Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2013-2020
»
Lampica za tečnost za šoferku se pali, a puna posuda
Dole
Autor
Tema: Lampica za tečnost za šoferku se pali, a puna posuda (Pročitano 5371 puta)
0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
dzudzubajac
Active
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
Lampica za tečnost za šoferku se pali, a puna posuda
«
poslato:
21. Nov, 2020. 16:54 »
Jutros sam istrošio tečnost za šoferku, reko' da sipam zimsku obzirom na niže temperature koje nas očekuju. Upalim kola, pustim da iscuri šta je bilo, odem kupim 2l tečnosti i sunem.
Upalim posle par sati kola, krenem, pali se lampica. Ok, malo mi čudno, mislim da staje oko 3l. Kupim još 2l, sipam oko 1.5l da bude puno do čepa znači 3.5l ukupno je stalo. Krenem, i dalje se pali lampica. Probao da pustim da malo vrti tečnost, da prska, kontam da kad sam praznio možda je povukao vazduh, šta znam.
Par puta ugasim i upalim kola, i dalje se pali lampica...
Sipao sam tečnost koju uzmem u radnji/pumpi, znači nisam obraćao pažnju na "kvalitet", ali nisam sipao vodu iz slavine.
Ima li nešto što mogu sam da odradim ili da teram u servis? U pitanju je octavia fl 1.6tdi 2018 godište.
Vozi: octavia 1.6 tdi 2018 ambition
Zox024
RallyeSport
Like ukupno: 20
L&K ugled:
3
Odg: Lampica za tečnost za šoferku se pali, a puna posuda
«
Odgovor #1 poslato:
21. Nov, 2020. 17:13 »
Ma teraj u servis ako je jos pod garancijom a pretpostavljam da jeste, kao da te zeza senzor
pajapop
Laurin&Klement
Like ukupno: 90
L&K ugled:
15
«
Odgovor #2 poslato:
21. Nov, 2020. 18:27 »
Maaa...to, kad si izlio svu tecnost, tad ti je senzor-plovak...zovi ga kako hoces, skroz pao dole i nekako se podglavio...I sad je u stalnom polozaju koji pokazuje manjak tecnosti...Sad...ili idi u servis, pa ako je pod garancijom da ti to odglave...Ili da probas sam. Skines bufon, dobro ga protrese, vratis...i nadas se najboljem...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
ugi85
Laurin&Klement
Like ukupno: 4
L&K ugled:
53
«
Odgovor #3 poslato:
21. Nov, 2020. 23:06 »
Ili je spao konektor sa prikljucka (mozda su i kontakti osteceni) ili su elektrode u boci bas oksidirale.
Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance
dzudzubajac
Active
L&K ugled:
0
«
Odgovor #4 poslato:
02. Jan, 2021. 16:12 »
Zbog praznika nisam stigao ranije da odem do servisa. Zakazao sam za utorak servis, oni me pitali da li sam sipao gdrive tečnost. Ok, ovo mi upali lampicu u glavi, 'ajd da probam još nešto.
Odem do OMVa i kupim neku plavu tečnost za šoferku. Istrošim ovu koju sam imao, sipam 2l ove nove i ne pali se lampica.
Pa ako neko bude imao slične simptome, da se ne muči...
bgdvinko
RallyeSport
Like ukupno: 56
L&K ugled:
8
«
Odgovor #5 poslato:
02. Jan, 2021. 18:13 »
Ma nije vam to do tecnosti, moze se sipati i voda ako bi se moralo.
To je proradio - ili ako hocete odglavio senzor u flasi kad ste ponovo dosuli tecnost ili se mozda na samom konektoru poboljsao kontakt.
Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012
ljusasd
Laurin&Klement
Like ukupno: 51
L&K ugled:
13
«
Odgovor #6 poslato:
02. Jan, 2021. 18:55 »
Može da bude i do tečnosti. Na Mercedesima mi se dešavalo. Bukvalno na svakom koji sam imao. Sve su novije generacije.
Kada mi se prvi put desilo E klasa je na satu imala oko 22000 km i bila je stara 1,5 godinu. Identična situacija kao što je opisao pokretač teme.
Meni su u ovlašćenom servisu tada rekli da promenim tečnost za stakla koju koristim i da se tad najbolje pokazala baš sa OMV pumpe. Zašto ne znam.
Evo na A klasi 2014 koju vozi sin ista stvar. Bukvalno sam pre neki dan ja kupio na OMV pumpi tečnost jer se upalila lampica a posuda je bila puna. Ispraznio sam malo i dosuo sa OMV pumpe, lampica se ugasila.
Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:
Buca Skoda Mladenovac
Laurin&Klement
Like ukupno: 471
L&K ugled:
34
«
Odgovor #7 poslato:
02. Jan, 2021. 22:44 »
Senzor u boci odlazi, to im je boljka. Skini dzek sa boce dok je ubaljen auto, vrati, ugasi upali auto. trebalo bi da resi problem. Ako ne onda se menja boca , 10 min posla.
Vozi: Octavia vRS mk1
ljusasd
Laurin&Klement
Like ukupno: 51
L&K ugled:
13
«
Odgovor #8 poslato:
03. Jan, 2021. 23:03 »
Pa rešio je koliko sam shvatio sipanjem tečnosti sa OMV pumpe. Ugasio mu upozorenje-lampicu. Isto kao što se meni dešavalo i dešava. Ne vidim razlog da sad menja senzor ili bocu. To ako zakaže skroz.
Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:
dzudzubajac
Active
L&K ugled:
0
«
Odgovor #9 poslato:
04. Jan, 2021. 21:03 »
Da ponovim sve hronološki
Potrošio sam postojeću, letnju tečnost (neka obična, kupjlena u delmaxu)
sipao sam zimsku tečnost koju sam pazario u delmaxu, neka domaća zelena. Upalila se lampica.
Probao sam da ispraznim tu tečnost pa da sipam ponovo, misleći da je zalepio plovak. I dalje gori lampica.
Ispraznim tu tečnost i sipam plavu sa OMVa, lampica se instant ugasi.
Moguće da je slučajnost i da je problem sa bocom, ali pre bih rekao da je tečnost u pitanju...
Buca Skoda Mladenovac
Laurin&Klement
Like ukupno: 471
L&K ugled:
34
«
Odgovor #10 poslato:
04. Jan, 2021. 21:44 »
Meni je na octi tako krenulo i posle 2 ili 3 zime sam ipak morao da menjam bocu samo zbog senzora .
Vozi: Octavia vRS mk1
crtacrta
RallyeSport
Like ukupno: 19
L&K ugled:
2
«
Odgovor #11 poslato:
05. Jan, 2021. 04:50 »
ne vjerujem da to radi na plovak , vše na senzor preko elektrode koje rade na otpor tj. provodljivost ...a ova ovisi o fizikalnim svojstvima tekučine
Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG
Gore