Autor Tema: Da li menjati DSG gear selector?  (Pročitano 1464 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže staleksandarZapočeo temu

Da li menjati DSG gear selector?
« poslato: 03. Nov, 2020. 16:42 »
Pozdrav svim forumašima,
Unapred se izvinjvam ako je tema već ranije obrađena. Pre tri godine kupio sam polovnu Škoda OCatvia 1.6 105 KS (2014. godište) za DSG 7stepenim menjačem. Prethodnih godina se sporadično pojavljivala i nestajala poruka Error: Workshop! Only leave vehicle in position P. U prethodnom periodu konstantno javlja grešku. Odvezao sam ga kod majstora i konstatovao je da je polomljena plastika (prepostavljam mikroprekidač) ispod ručice i da daje grešku (koja ne opisuje pravo stanje). Nema problema sa menjačem, normalno menja brzine već tri godine. Nova ručica je 900€ u Auto Čačku 1200€  (nije u pitanju samo ručica, nego i deo se zove DSG gear selector). S obzirom da sam dobio službenu Škoda Octavia razmišljam da ga prodam, jer ga ne vozim. Zanima me da li ima smisla prodavati sa ovakvom greškom auto, da li će mu značajno umanjiti cenu (više od ovih 900€), znam da kod nas ljudi zaziru od automatskih/poluautomatskih menjača? Da li možda ne nekom otpadu može da se nabavi DSG gear selector?
  • Vozi: Octavia 1.6 DSG

Na mreži dixon

Odg: Da li menjati DSG gear selector?
« Odgovor #1 poslato: 03. Nov, 2020. 17:57 »
Јеси сигуран да мора цела ручица? Неко је писао овде да је имао писти проблем и да су му рекли да може само микропрекидач да се замени (чини ми се да је помињао око 150е, али немој ме држати за реч). С тим што је то грешка фабрике и у Америци су добили recall за замену, међутим у Европи је то прошло ћутећи и свако је платио из свог џепа па је и VW знатно напунио касу. Кажу да у почетку крене с времена на време да се јавља па једно време нестане и после крене стално да буде присутна грешка. Код кога си био па ти је речено да мора цела ручица? Јеси возио код Славка у Јаково или код Горана у Земун, да виде и кажу своје мишљење?

Van mreže Filip1986

« Odgovor #2 poslato: 03. Nov, 2020. 18:12 »
Ja sam zvao Slavka po pitanju ovog problema. I kaze da je to kvar/greska koju treba neko od elektronicara da pogleda. Posto menjac radi normalno on tu nema sta da popravlja.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI Ambition DSG

Van mreže Stevan

• Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.

Na mreži dixon

« Odgovor #4 poslato: 03. Nov, 2020. 21:07 »
Ja sam zvao Slavka po pitanju ovog problema. I kaze da je to kvar/greska koju treba neko od elektronicara da pogleda. Posto menjac radi normalno on tu nema sta da popravlja.
Е да, тачно, сад се сетих тек да си писао да је то рекао.

Van mreže staleksandarZapočeo temu

« Odgovor #5 poslato: 05. Nov, 2020. 14:53 »
Hvala, svima na odgovorima, nisam vozio auto kod pomenutih majstora, nego u Staru pazovu kodo majstora koji radi Wagene, on inače ima iskustva sa elektronikom otvorio ručicu menjača i pronašao oštećenje na mikroprekidaču, ali mi nije rekao da može samo miroprekidač da se zameni, nego da probam da pronađem polovan odabirač brzina. U Škoda servisu Bul.Milutina Milankovića su mi rekli da oni neće da se uopšte bakću sa dijgnostikom nego menja ceo odbirač 1200€.

Nov sam na ovim forumima, ali koliko vidim skoro svi ljudi imaju problem da pronalaženjem dobrog majstora čim naiđu na neki nestandardan problem. S obzirom na to da znam šta je problem i šta je rešenje, ostaje da nađem nekog elektroničara da zameni mikroprekidač, ako ne probaću da ga prodam ovako.
  • Vozi: Octavia 1.6 DSG

Van mreže Stevan

« Odgovor #6 poslato: 05. Nov, 2020. 23:11 »
Koliko ja znam, samo mikroprekidač se može promjeniti tek od FL-a i to je bukvalno 30-ak € i pola sata posla. Nemoj samo radi ove stvari da prodaješ auto jer to nije nikakav kvar na mjenjaču - mjenjač najnormalnije šalta.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.