedan tdi agregat nema problem sa takozvanim hot startom, nego sa neispravnim anlaserom, samo treba naterati majstore na kompletan remont, a ne ciscenje i povrsinsku kontrolu.Pozdrav
Na seat leon 1.9tdi 105ks BKC oznake koji je kupio surak, pre 2 godine, javljao se identican problem. Kada je hladan motor, startuje na pola kljuca, zagrejan vergla, hoce motor da ispadne od tresenja dok ne sastavi, znaci vergla barem 5 sekundi, a sigurno i duze. Prvo sam posumnjao na anlaser, odvezao kod drugara, ovaj otvorio kaze sve je novo, ocistio sam, podmazao i opet nastavilo isto. Kao mora da se ubaci softwer, al da sacekamo par dana i to potrajalo preko godinu dana. U medjuvremenu moj majstor predlagao da skine dizne, proveri gumice, podloske, ali nikako da se uhvati vreme za to. Ja se na par mesta raspitivao i dobijem odgovor da za tdi broj okretaja motora za startovanje, tj.za pobudu ubrizgavanja ide preko 250 obrtaja i da je najcesci uzrok problema slab anlaser, a da promena mape, tj.ubacivanje softvera upravo spusti broj obrtaja i slabiji anlaser uspe da startuje agregat. Slucajno kod popravke nekih brava, nateram drugara da skine ponovo anlaser i zameni cetkice, i problem resimo, vergla kao lud, pali na pola kljuca i vruc i ladan, nova kola u odnosu na stresanje kod prethodnih verglanja. Moja procena, da ni jedan tdi agregat nema problem sa takozvanim hot startom, nego sa neispravnim anlaserom, samo treba naterati majstore na kompletan remont, a ne ciscenje i povrsinsku kontrolu.Pozdrav
Pozdrav svima. elektronicar ubacio nov softver za sada radi Hvala svima na dogovorima posebno Buci iz Mladenovca