Autor Tema: Detailing i odrzavanje /praksa / ideje i iskustva  (Pročitano 13462 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Super 20

Odg: Detailing i odrzavanje /praksa / ideje i iskustva
« Odgovor #60 poslato: 26. Avg, 2020. 21:34 »
Koliko je kostalo ovo zadovoljstvo? Usput super je ispalo.
  • Vozi: Superb

Van mreže Julian The BearZapočeo temu

« Odgovor #61 poslato: 26. Avg, 2020. 22:15 »
Moram da priznam da nije najivna cena nikako.

Momci su stvarno korektni i dobili su me za klijenta

Cena je ispala 72000 rsd za :

1. Detajling unutra
2. Detajling spolja
3. Troslojno politanje
4. Premaz Nano keramike u recimo 6 sloja to nisam bas naj bolje upamtio.
5. Poliranje svetla i keramika i za njih
6. Nano keramika i unutra .
7. I za kraj i dodana zastita koznih sedista u vidu nesto kao Keramika samo za kozu.

Realno pricao sam s vlasnicima stvarno se trude a cena necu da komentarisem dali je mozda skupa ili ne... sve zavisi od gledne tacke.
  • Vozi: Uskoro Skoda Kodiaq 2019 2.0 TDI 190hp Style Plus

Van mreže djordje48

« Odgovor #62 poslato: 26. Avg, 2020. 22:28 »
Mislim da cena uopste nije nimalo skupa za to sve sto je radjeno a i mrzim nase male cene rada u ovoj bednoj drzavi. Kolega iz slo Ygor moze dati procenu kolko.bi ovo tamo kostalo gde se ljudski rad daleko vise ceni nego kod nas :(

Ikona Dzuliyane nema shta bravo2

Na mreži petarp031

« Odgovor #63 poslato: 26. Avg, 2020. 22:33 »
Sta ti je Beograd. Kum i ja dan i po radimo crnog bmw peticu starog 3 godine, toliko izgrebanog da ga celog matiramo trizaktom, zatim 4 paste 3M (dva puta zelena sa grubim pa mekim sundjerom) i fusso coat kao zavrsnica i na kraju covek proguta knedlu kada kazemo 130 eura. A sve radimo profi sa metabom, dve polirke, dve slajferice, lampe na glavi, auto nov ispadne, ali marketing je cudo, uvek bio.
Medved izgleda odlicno, nadam se da ce silni nano premazi zastititi limariju od brzog grebanja.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #64 poslato: 26. Avg, 2020. 22:36 »
Nije to skupo za sve što je urađeno. Normalna je cena. Inače je auto kao staklo. Dobar posao si uradio.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #65 poslato: 26. Avg, 2020. 22:53 »
@fobia24
Mene posle one izjave o kvalitetu sedista i prelasku milion km bez problema niko ne moze ubediti da nije tezak trol  :))

@Julian The Bear
Iskreno to je vise nego sto su uzimali ovi sa kojima ja imam iskustva,ali ne mogu da kazem da si lose prosao jer stvarno ne znam koliko kostaju sve te keramicke zezalice za enterijer(nisam uopste upucen kako to "funkcionise").
Izgleda perfektno  bravo2
« Poslednja izmena: 26. Avg, 2020. 22:58 Maksimus »

Van mreže Super 20

« Odgovor #66 poslato: 27. Avg, 2020. 00:00 »
Odlicna cena. Cak sto mislim i jeftino si prosao. bravo2

Na mreži jabre

« Odgovor #67 poslato: 27. Avg, 2020. 02:23 »
da j.... kola ako mora da ih "umotam" da bi ih vozio.... ionako za par godina bude kanta od 1000e pazio ne pazio.... i uostalom ja sam njih kupio ne ona mene, volim da imam uredan i sredjen auto, ali nemojte da robujete.....
  • Vozi: Octavia A4 TOUR ALH 1.9TDi 66kw 2001. (1u5) Ambience

Van mreže Super 20

« Odgovor #68 poslato: 27. Avg, 2020. 09:30 »
Zavisi od kola do kola tj od vrednosti kola  bravo2
Naravno glupo je stavljati keramiku i sve to na auto koji vredi recimo 3000eu da platis za keramiku 600eu. Al za skuplji i noviji vredi. Uvek kada sam sredim dooobro auto, imam osecaj kao da imam novi auto. A nervira me kada je prljav i ne osecam se lepo u njemu.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #69 poslato: 27. Avg, 2020. 10:16 »
SAT je radio zanimljiva testiranja i keramika i folija su se ajde ne mogu da kažem pokazala isto ali...evo videa pa pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=lhCuRrRJpJI
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #70 poslato: 27. Avg, 2020. 13:51 »
Zavisi od kola do kola tj od vrednosti kola  bravo2
Naravno glupo je stavljati keramiku i sve to na auto koji vredi recimo 3000eu da platis za keramiku 600eu. Al za skuplji i noviji vredi. Uvek kada sam sredim dooobro auto, imam osecaj kao da imam novi auto. A nervira me kada je prljav i ne osecam se lepo u njemu.

Slažem se. Da bi se otklonile sve dileme oko keramike i folije , treba stvari postaviti na svoje mesto. Detajling ... keramika ili šta drugo pre svega se tiče estetike i stila a zaštita vozila je na nekom trećem mestu, dok folija ima prvenstveno zaštitnu funkciju dok nikakvu estetsku funkciju ne vidim osim što će lak biti očuvan kada se folija skine. Detajling nije samo keramika već i čitav niz jeftinijih usluga kao što je dekontaminacija, detaljno pranje sa ili bez poliranja i sa ili bez silanta/voska a sve u zavisnosti od platežne moći korisnika. Prema ovim američkim kazivanjima detajling koriste vlasnici kako skupih tako i vozila srednje klase a spuštanja cene nema. Ako nemaš para za keramiku, dobićeš niži paket usluga za onoliko koliko možeš da platiš. Neki ljudi redovno koriste usluge detailinga periodično a neki ni ne idu ili retko idu u obične perionice.

Kada pričamo o detailingu tu nema onoga kao da zaštitiš auto da ti se "isplati". To je želja sa savršenim izgledom vozila za ljude koji to mogu da plate i nema veze sa nekom ekonomskom računicom. Čitava industrija je nastala na skupim vozilima zato što njihovi vlasnici imaju para da to plate. Recimo 20% mušterija donosi 80% profita jednom detailing servisu.

Mangupe ću rešiti kasnije.   :))
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže Super 20

« Odgovor #71 poslato: 27. Avg, 2020. 16:32 »
Sta se tice cene detalinga, keramike i poliranja i to sto Sale kazes da ne daju popuste, pa naravno nece davati jer kvalitetna hemija je skupa (znaci i njih i kosta ako ne zabusavaju) i ima ozbiljan i odgovoran rad, ako hoce da ispadne bas kako sto treba. Bear je platio oko 600eu al kada nabroji sve sto su uradili veruj da se dobro namucili da sve to odrade nebitno koliki si profesinalac posto ima dosta da se radi.
Sta se tice teme Skoda VS Dacija ne zameram ja tebi sto hvalis Daciju. Los ili dobar brend sve je relativno, nekome sve ispod Mercedes mu ne valja. Ja tebi zameram sto mnogo cesto plujes po Skodi. Mislim aj da te razumem da si ceo zivot si vozio BMW i Mercedes pa sada ovo ti je ispod cast. Idi na neki drugi forum alfa romeo ili fijat i pocni se sprdati oko marke mislim da bi oni jos grublji bili sprema tebe. Ako stvarno toliko ti se Skoda kao marka ne svidja onda stvarno ne vidim razlog zasto si tu. OK nije savrsena ali daleko je od los auto i poredjenje sa Dacijom u negativnom konetkstu je smesna. Cak i najskuplji Daster da ga uzmes nisam siguran da je bolji od clod Karoq jer stvarno je prejeftino napravljen.

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #72 poslato: 27. Avg, 2020. 17:33 »
Evo sada poredim kako su profi momci odradili Julijanov Kodiaq i kako sam ja bez poliranja uradio svoj auto. Naravno Kodiaq je u savršenom stanju sada baš kako treba da bude. Meni je bilo bitno samo da dekontaminiram i zaštitim lak pred jesen kada sam već pre toga bio kod limara da malo sredimo koroziju i dublje ogrebotine. Nisam očekivao čuda ali sam zadovoljan. Dok sam radio video sam da mi je lak u lošijem stanju nego što sam mislio ranije jer nisam toliko zagledao.

Ne bih da gnjavim ali ispričaću vam kako sam počeo da razmišljam o zaštiti laka. Dok mi je auto bio skoro pa nov negde na parkingu u blizini neke zgrade zateknem kapljice bele farbe po haubi. Neko je vrv farbao terasu pa mu je farba kapljala i prskala odozgo. Nisam znao šta da radim pa sam kasnije mokrom krpicom malo trljao i to se skinulo ali je lak na tim mestima malo potamneo što se videlo iz blizine. Od tada sam se pitao šta bi mi zaštitilo lak od takvih situacija. Da sam imao silant i vosak ili nešto od toga, mislim da bih belu farbu samo sprao u perionici jer se ne bi uhvatila za lak. Bolje imati nešto nego ništa.
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže jefferson672

« Odgovor #73 poslato: 08. Sep, 2020. 15:31 »
Pozdrav ljudi,
pitanje vezano za mikrofiber krpe, ili " peškire", kada gledam po youtube-u neki detailing pa čak i obično pranje automobila, ameri pogotovo imaju neke mikrofiber krpe koje neviđeno upijaju, i ne ostaju one kapljice a pri tom ne mora da se cede svako malo, i malo su veće od naših onih "magičnih" ili jelenske kože, ako znate na šta mislim interesuje me da li znate gde to može da se kupi kod nas i da li vi imate neka iskustva sa tim?

Van mreže Julian The BearZapočeo temu

« Odgovor #74 poslato: 08. Sep, 2020. 15:34 »
Zdravo , ja imam Chemical Guys mikrofiber krpe. Ali mislim da su sve za unutrasni detajling i kao kvalitet su brutalni. Za spolje sigurno imaju i kao marka su za svaka preporuka
  • Vozi: Uskoro Skoda Kodiaq 2019 2.0 TDI 190hp Style Plus