Autor Tema: Odrzavanje i ciscenje koze volana  (Pročitano 6789 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Super 20Započeo temu

Odrzavanje i ciscenje koze volana
« poslato: 03. Sep, 2020. 15:54 »
Kratko i jasno pitanje sa koje srestvo odrzavate i cistite kozni volan? Naravno i sta koristite uz hemiju, mikrofiber krpa il nesto drugo?
  • Vozi: Superb

Van mreže vladan266

Odg: Odrzavanje i ciscenje koze volana
« Odgovor #1 poslato: 03. Sep, 2020. 16:01 »
Bilo koji kliner za kozu, cetkica od prirodne dlake, mf krpa i na kraju conditioner.
  • Vozi: BMW E61 520d N47

« Odgovor #2 poslato: 03. Sep, 2020. 17:29 »
Mozes li da napises sta koristis? Ja obicno koristim maramice koje su specijalizovani za interier auta al te maramice mogu i da ostete koze. Doduse to mi se desilo na prosliji auto kada sam brisao volan za neke medicinske maramice. Gde da nadjem te cetke sa prirodne dlake?

Van mreže vladan266

« Odgovor #3 poslato: 03. Sep, 2020. 17:38 »
Ne znam sta ti je dostupno, u Srbiji ima svega. Imas od Sonaxa penu za ciscenje koze recimo. Svaki proizvodjac hemije za autodetailing ima. Imas i od Gyeona leather cleaner. Cetku isto ima vecina proizvodjaca, a ako ne njihovu nabavis u nekoj radnji, obicno su od konjske dlake. Pretrazi malo termin "car detailing leather cleaning", imas tutorijale na yt pa ces videti sta i kako.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #4 poslato: 03. Sep, 2020. 18:38 »
Ja korostim chemical guys,mada sad cu dati sansu i auto finesse.
Sa ovim chemical guys sam zadovoljan jer daje mat finis na kozi.

Van mreže vladan266

« Odgovor #5 poslato: 03. Sep, 2020. 18:47 »
Svako sredstvo za ciscenje koze daje mat efekat jer je cista koza uvek mat, usija se od prljavstine i upotrebe.

« Odgovor #6 poslato: 03. Sep, 2020. 20:41 »
Videcu sta mogu da nabavim. Dosta tih shopova za te stvari su zatvoreni , uglavnom hemija za auta se nalazi u velike markete u kojima se prodaje sve i svasta a ima i deo koji je za auto stvari. Te cetke svakako necu moci da ih nadjem jer nikada i nisam ih ni video u prodaji. Na YT gledao sam neka videa al djaba kada nemas da kupis to sto vidis. OK hvala na odgovore u svakom slucaju.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #7 poslato: 03. Sep, 2020. 21:03 »
Svako sredstvo za ciscenje koze daje mat efekat jer je cista koza uvek mat, usija se od prljavstine i upotrebe.
Za ciscenje da,ali za mazanje ne  ;)

Na mreži hakkler

« Odgovor #8 poslato: 03. Sep, 2020. 21:11 »
Vlažnim maramicama prođem...

Van mreže vladan266

« Odgovor #9 poslato: 03. Sep, 2020. 22:45 »
@Super 20 Vidi ako ti nije Pirot u Srbiji daleko ili da ti neko donese, ima ozbiljna firma sa vrhunskim proizvodima iz Velike Britanije, moguce da imaju i cetku.
Furnitureclinic.rs

Van mreže Skorpion

« Odgovor #10 poslato: 06. Sep, 2020. 23:03 »
Ja sam reklamirao kozni volan i rucica menjaca posle 3god i 60k km i dobio novi. Skoda odavno ne koriati koza osim kod perforiranih volana nego eko koza.
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Van mreže Maksimus

« Odgovor #11 poslato: 07. Sep, 2020. 04:05 »
Mislim da je i dalje prirodna koza na svakom volanu i menjacu,ali sad kakav je kvalitet te koze je nesto drugo.
Meni se fabricki volan(i to bas pomenuti perforirani) izlizao za neko bas kratko vreme,mislim da je vec posle godinu dana pokazivao tragove,a posle 2 bio solidno oljusten. Zamenili su mi ga pocetkom proslog leta,u trenutku zamene je izgledao kao da ga je neko brusio.

Ovaj novi(zamenjeni) posle godinu dana ne pokazuje nikakve tragove upotrebe osim naravno sto se malo isprljao pa usjajio,mada cu sutra da ga ocistim i da vidim koliko ce se vratiti onim potpuno fabrickom izgledu.

Van mreže jefferson672

« Odgovor #12 poslato: 07. Sep, 2020. 11:50 »
Sta mislite da li je alkohol 70% previse agresivan za kozni volan? U skladu sa trenutnom situacijom oko epidemije par puta mi se desi da kad nesto trgujem pa zaboravim da dezinf. ruke odmah, setim se u voznji pa isprskam ruke i predjem preko volana (doduse ne cesto, ali me opet plasi da ako bi to bila praksa da se ne osteti koza. Volan je star 4 godine (50k km na satu) da kucnem u drvo sve je kako treba.

P.S. Verujem da sunce i visoke temperature najvise stete tako da je ona zastita od sunca za soferku odlicna stvar sto se tice i volana i celog tog panela

Van mreže vladan266

« Odgovor #13 poslato: 07. Sep, 2020. 11:58 »
Sigurno da je isusuje, tu nema spora. Samo pitanje koliko puta treba to da se desi da bi ispao problem.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #14 poslato: 07. Sep, 2020. 12:05 »
Naravno da mu ne prija,ali ako nije zacet samo ga lepo ocisti i namazi nekim sredstvom za kozu i nemas brige  bravo2