Autor Tema: Pomoć oko fabia 2010 1.6tdi karavan  (Pročitano 1278 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VasavazZapočeo temu

Pomoć oko fabia 2010 1.6tdi karavan
« poslato: 13. Dec, 2020. 01:34 »
Zdravo svima

Potrebna mi je pomoć oko par stvari na mom autu jer nemam iskustva sa Škodom do sad sam pretežno vozio Italijane.

Od nedavno sam valsnik Fabia MKII 2010 karavan 1.6tdi pa me interesuje par stvari:

1. Prilikom otvaranja vozačevih vrata nepali mi se svetlo u kabini niti lampica na instrument tabli?
2. Posle vožnje kada stanem ne otključava mi se gepek nego moram ručno?
3. Suvozačev prozor kada ga spuštam radi normalno a kada ga zatvaram baguje ide gore/dole i jako teško se zatvori na kraju?
4. Auto mi nekad radi normalno na 800 obrtaja kada stojim u mestu a nekada ga drži na 1000 i neće nikako da spadne ?
5. Da li u zadnjim vratima postoje zvučnici visoko tonci i nisko tonci ili je to samo priprema ?
6. Neki dobro opremljen auto otpad Beograd i Okilina?

Pozdrav
Hvala
  • Vozi: Škoda Fabia 2 1.6tdi

Van mreže dixon

Odg: Pomoć oko fabia 2010 1.6tdi karavan
« Odgovor #1 poslato: 13. Dec, 2020. 02:02 »
Ајмо редом:

1. Може бити само до кодирања неког, а можда је и неки релеј, микропрекидач... Не би било лоше закачити дијагностику па видети шта јавља, има ли каква грешка
2. Исто као и 1
3. Могуће да је подизач пред крај животног века
4. То је регенерација дпф уколико се деси на крају или у сред вожње, а уколико је на почетку вожње онда греје расхладну течност како би што пре почело топло дување у кабини. И једна и друга ситуација су нормалне, али ваљало би спојити на дијагностику и бацити поглед на стање дпф, уколико је у питању регенерација и ако се дешава превише често
5. Не бих знао :/
6. Куцај на форуму Буца шкода Младеновац, форумаш који држи отпад у Младеновцу, има и своју тему у којој је бр тел итд :)

Van mreže pajapop

« Odgovor #2 poslato: 13. Dec, 2020. 09:39 »

Pod 1 i 2...problem je u mikroprekidacu brave vozacevih vrata. Otvaranje gepeka je preko kompjutera...aktivna je opcija automatskog zakljucavanja gepeka koja se aktivira pokretanjem vozila brzinom vecom od 5 km/h, a deaktivira se otvaranjem vrata. Kako tebi taj mikroprekidac ne radi automatsko zakljucavanje gepeka je stalno aktivno...Ali, ti probaj da otvoris suvozaceva vrata i funkcija ce se deaktivirati--- ;)...Pod 4...verovatno ti je aktivna funkcija regeneracija DPF filtera...Ali...dijagnostika uvek moze da se odradi...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #3 poslato: 13. Dec, 2020. 19:13 »
Hvala vam na odgovorima
Gde se nalazi taj mikro prekidač da ga zamenim ?
I Još nešto:
7. Nesvetli mi lampica za pojas niti mi auto daje neki signal zvučni za pojas/upaljena svetla?

Van mreže pajapop

« Odgovor #4 poslato: 13. Dec, 2020. 19:44 »
Hvala vam na odgovorima
Gde se nalazi taj mikro prekidač da ga zamenim ?
I Još nešto:
7. Nesvetli mi lampica za pojas niti mi auto daje neki signal zvučni za pojas/upaljena svetla?

Nemoj pogresno da me shvatis, ali nije to posao za tebe...To je posao za autobravara u radionickim uslovima. To se samo kaze "mikroprekidac", ali pored njega to moze da bude problem i u lemovima centralne brave, kao i u samoj instalaciji koja dolazi u vrata (u onoj rebrastoj gumi). Posto si iz Zemuna, ja sam pokusao da ti posaljem privatnu poruku, alli ti kao novoregistrovani clan ne mozes da primas poruke...A nije kao ni dozvoljeno neko reklamiranje po forumu...Zato..lepo upali auto i odes do naselja "B" Zmaj...kod KBC Bezanijska kosa...ulica Joze Šćurle 28...prodjes kroz taj uski prolaz...i trazis Nesu...Resice sve tvoje problemcice...za pare naravno... :-X :-X :-X
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #5 poslato: 13. Dec, 2020. 20:42 »
Hvala

Na mreži hakkler

« Odgovor #6 poslato: 13. Dec, 2020. 21:34 »
Zdravo svima

Potrebna mi je pomoć oko par stvari na mom autu jer nemam iskustva sa Škodom do sad sam pretežno vozio Italijane.

Od nedavno sam valsnik Fabia MKII 2010 karavan 1.6tdi pa me interesuje par stvari:

1. Prilikom otvaranja vozačevih vrata nepali mi se svetlo u kabini niti lampica na instrument tabli?
2. Posle vožnje kada stanem ne otključava mi se gepek nego moram ručno?
3. Suvozačev prozor kada ga spuštam radi normalno a kada ga zatvaram baguje ide gore/dole i jako teško se zatvori na kraju?
4. Auto mi nekad radi normalno na 800 obrtaja kada stojim u mestu a nekada ga drži na 1000 i neće nikako da spadne ?
5. Da li u zadnjim vratima postoje zvučnici visoko tonci i nisko tonci ili je to samo priprema ?
6. Neki dobro opremljen auto otpad Beograd i Okilina?

Pozdrav
Hvala

1. Več su ti napisali za mikroprekidač..ali najvjerojatnije ide nova brava..možda su i kablovi u štoku vrata naprijed.
2. Isto ko i pod 1
3. Ili je pred kraj..pa su kontakti oksidirali.

Probaj ga spustit do kraja..i onda zadržat dok se penje prema gore..i bez obzira dok dođe do kraja držati ga prema gore par sekundi makar je zatvorio. Ugl. tako se radi aktivacija comfort otvaranja/zatvaranja prozora.
Probajjel bolje..ili pošpricaj kontakt sprejem prekidače. Ne wdom !!!

4. Ne mora biti dpf..vani je hladno i moj ponekad radi na 1000 a nije regeneracija nego je vani ispod 5c. Jer se trudi da postigne više struje za grijače i potrošače. Tj..ako je dobro zagrijan sa barem 75c ulja..onda ne diže okretaje.

5. Nema pripreme/instalacije ako nemaš serijski..samo poklopci.

Koja je oprema na fabiji ?

Btw..mogao bi komplet dijagnostiku napravit u tom preporučenom servisu.

« Odgovor #7 poslato: 13. Dec, 2020. 23:04 »
Ok preoveriću na dijagnostici mada ja nemam nikave probleme što se tiče vožnje itd.
Nije mi upaljena niti jedna greška.
Oprema nemam pojima koja je,predpostavljam da to može da se provali po broju šasije iskreno neznam.
Ali to sa kontaktima ću da proverim jer sam primetio da mi nerade zvučnici u desnim vratima.

Hvala još jednom

« Odgovor #8 poslato: 13. Dec, 2020. 23:12 »
Već sam imao problem pre par dana da nisam mogao da ugasim auto okrenem ključ izvadim auti i dalje radi.
Provalim da hoće da se ugasi samo kada ubacim u rikverc, pogledam žice na spoju zadnjih vrata kad ono braon pukla a ostale popucale pa ima kontakt.
To uzmem i zalemim/stavim termo bužire i auto radi ko sat.
Tako da predpostavljam da i ova elektronika ima veze sa tim kontaktima i žicama na prelazima vrata i karoserije.
Najviše me buni što nema zvučnog signala za svetla jer nisam navikao da ih gasim jer na italijanima i nemora gase se kako okreneš ključ i ugasiš auto.
Supruga mi ima fabiu 1.0 2019god i kod nje se to nedešava.

« Odgovor #9 poslato: 14. Dec, 2020. 20:07 »
Danas sam skinuo kontakt sa vozačevih vrta kad ono ovde jeć neko boravio

Njega sam sredio kako dolikuje sa termo bužirom lepo svaki kabal i bilo je par kontakta koji su oksidirali očistio sam sa kontakt sprejom i to je to ali brava se i dalje ponaša isto

Pogledao sam na suvozačevim vratima kad tamo isto samo što nisam sredio sve žice nisam imao vremena samo sam očistio kontakte za vikend ću da sredim ali samim čišćenjem kontakta proradio mi je zvučnik a i prozor me više nezeza

Jer zna neko čemu služi ovo na vratima?

« Odgovor #10 poslato: 14. Dec, 2020. 20:10 »
Ovo na vratima vozača