Autor Tema: Kupovina Superb ili Kodiaq?  (Pročitano 7071 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Kupovina Superb ili Kodiaq?
« Odgovor #15 poslato: 22. Dec, 2020. 09:07 »
Izmedju 18 (zimski set) i 19 ne osecam nikakvu razliku na oktaviji. Vezano za siber, nisam primetio neku uocljivu razliku na suncu. Ali nije ni bitno kad je klima toliko jaka da momentalno rashladi. Ali, osetim u podne npr da greje blago kroz zavesicu. Pri tom imam jako los odnos sa Suncem, meni ni suncobran platneni ne odgovara, samo betonska zastita.

Na mreži nidza

« Odgovor #16 poslato: 22. Dec, 2020. 09:26 »
Činiš grešku sa DCC, to je prvo što ću staviti na sledeći auto. Jako promeni ćud auta, i to najviše u comfort modu, jer dobijaš udobnost, a imaš smanjeno naginjanje u krivini u svakom modu, u rotaciji šasije pri skretanju, naginjanju pri kočenju i ubrzavanju i još nešto vrlo bitno, u slučaju aktivacije sigurnosnih sistema ako vozilo detektuje paničan input sa komandi, automatski se prebacuje u sport mod.

Panorama od mene takođe plus, ali ne prva na spisku, štošta ima da se stavi ispred. To bih takođe rado imao na svakom budućem autu. Mrežicu zatvaram jako retko.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Beograd011Započeo temu

« Odgovor #17 poslato: 22. Dec, 2020. 10:31 »
Znaci DCC se ipak vraca u igru, trojkom u poslednjoj cetvrtini. Cekamo VAR da presudi  :)

Hvala za sugestije i posebno objasnjenje oko DCCa. Gledajuci na YT razumeo sam da Skoda nema vazdusno ogibljenje vec DCC samo malo zateze vesanje u sport modu da se auto ne klati u krivinama. Upravljivost na ustrb udobnosti  ;)

Videcu i za tockove ponovo, ako se uklapam u budzet sa 19icama mozda ih i uzmem. Onda Canton leti napolje :(

Btw, koliko uopste u praksi koristite otvoren krov? Ja koliko vidim na ulicama u 99% slucajeva panorama je zatvorena.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi 4x4

Na mreži nidza

« Odgovor #18 poslato: 22. Dec, 2020. 10:41 »
Decembar je, naravno da je zatvorena.

Otvori se na kip, kad nije zagađenje. Leti je ne zatvaram do autoputa.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #19 poslato: 22. Dec, 2020. 10:58 »
Panorama se uglavnom na kip koristi kako ko voli, ja sam siber drzao cesto otvoren skroz i ako me je sunce przilo ja volim to  :)) na autoputu sam drzao na kip, volim da ulazi vazduh spolja.
Canton napolje ? Hm ne bih da sam na tvom mestu, po meni canton vredi svaki dinar mnoooogoo je kvalitetniji zvuk i bas nego na obicnim zvucnicima... iskreno vrati canton molim te  :bravo:

« Odgovor #20 poslato: 22. Dec, 2020. 11:19 »
Pa dobro bre ljudi imate li vi dusu  :)

Na kraju vazi ono zlatno pravilo, sve sto mozes dodaj, sta ima da pitas, opusti ruku i tikiraj. Gde trazih savet ;)

Cekam danas ponudu pa da vidim jel moze sve da se upakuje u budzet. Za sada lici da ce stati. Onako do cepa i malo da se prelije  :))

Sin me tera da uzmem crnu boju, ali meni nekako lici na vozilo predsednika opstine na jugu Srbije ili presretaca. Mozda to nije ni lose, sklanjace mi se sa puta.

« Odgovor #21 poslato: 22. Dec, 2020. 11:55 »
Pa crna boja najvise ide uz taj auto jos u style paketu, mada bi ja birao neku drugu da dodje panorama do izrazaja  :))
Dobro je i obicno ozvucenje u superbi ne kazem nista, ali tek kad cujes canton shvatis da je za tri klase iznad i da vredi te pare

Van mreže dixon

« Odgovor #22 poslato: 22. Dec, 2020. 12:01 »
Црну узми једино ако ниси љубитељ аута. Ми који патимо од тога да нам је ауто чист, не верујем да је црна најбољи избор. Има да га переш свака два дана .

Шала, црна је сасвим ок. Ако узмеш и затамљена стакла, како ти возиш на аутопуту, тако ће и остали. Рече једном @Bingodalton да је на аутопуту НС-БГ ишао 80 у супербу јер је поранио па није журио, каже коче људи около само тако (а још није ни црн, па замисли тек како је са црним ). Мој ти је предлог да узмеш мало интересантнију боју. Превише је црних, сивих, белих аута, мени је lava blue баш лепа на супербу, а ни она (народски речено) "бордо" није лоша

« Odgovor #23 poslato: 22. Dec, 2020. 12:09 »
Црну узми једино ако ниси љубитељ аута. Ми који патимо од тога да нам је ауто чист, не верујем да је црна најбољи избор. Има да га переш свака два дана .

Шала, црна је сасвим ок. Ако узмеш и затамљена стакла, како ти возиш на аутопуту, тако ће и остали. Рече једном @Bingodalton да је на аутопуту НС-БГ ишао 80 у супербу јер је поранио па није журио, каже коче људи около само тако (а још није ни црн, па замисли тек како је са црним ). Мој ти је предлог да узмеш мало интересантнију боју. Превише је црних, сивих, белих аута, мени је lava blue баш лепа на супербу, а ни она (народски речено) "бордо" није лоша

Haha, bas tako zamisljam. Diktatura Superba na autoputu

Crvnena nije bas korporativna boja, mozda bih i mogao da se natezem oko boje sa firmom, ali drugi put. Ok je plava u uzem izboru je. Ima cak ona zelena, tipa SMB metalic, ne izgleda lose, doduse video sam je samo na YT, ni jednom uzivo. Uz L&K ide dobro braon, mada i to opet samo na YT. Nema toga kod nas, jer jeste svi su crni ili pedeset nijansi sive. Can nema ni belih toliko.

Van mreže lonely_wolf

« Odgovor #24 poslato: 22. Dec, 2020. 13:34 »
Boju biraj prema svom sviđanju jer svi mi razlićito vidimo, samo da znaš da ćeš ti najmanje uživati u istoj :)), a ako ti je smeđa (braon) u igri pogledaj moju garažu, mislim da je jedina smeđa na forumu :)).
Odličnu si odabrao opremu, nema dalje bravo2 bravo2 bravo2
  • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

« Odgovor #25 poslato: 22. Dec, 2020. 13:52 »
Ajd sad kad si vec pomenuo, kakva ti je unutrasnjost na toj smedjoj? Svetlo smedja ili crna? Ovako na slici lepo izgleda

Inace kako vreme odmice sve vise mi se svidja Superb kao auto. Nisam bas imao neka velika ocekivanja. Ruku na srce i Oktavija je pozitivno iznenadila sjajnim motorom i jos boljim menjacem. I ogrooomnim gepekom. Samo da je malo upravljivija u krivinama. I malo tisa preko 140  :))

Van mreže lonely_wolf

« Odgovor #26 poslato: 22. Dec, 2020. 14:15 »
Kod mene su standardna štof sjedišta, crna unutrašnjost sa svijetlim plafonom, ono klasika.
Sve skupa fino to izgleda, smeđa je OK ko voli tamnije boje, a u zavisnosti od doba dana mjenja nijanse od svijetlo smeđe do gotovo crne.

Za oktaviju si u pravu i buku na autoputu  :)
  • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Van mreže Super 20

« Odgovor #27 poslato: 22. Dec, 2020. 15:38 »
Kako se lako trosi tudji novac  =)) =)) =))
Moj savet ti je da ne uzimas 19tice jer ne zivimo u DE vec na Balkan gde su putevi jako losi. Moj sam uzeo sa 17tice i ne bih ga menjao za 19 pa i gratis da mi ih dadu. Poslusaj savet oko DCC, mada vidim to si vec prihvatio kao predlog. Sto se tice panorame , nije losa opcija ako se moze. Najcesce su i panorame i prozore zatvoreni u grad ne zbog sto je decembar vec sto ima toliko velikih krseva koji toliko truju vazduh da ima da se nagutas stetnog vazduha ako otvoris. Meni je klima u grad u 99% na rotaciji bas zbog to sto uvek ima neko ispred tebe koji ce da te otruje ako ne uradis to. Sta se boje tice ako imas dosta slobodnog vremena i volis da peres auto uzmi crnu/temnu boju. Ako ne onda neku svetliju boju, jer crna je lepa ako je auto cist a na Balkanu par dana je auto cist. I obavezno DSG :)
  • Vozi: Superb

Van mreže fobia24

« Odgovor #28 poslato: 22. Dec, 2020. 17:35 »
Izmedju 18 i 19 nece osetiti razliku. Ja da ne znam koje su na autu, ne bih mogao oceniti u voznji. Nije to vesanje od jugo floride koje je osetilo cackalicu kada pregazis.

Van mreže Super 20

« Odgovor #29 poslato: 22. Dec, 2020. 18:00 »
Ne znam kolika je razlika izmedju 18 i 19 i verujem ti na rec. Al svakako osetna je razlika u udobnost izmedju 17 i 19 kao sto je i osetna razlika u ceni kada treba da zamenis set gume. Ipak fobia ti vozis SLO,HR i malo SRB. Kako se ide prema sever putna mreza je mnoooogo bolja.
  • Vozi: Superb