Autor Tema: Održavanje Superb mk2  (Pročitano 6079 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dixonZapočeo temu

Održavanje Superb mk2
« poslato: 27. Avg, 2020. 23:42 »
Pozdrav forumaši! Prodah zafiru i iza nedelje stize superb mk2 iz teme:
https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=12707.0
Interesuje me, ima li neko od vlasnika ovog auta link ili da napiše ispod, koji su servisni intervali za koje delove? Sad na satu ima 300.000 i sve je ok, kad joj je veliki servis, šta se tad radi, ima li neki veliki servis za DSG osim ulje i filter na 60kkm? Nisam ni po netu našao sličnu temu, pa rekoh da pitam ovde :)

edit: bez tt linkova, hvala!
« Poslednja izmena: 31. Dec, 2023. 10:59 Karlheinz »

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
Odg: Održavanje Superb mk2
« Odgovor #1 poslato: 28. Avg, 2020. 07:23 »
Dobro razmisli da li si 100 posto siguran kad je uradjen veliki servis zadnji put. Ja ne bi razmisljao, cim dobijem auto sad uradio bi veliki mali servis zamenu rashladne kocione tecnosti i ulja u menjacu. Posle si miran 200 000 km ili 8 godina za veliki servis. bravo2

Van mreže dixonZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 28. Avg, 2020. 08:26 »
Dobro razmisli da li si 100 posto siguran kad je uradjen veliki servis zadnji put. Ja ne bi razmisljao, cim dobijem auto sad uradio bi veliki mali servis zamenu rashladne kocione tecnosti i ulja u menjacu. Posle si miran 200 000 km ili 8 godina za veliki servis. bravo2
Видећу у папирима, узимам од човека кога знам, преко кога узимам ауто трећи пут за редом. Али требало би да јесте, он је за себе увезао и у међувремену узео други ауто па ми понудио ту суперб, каже преко 3000е рачуна има што је улагано у ауто, Швабо од ког ке купио је добро одржавао :)

Van mreže Melja

« Odgovor #3 poslato: 28. Avg, 2020. 15:00 »
Evo ovde cena malog+velikog servisa sve na jednom racunu, original delovi. Prvih 5 stavki su za mali servis, svakih 15000 km. Moj je manuelni tako da za menjac ne znam. Napomena da je ovde u zbiru čišćenje turba posto je i to radjeno tada.
https://postimg.cc/rKZPDqdt
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI 170 2010 Ambition

Na mreži petarp031

« Odgovor #4 poslato: 28. Avg, 2020. 17:06 »
Au, dobra cifra, ovo je van ovlascenog u dobrom servisu sa dobrim delovima mozda i pola cifre od naznacene na racunu. Tacno je da nema pecat skode koji ima svoju vrednost, ali po meni cena je previsoka iako je faktura na firmu.
Pozdrav

Van mreže Filip BG

« Odgovor #5 poslato: 28. Avg, 2020. 17:09 »
Melja, ako se ne varam, Vaš motor je CR - CFGB?
Mislim da bi u njega trebalo sipati ulje 5w30, a ne 5w40  :-\
Osim ako niste namerno promenili gradaciju zbog "velike kilometraže"?
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži petarp031

« Odgovor #6 poslato: 28. Avg, 2020. 17:13 »
Kad bolje razmislim, covek se oseca mnogo lepse kada vozi u ovlasceni servis, pa ako ima uslova tako treba da se i ponasa, jer opterecenje je juriti se sa velikim majstorima, njihovim delovima, cekanjima, pametovanjima. Imam srecu sto mi je mehanicar bas dobar drugar i sto je veoma korektan, pa prosto nisam navikao na ove cenovnike.

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #7 poslato: 28. Avg, 2020. 17:24 »
Kamo srece da je svaki ovlascen servis kao na zapadu, da predas kljuceve a da pijes kafu dok se radi i da sve bude po propisima uradjeno. Ja nisam mogao da se ubedim sa ovlascenim servisom da mi lanac na rapidu ne valja i da ce da prezupci jer se cuje kao dizel. Oni kazu ne cuje se. Ja kazem cuje se.

Moram istaci negativno jedan ovlasceni servis je dao mom drugu ponudu za mali servis za superb 1.8 TSI 20 000 din pa ipak je bilo 28 000 din. Kao e pa jbg ne vazi ponuda.  >:( :o

Van mreže Melja

« Odgovor #8 poslato: 28. Avg, 2020. 17:30 »
Sam servis Cune je nudio zamenske delove za pola para cak je to i preporucivao ali ja nisam zeleo. Verujem da bi bili kvalitetni ali ovako se ne mislim. Jos su u servisu rekli da bi trebalo menjati solje amortizera i silen blokove ali kao vec je velik racun pa su me tu malo razocarali mislim kakve to veze ima ja placam ne oni. Sl servis cemo i to uraditi. Auto se vozi puno, 3-4 puta godisnje na servis idem pa zato ne stedim. Nekako se vodim logikom kad je on mene tako sluzio onda cu i ja njega :D Doduse kad ga budem prodavao znam da te ulozene pare necu vratiti. Sto se tice ulja zaista ne znam, valjda majstori znaju sta valja :) 251000 km na satu trenutno.

Na mreži petarp031

« Odgovor #9 poslato: 28. Avg, 2020. 17:37 »
Veliko je pitanje sta dobijas placajuci skuplje 100 posto od zamenskih delova, kada se zna da vecinu delova za prvu ugradnju rade velike firme. Recimo, zupcasti kais za vw radi ili daico ili conti, filtere u zadnje vreme filtron (vazduh), plocice jurid, ate, pagid, galfer, a to sve moze da se nadje duplo a po nekada i cetiri puta povoljnije (kao filter vazduha).

Van mreže Melja

« Odgovor #10 poslato: 28. Avg, 2020. 17:47 »
Slazem se da skoda ne proizvodi te delove vec rade drugi i lupaju njen pecat. Mozda jesam budala sto to platim ali eto navikao sam da bude oridzidzi sa pecatom :)

Van mreže Super 20

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 3
« Odgovor #11 poslato: 28. Avg, 2020. 18:29 »
Kad bolje razmislim, covek se oseca mnogo lepse kada vozi u ovlasceni servis, pa ako ima uslova tako treba da se i ponasa, jer opterecenje je juriti se sa velikim majstorima, njihovim delovima, cekanjima, pametovanjima. Imam srecu sto mi je mehanicar bas dobar drugar i sto je veoma korektan, pa prosto nisam navikao na ove cenovnike.
Pa ne bas... kada ostavis auto u ovlascen , ti pijes kafu i poima nemas sta se desava sa auto. Dali ces dobiti skuplje ulje ili obicno, dali ces dobiti skuplji ili jeftiniji filter a moguce je i da nisto ne dobijes. Imao sam iskustva sa ovlascene servise i kada mi naplate nesto a ne dobijem uslugu. Usput jos kada ti odvale cene od 250eu recimo za moj auto za mali servis to je vec seriozan novac za banalni posao. Nasao sam drugi servis koji je specijalizovan za VW , koji menja sve pred mene, dozvolili su mi da gledam , servis koji ima mozda i 50 servisera i sve to za 100eu. Ispred mene otvaraju ulje i filtre i menjaju.
Ako nisam pogresno video kolega je plati veliki servis oko 500eu ili sam gresno video?
  • Vozi: Superb

Van mreže Melja

« Odgovor #12 poslato: 28. Avg, 2020. 18:41 »
Nisi pogresno video tacno toliko su samo delovi.

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #13 poslato: 28. Avg, 2020. 21:29 »
Slažem se da ovlašćeni servisi ne moraju da ulivaju sigurnost a posebno tamo gde sam ja išao u garanciji. Nikada nisam dobio primarek radnog naloga koji se inače pravi u 4 kopije. Nemam ja pojma koje i kakve delove su ugradili jer ne dobijem nikakav papir da sam uopšte bio u servisu. Na moje insistiranje su mi davali samo fiskalni račun. Ali tamo gde je moj ćale išao u ovlašćeni servis sa Puntom slična je priča. Provalio sam kako muljaju sa osiguranjima u slučaju saob. nezgoda i svašta nešto. Mnogi su isti i nema tu mnogo filozofije. Više poverenja imam u neovlašćeni servis gde redovno idem. Ne bi bio nikakav problem da su ovlašćeni duplo skuplji ali da je to stvarno usluga na nivou te cene, ali često nije. Za Škodine servise nisam pozvan da pričam ali mislim da nisu tako loši kao ovi na koje sam ukazao. Vidim da imate račune i nekakve papire.
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže Filip1986

« Odgovor #14 poslato: 28. Avg, 2020. 21:54 »
U Skoda Samardzic sam  radio mali servis, pored racuna sam dobio jos par paripra o pregledu vozila gde su zapisali dubinu sare na gumama, pritisak u rezervnoj, stanje akumulatora, stanje podvozja itd...
Tada su utvrdili da su prednji diskovi i plocice za zamenu.
Dokumentivali su informacice o pregledu vozila i ukazali na eventualne nepravilosti.
E sad to mi je bio prvi servis po kupovini auta, pa sam naglasio da pregledaju sve, da li to stalo rade ne znam. Posto ne idem vise kod njih na servis.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI Ambition DSG

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?