Autor Tema: Centralna brava problem  (Pročitano 1871 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži mar_cogZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 5
Centralna brava problem
« poslato: 19. Apr, 2020. 16:40 »
Pozdrav svim clanovima foruma, evo mene opet. Dakle, kao sto naslov kaze imam problem sa centralnom bravom na feliciji. Prvo, ne znam da li je ta centralna fabricka, i da li uopste postoji fabricka, ali znam da je neki kvazi elektricar pre nekog niza godina ugradjivao alarm i vrv nesto pokvario. Alarm nije radio, tj sirena je bila otkacena a daljinsko zakljucavanje je radilo bez problema. Vremenom je to pocelo malo da brljavi, hoce-nece, pa radi malo, pa malo ne radi i sve tako. Zamenjen motoric, verovao sam da je slab medjutim opet nema nikakvog pomaka. Proslog leta mi se desavalo da u voznji vrata pocnu sama da se otkljucavaju i zakljucavaju. Takodje se i alarm sam ukljucivao (bez zvuka naravno). E sad, zanima me da li je moguce da je pokvaren automat centralne brave ili taj alarm pravi probleme, posto pretpostavljam da je alarm povezan sa centralnom ako je fabricka. Da li neko moze da me uputi kako to da sredim jer me jako nervira, ili da mi da savet na sta da obratim paznju. Nemojte mi zameriti na mozda glupom pitanju, ali ne razumem se previse u elektroniku, a volim da sam odrzavam svoj auto koliko god mogu. Hvala unapred i izvinjavam se na kilometarskom postu.
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • Ugled: 9
  • Da sam Sejn...
Odg: Centralna brava problem
« Odgovor #1 poslato: 20. Apr, 2020. 11:16 »
Moguce je da ima fabricku centralnu, ako ide preko dugmeta na kljucu, verovarno i jeste. Ako ide preko daljinskog(priveska) onda vrv nije, nego je od tog alarma koji je ugradjen. Za pocetak, ono sto mozes sam da uradis je da pregledas zice od brava, tj. alarma u svim rukavima, odnosno na pregibima, gde se vrata otvaraju i zatvaraju. Hoce tu da ispucaju i da prave problem. To bi bio najjeftiniji problem. Nakon toga se baci na modul alarma. Nisam elektricar, ali su me ucili da kad je problem sa strujom uvek prvo kreces od onog sto je naknadno ugradjeno u auto. Iskreno, sa tim stvarima se nikad ne zezam, ne znam koliko mozes ovako da resis problem, bez multimetra i elektricara.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže Mihael_B

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #2 poslato: 03. Maj, 2020. 12:01 »
Moja se isto počela iz čista mira zaključavati i odključavati. Gdje se nalazi centralni modul da ja to ištekam?!
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 MPI

• RallyeSport
« Odgovor #3 poslato: 03. Maj, 2020. 12:35 »
Nalazi se iza cajgera, nije bas pristupacno. Moras sve razmontirati da bi dosao do nje. Proveri izolaciju na kablovima i da li ima vlage (nije nemoguce). Ja nikako da uhvatim vremena da rasturim ovu moju pa da vidim sta joj je.
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže Mihael_B

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 03. Maj, 2020. 13:54 »
Nalazi se iza cajgera, nije bas pristupacno. Moras sve razmontirati da bi dosao do nje. Proveri izolaciju na kablovima i da li ima vlage (nije nemoguce). Ja nikako da uhvatim vremena da rasturim ovu moju pa da vidim sta joj je.

Možda je sve na jednom osiguraču pa ću samo njega izvadit.

Van mreže Mihael_B

• Ambition
« Odgovor #5 poslato: 03. Maj, 2020. 14:00 »
U Haynesu piše f16.

• RallyeSport