Autor Tema: Kupovina skoda superb 2015 150ks manuel mjenjac laurin klement  (Pročitano 1317 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SvireZapočeo temu

Pozdrav svima....

Novi sam na forumu i nadam se da ova tema nije protiv pravila foruma.

Odlucio sam da kupim "novi" auto i moja odluka je pala na SKODA SUPERB 2015 2.0 150 KS LAURIN KLEMENT.

Prije sam imao SKODA FABIA 2002 PD 1.9 TDI

Ovu su neki od kriterija:
  • SKODA SUPERB
    Budget max 20 000Eura
    LAURIN KLEMENT
    DIZEL
    MANUELNI MJENJAC
    KOZA
    2.0
    LIMUZINA
    Ispod 70 000 km

• Ja kada sam jednom vidio opremu Laurin Klement nista ispod toga ne mogu da zamislim. Imam malog sina i planira se mozda jos jedna beba. Auto ce prelaziti godisnje do 30 000km. Zbog djece a i mene mora da bude koza.

Imate li kakve savjete na sta treba da obratim paznju? Koliko sam shvatio KS je Common Rail dok je 170ks PD (ili je i to sada zamjenjeno sa CR).

Kakve su mane i kakve me cijene odrzavnja ocekuju pogotovo zbog Laurin Klement opreme (ako uopste ima uticaja).  Namjera mi je raditi samo u oficijalnom servisu SKODE sve popravke i servise. Takodjer uzet cu FULL KASKO.

Auto ce minimalno 1x godisnje ici relacija Njemacka - Bosna plus ostatak Europe.

Ovo je jedan od kandidata:

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=269552360&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=WARRANTY&fuels=DIESEL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=22900&makeModelVariant1.modelId=12&maxMileage=60000&maxPrice=20000&minFirstRegistrationDate=2015&minPrice=15000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=specifics.mileage&sortOption.sortOrder=ASCENDING&action=topInCategory&searchId=3b52b1d2-bdca-b99c-28f6-9257157090e2

Hvala.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Sve je sada CR
    • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži Bingodalton

Odg: Kupovina skoda superb 2015 150ks manuel mjenjac laurin klement
    « Odgovor #2 poslato: 09. Maj, 2020. 18:46 »
    Sve je ok sa zeljama, al naci 5 god star auto sa 70.000km ce biti izuzetno tesko, da ne kazem nemoguce i jos biras motor i opremu, pa i cenu.
    Ima ih LK za tako neke pare ulete, ali sa vise kilometara, kod nas sa manje od 100.000km ne dolazi.
    Imana oglasima neke LK bez grejanja sedista...bice da su to neke italijanske, ne znam.
    • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže DarkoNS1987.

« Odgovor #3 poslato: 09. Maj, 2020. 18:59 »
    Ko ce da plati 35000+e za superba da ga vozi 70k km i proda za 20k evra.... ako vec imas ovako siroke zahteve lepo u salon i kupis sta ti odgovara. Izvini ali reci ispod lk opreme da neces da ides je malo....
    • Vozi: Octavia 1.6 tdi 2018. Style

Uzimaj ti ovaj sa linka ako si resio , ako je ta km sa tom opremom cena je ok , a verujem da ce i spustiti bar 1000

Van mreže lonely_wolf

Apsolutno se slazem sa @Buca Skoda Mladenovac, mada sam ja skeptićan na ovu kilometražu.
    Ja nisam vidio regularno auto sa zapada ispod prosječno 35k km godišnje, tako da čisto sumljam u ovu kilometražu (mislim na ovo vozilo sa linka).
    Nađi još par sličnih auta pa uporedi, a ima još odlčujućih faktora pored kilometraže koji utiću na cijenu vozila.
    Visoko si postavio letvicu (oprema/kilometri/novac) nije nemoguće al' nauružaj se sa strpljenjem.
    Sretno sa kupovinom
    • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Moje iskustvo od ove godine bas i kupovine auta u Nemackoj je kupovina samo od privatnog vlasnika Nemca sa racunima i servisnom .

Cak ozbiljne Nemacke auto kuce iz Minhena konkretno su lagale za dosta stvari na autima , pocevsi od korozije pa do kilometraze i kvarova . A o placevima sa Turcima , Rumunima , Tunizanima i ostalima katastrofa , nasi u Srbiji su iskreniji i ozbiljniji  :))

Van mreže lonely_wolf

Pa prošle godine je bio skandal u Holandiji sa vozilima iz Švedske, mislim da je najviše Volvo_a bilo, došlo je i do pisanja protestne note Holandije, a uparavo zbog vraćanja kilometraže i skrivanja podataka o servisima.
    Jah eto mi Balkanci izmislili lopovluk, mi samo to ne znamo vješto upakovati :)) :)) =)) =))
    • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Hahahaha . Ma nije ni to koliko tamo ljudi i dalje veruju na rec , sto je kod nas nestalo odavno .

Van mreže SuperB

Ja sam u februaru ove godine isao u DE i kupio Superba, u Stuttgart. Auto 1.4tsi, 150ks, sa 60.000 km na satu i komplet servisnom istorijom koja potvrdjuje tu kilometrazu. Uglavnom oprema je style, razlika izmedju "primerka" kojeg sam kupio i ovog sa oglasa su kozna sedista i navigacija ( moj to nema), ali moze se koristiti navigacija preko moba ( prikazuje  google navigaciju na ekranu automobila).
    Vidim da i taj primerak sa oglasa nema adaptivni tempomat. E sada pogledaj i style opremu, mislim da mozes dobiti i jeftiniji nego ovaj sa oglasa koji si postavio. Ja sam isao na benzin jer sam imao pre toga i samo me benzin i zanima zbog održavanja, tiseg rada motora itd...navika...
    Što se tice km, realno je kod ovakvih vecih  auta naci i sa malo km jer su uglavnom drugi automobil u porodici, za gradsku voznju kupuju manji, a za malo dalje puteve ovakve limuzine, ne kazem svi nego je takavo npr bio slucaj kod moje superbe. Stajala u garaži i vozila se na dalje puteve i kada je istekla garancija čovek prodaje uzima nov auto, zato nije ni menjao fabricke gume, morao sam ja  :) samo obavezni servisi i to je to....
    E sada ima problem sa prelaskom granica, ne znamo do kada.. U svakom slučaju ja bi isao po auto van Srbije pre nego da ga kupim ovde, ovde recimo nemas benzinaca superb3 u ponudi, bila je nedavno jedna 2.0tsi prodata za par dana... Pa sam svakako i da sam hteo ovde morao ici van Srbije, ljudi navalili na dizelase i eto... Recimo danas sam ga vozio van grada na tempomatu 80km, grad 50km bez guzva do kuce, prosek bio 4.7 lit (uglavnom bio rad sa dva cilindra)... Čemu dizel... Al ajd ukusi, navike....

« Odgovor #10 poslato: 09. Maj, 2020. 22:18 »
    Dizel zato jer je razlika kad se vozi lagano 5l, 6l , a kad se gazi maksimum 2l vise dok je kod beniznca razlika 7,8 litara . Slicna je situacija na autoputu sa brzinom 160,180,200+ itd . I naravno mnogo vise prelaze .

Da ne bude da preferiram dizel toliko , poslo jurim 2.0tsi za sledeci  :)) , ali generalno je ovo razmisljanje ko uzima auto za sve .

Mislim da kolega koji je postavio temu zivi u Nemackoj tako da ga zatvorene granice ne doticu toliko .  :)

Van mreže SuperB

« Odgovor #11 poslato: 09. Maj, 2020. 22:27 »
    Auuu sada vidim da je iz Nemacke, eeee onda sa Nemackom platom kupujj i ne pitaj... Salim se  bravo2

Pa sve je stvar ukusa. Samo odrzavanje vozila dizela je skuplje nego benzinca, to je sigurno i provereno. E sada ta potrosnja, kod nas je  dizel malo i  skuplji od bezolovnog, kada se sve stavi na papir... keine anung kazu Nemci ( nemam pojma) ... Opet kazem sve stvar ukusa, al ajd da ne "zagadimo" ovu temu sa tom tematikom. Kod nas to 160-200km nema smisla, radari, ogranicenje max 130, prosečna brzina na auto putu, ništa preko 130 km/h, a u Nemackoj ipak ima deonica autoputa bez ogranicenja...
    Ali sto vise komentara bice bolja kupovina  bravo2

Dizel zato jer je razlika kad se vozi lagano 5l, 6l , a kad se gazi maksimum 2l vise dok je kod beniznca razlika 7,8 litara . Slicna je situacija na autoputu sa brzinom 160,180,200+ itd . I naravno mnogo vise prelaze .

Da ne bude da preferiram dizel toliko , poslo jurim 2.0tsi za sledeci  :)) , ali generalno je ovo razmisljanje ko uzima auto za sve .

Mislim da kolega koji je postavio temu zivi u Nemackoj tako da ga zatvorene granice ne doticu toliko .  :)

« Odgovor #12 poslato: 09. Maj, 2020. 22:31 »
    Dobro ja pominjem generalno , ne samo nase Srpsko razmisljanje . Slicna je i tamo situacija , teca je npr uzeo pasat novi dizel , rodjeni Austrijanac . A svi za gradske aute imaju uglavnom male benzince zbog one norme zagadjena i takse za centar grada .

Ali svakako presudi to ko sta preferira .

Van mreže SvireZapočeo temu

« Odgovor #13 poslato: 10. Maj, 2020. 00:14 »
    Prije svega..hvala vam svima na tako brzom odgovoru. Da živim u Njemačkoj i eto toliko se trenutno mogu "pružiti finansijski" da ne pretjerujem.

Ono što nisam znao a vi ste mi ovdje pokazali je da su mi možda kriteriji visoki s obzirom na budget.

Cak ste me malo i uplašili da počinjem da sumnjam tačnost oglasa. Srećom u DE smo pa im vrlo lahko mogu "sjesti na kosti" sa advokatima ako se pokaže da su lagali.

Vidim dosta vasih komentara da se sumnja u kilometražu, ima li jos nešto što bi uticalo na neprirodan pad cijene ovog auta ove opreme?

Kontam da kada ga kupim vozim u Skodin servis na full dijagnostiku jer kupujem samo od autokuce. Realno njih mi lakše loviti po sudu ako bude prevare.

Veća mrcina više krvari :)

Hvala vam svima i nadam se da ce neko uspjeti da da jos informacije na sta još treba da obratim pažnju i kakvi me troškova očekuju za seriju ,2015 ili 2016 limuzinu.

Koji dizel motor da preferiram a koji da izbjegam? Koliko čitam da su svi 2.0 dovoljno snažni i pouzdani krajem serije II i ove serije III SuperB-a.

Benzin se meni ne isplati jer na 30k godišnje hmm bilo bi možda puno ne znam ni sam.

Tip sam vozača koji pazi auto i na koji na najsitniju.promjenu rada Motora ili cijelog auta konsultira majstora. Nisam tip vozača koji pojača muziku i nada se da će kvar sam od sebe nestat. Spreman sam da ga održavam kako to zaslužuje jedan ovakav savršen (za mene) auto.

Hvala vam.
    « Poslednja izmena: 10. Maj, 2020. 00:21 Svire »

« Odgovor #14 poslato: 10. Maj, 2020. 00:18 »
    Nema na cemu , zato smo i ovde  bravo2 . Obavezno proveri u skodinom servisu , auto tog godista bi trebao da ima i elektronsku knjizicu . Na slikama izgleda stvarno super , ako je sve ok i posto ti se uklapa u budzet po meni top izbor .