Autor Tema: 2.0 TDI 125kw (DSG)  (Pročitano 5131 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dixonZapočeo temu

2.0 TDI 125kw (DSG)
« poslato: 24. Avg, 2020. 13:25 »
Људи, размишљам о куповини овог аута. Имам лепу понуду од друга који ми је и ову зафиру што сад возим увезао пре 12 год, човек живи у Немачкој а узео суперб и довезао за Србију овде међутим не вози је и џаба му стоји, у међувремену улетео неки ауди и њега сад вози. Углавом, ауто 100% оригинал км 300.000, одржаван, пажен, све екстра. Цена 5100. Мотор из наслова.

Гледам форуме кажу дизне су им бољка, ајде пишите ви који сте имали овај ауто каква су искуства, а не да Пера, Мика, Жика лупају по коментарима шта је која баба рекла казала. Јер по нету толко пљују о овом мотору, док сам причао са 4-5 људи коју си имали и возили ову суперб, нико никакав проблем имао није. Сви су "чули" да зна и да буде проблема, али нико није имао. Па ако вам није тешко барем у пар речи колико сте имали ауто/имате и даље, која километража и искуства, кварови/проблеми с којима сте се суочавали. :)

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

Odg: 2.0 TDI 125kw (DSG)
« Odgovor #1 poslato: 24. Avg, 2020. 13:58 »
Kad bi se slusalo rekla kazala ni jedan auto ne bi valjao .

Sto se tice samog motora nema nikakvih problema , prelaze ogromnu kilometrazu . Moze da bude nekad problem sa diznama i CR pumpom , ali opet to je stvar koja moze da bude problem i na svakom drugom autu .

Za tu cenu i taj model(predpostavljam da je superb mk2) ja se ne bih mnogo razmisljao , mislim da je super ponuda .

Imamo kolegu ovde na forumu sa istim motorom i vecom kilometrazom , auto ga sluzi super , a javice se i on vec ,  :)
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže dixonZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 24. Avg, 2020. 14:10 »
Kad bi se slusalo rekla kazala ni jedan auto ne bi valjao .

Sto se tice samog motora nema nikakvih problema , prelaze ogromnu kilometrazu . Moze da bude nekad problem sa diznama i CR pumpom , ali opet to je stvar koja moze da bude problem i na svakom drugom autu .

Za tu cenu i taj model(predpostavljam da je superb mk2) ja se ne bih mnogo razmisljao , mislim da je super ponuda .

Imamo kolegu ovde na forumu sa istim motorom i vecom kilometrazom , auto ga sluzi super , a javice se i on vec ,  :)
Хвала, није баш elegance, али све потребно има. Сензори напред и позади, темпомат, две зоне клима и грејачи седишта напред, онај енетеријер са светлијим седиштима на средини, штоф. Али и боље, нисам неки љубитељ коже :/. Да, да, mk2 је у питању.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #3 poslato: 24. Avg, 2020. 15:45 »
Drug ima taj auto(doduse bez dsg-a) od 2008. i nikada nije imao problema sa motorom. Trap ga je zezao,sam auto je estetski u losem stanju jer on nije preterano pazljiv ali se ne secam da se ikad zalio na motor.
S druge strane ja ne bih kupovao auti sa 300k km na satu ako planiram da ga vozim duze vreme,iskreno.

Van mreže Melja

« Odgovor #4 poslato: 24. Avg, 2020. 17:19 »
Moj trenutno na 251000 i ide kao sumanut :) Ciscena turbina na 250 000 i uradjen veliki servis sa original delovima i idemo dalje. Do sada najveci trosak je bio kompresor klime. Ne verujem da ce za 50k km da bude nekih vecih problem jer ja skoro toliko prelazim godisnje. Ima kolega sa foruma isti motor i preko 300k na satu pa se nadam da ce se i on javiti. Za te pare vredi uzeti takav automobil.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI 170 2010 Ambition

Van mreže Super 20

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 3
« Odgovor #5 poslato: 24. Avg, 2020. 17:46 »
Drug ima taj auto(doduse bez dsg-a) od 2008. i nikada nije imao problema sa motorom. Trap ga je zezao,sam auto je estetski u losem stanju jer on nije preterano pazljiv ali se ne secam da se ikad zalio na motor.
S druge strane ja ne bih kupovao auti sa 300k km na satu ako planiram da ga vozim duze vreme,iskreno.

I ja sam alergican na velike kilometraze ali... sta mislis koliko imaju auta iz uvoza sa 170-180k km? Svi (99%) su najmanje sa 300k km a vecina i sa vise vraceni na magicnih 170-180k km.
  • Vozi: Superb

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #6 poslato: 24. Avg, 2020. 19:19 »
Znam ja to,ali zato ne bih ni kupio takav auto  ;)
Ne kazem da nekoga nece super posluziti i taj auto,ali ja ne bih iskusavao srecu.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 42
« Odgovor #7 poslato: 24. Avg, 2020. 21:06 »
To su ostale predrasude za kilometrazu jos iz vremena kada su se vozile zastave i kada su automobili sa 100hkm vec bili pred generalnu. Danas je kilometraza nebitan faktor. Vazno ne kako je odrzavan i kako vozen. A te podatke do pola kupac moze saznati a nesto mora i rizikovati.

Van mreže Hornet

« Odgovor #8 poslato: 24. Avg, 2020. 21:12 »
Ja imam takav motor u mom Superbu, prezadovoljan. Kod mene je evo treća godina i na satu ima 200k. Kod mene je do sad riknila lambda sonda, ali joj je i vreme na toj km.

Pre bi se ja možda brinuo oko menjača na toj km nego oko motora. Moj je manuelac
  • Vozi: Superb 2 170hp 4x4 Elegance

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #9 poslato: 25. Avg, 2020. 03:36 »
To su ostale predrasude za kilometrazu jos iz vremena kada su se vozile zastave i kada su automobili sa 100hkm vec bili pred generalnu. Danas je kilometraza nebitan faktor. Vazno ne kako je odrzavan i kako vozen. A te podatke do pola kupac moze saznati a nesto mora i rizikovati.

Bas tako . Vidjao sam bolja auta sa 400 500kkm nego sa 200
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže PerC

« Odgovor #10 poslato: 25. Avg, 2020. 20:29 »
Ja sm ga kupio ( isto 170 ks) novog 2010.  godine, presao sam sa njim 140.000 i danas je kao nov. Motor perfektan, udoban, jak, stabilan na putu. Moj je elegance sa rucnim menjacem. Vrlo,  vrlo zadovoljan. Planirao sam bio ( pre korone) da ga prodam medjutim ljudi kad kupuju polovan auto uglavnom gledaju cenu pa sve ostalo. Zato do daljnjeg ostaje kod mene.
  • Vozi: Superb 2, 125 kw, elegance

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #11 poslato: 25. Avg, 2020. 20:37 »
Perice druze, nacice se ljubitelj za takvu ikonu. Obicno zovu pacijenti koji su navikli na uglacane leseve iz Nemacke sa 132 000 km a tebi svaku ogrebotinicu gledaju :( ali bice pravi kupac samo treba biti uporan bravo2

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #12 poslato: 25. Avg, 2020. 23:29 »
Imam na satu preko 330.000 km, fabričko kvačilo i zamajac, kupljen nov u Srbiji, redovno održavan u ovlašćenom.
Imao sam problem sa 1 diznom, a menjao sam po preporuci sve 4 i pumpu visokog pritiska.
Drugi problem sam imao sa klapnama u usisnoj grani, rešeno sa stavljanjem graničnika.

Za sada sam zadovoljan.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?