Autor Tema: Kupovina Superb ili Kodiaq?  (Pročitano 7172 puta)

0 članova i 18 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: Kupovina Superb ili Kodiaq?
« Odgovor #30 poslato: 23. Dec, 2020. 00:50 »
Vozio sam letos jednog facelifta style plus(imao je bas dosta dodatne opreme,ali nisam siguran da je imao dcc,mislim da nije vec standardno vesanje) 1.5 tsi i to na 17" felni.

Iskreno u odnosu na moj sa 19 i sport vesanjem je drasticno udobniji(meksi) preko rupa,kao oblak je.
Doduse tu je kompromis na polju lezanja jer drasticno se vise ljulja i ugiba,ali svako bira sta mu odgovara.

Inace cena guma za superba u 18 i 19 dimenziji je prakticno ista.

Van mreže Beograd011Započeo temu

« Odgovor #31 poslato: 23. Dec, 2020. 01:22 »
Spoprt vesanje sam svesno izbegao.

Ja sam razumeo da DCC omogucava udobnu voznju kao i u svakom Superbu kad je na Comfortu, a kad se prebaci na Sport da se zategne vesanje i dobije na upravljivosti. Naravno stradace udobnost i u tom modu mi je to ok. Medjutim ako ce i u komfortu da bude neudobniji od obicnog, vrlo lako ce ceo DCC da leti napolje.

Oko tockova se jos lomim. Ha CR-Vu sam imao zimske 17ice i letnje 18ice. Pa nije bas da se nije osecala razlika. Nista drasticno, ali sam tacno znao cime sam obuo auto.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi 4x4

Van mreže Maksimus

« Odgovor #32 poslato: 23. Dec, 2020. 05:52 »
Ima tu jos jedna stvar-zimske gume su mekse  ;)
Ja dok sam imao 18 i letnje i zimske osetio bih razliku kad se vratim na letnji set.

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #33 poslato: 23. Dec, 2020. 20:44 »
Zimske su mekse leti od letnjih, a letnje tvrdje od zimskih zimi.
Ta tranzicija na zimske bude wow udobnije je, samo zato sto se letnje skamene.
Smese su drugacije, za drugaciji opseg temperatura.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

« Odgovor #34 poslato: 25. Dec, 2020. 21:28 »
Update - potrpao sve u Superba: DCC, progresivni volan, Canton, 19ice, panorama, zatamnjena zadnja stakla, virtuelni kokpit, sedista, od ptice mleko... I uklopilo se u budzet uz pristojan popust :) Ostalo jos da se izabere boja. Jaooo, sve je u igri i nista nije u igri  :(

Jos ranije sam sebi odredio da mi sledeci auto bude teget, ali mi je ova Skodina lava blue nekako nedefinisana da ne kazem otuzna. Tacno se vidi kako su sve na Skodi pa i mucenu teget boju osakatili da ne ugrozi VW. Smuckali tamnoplavu, zelenu, crnu i dodelili najslabijoj karici (Skodi). Ubili je da slucajno ne ostane zivota u njoj.  Na vestackom ili bas jakom dnevnom svetlu pa jos i pomozboze, ali ovako napolju deluje obicno. Slabo stoji na velikom autu (susta suprotnost sa fotkama na netu). Na Kamiqu pak cuci solidno. Crvena je lepa ali nije bas prikladna za sluzbeni auto i onda preostaju standardne dosadne opcije - bela, crna i tri nijanse sive. Braon ne smem da uzmem, bogapitaj kako to uzivo izgleda, kao i zelena. Serpa plava mi je bas bzvz. I kraj, nema dalje

Da stvar bude gora, danas sam se provozao u Passatu, kojeg sam u startu eliminisao. Hm, cak i sa suvozacevog mesta se vidi razlika. Dizajn volana, duzina sedalnog dela, materijal u celom autu, tisina i udobnosti u (doduse ne bas dugackoj) voznji... Po svemu ovome (polu)klasa iznad. Medjutim tako su digli cene da je to nenormalno. za 40k nema ni navigacija (200ks TDI) nego mora doplata. Sta reci kad se osnovni tocak zove Istambul  :)) O 4x4, i panorami bolje ni ne razmisljati, jer ulazis u cenu A6, ne vise ni A4. Najveci problem je sto nemaju test vozilo, niti ce ga u Srbiji biti pre proleca, kad krecu i isporuke restilizovanog modela. Moram priznati da je crv sumnje proradio u podsvesti.

U nedelju idem da testiram Superba do Kopaonika taman da vidim famozni 4x4 na delu. Mozda se vrati emocija :)

Narednih dana sledi nastavak sapunice  :)

« Odgovor #35 poslato: 26. Dec, 2020. 10:33 »
Ma daj bre koji pasat pored superba, superb po meni tri puta lepsi, da ne pricamo o tome da je jeftiniji, a veci.... plus dobijas mnogo vise opreme za manje para, a motor isti sve to radi vagen.
Po meni je superb-a favorit i jedan od najboljih automobila koji mogu danas da se kupe da bude ful ful oprema, da je automatik i da je 4x4 za pristojan novac (u odnosu na ostale) dobije se prava ogromna limuzina sa proverenim i pouzdanim motorom bravo2

Van mreže fobia24

« Odgovor #36 poslato: 26. Dec, 2020. 11:37 »
Javi kad narucis sta kazu na rok isporuke. A sto se tice izolacije pasata, neke razlike mora biti inace ne bi niko kupovao superba. I onako pasat odlazi u penziju jer se i ovako jedva prodaje.

Van mreže dixon

« Odgovor #37 poslato: 26. Dec, 2020. 11:44 »
@fobia24 колико сам схватио, њему је пасат изнад суперба

Na mreži Markkoni

« Odgovor #38 poslato: 26. Dec, 2020. 15:48 »
Pa Passat i jeste pola klase iznad Superba, da se ne lažemo. OK, Superb ima (pre)više mesta, ali i Passat je prostran auto.
I meni je Lava ostavila isti utisak - samo kada je čist auto, i napolju sunce, izgleda dobro. Braon je odlična, pogledaj Superb kolege sa foruma. I ja bih bio neodlučan kada je boja u pitanju. Meni se i klasična silver dopada.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #39 poslato: 26. Dec, 2020. 19:52 »
Pogotovo je bio kad su se tek pojavili b8 i s3,tad u suoerbu nije moglo da se poruci pola stvari koje su mogle u pasatu.

Medjutim vesanje je identicno,motori,menjaci,pogoni itd isti,e sad svako kupuje sta voli,i koliko mu sta vise vredi.

Realno sad sa fejsliftima su ih primakli vise nego u pre fl verzijama,tad su ustede u superbu bile upadljivije(xenon umesto led ferova,plasticni rukohvati i sl).

« Odgovor #40 poslato: 27. Dec, 2020. 00:16 »
@fobia24 колико сам схватио, њему је пасат изнад суперба

Uf, sad shvatam koju sam jeres izgovorio na Skodinom forumu :) Ma nije iznad, nego je drugaciji  :))

Vozio ga danas Passata sat vremena. Malo je tisi (po aplikaciji cca 3 db u proseku u odnosu na Superba) i meksi (subjektivni osecaj). Volan je deblji i malo manjeg obima. Ima mesta dovoljno, jedino sto je gepek relativno plitak, ne znam da li bi stala korpa u kojoj vozimo naseg psa. Plus sto za dobijen budzet ne bih mogao da napakujem ni trecinu opreme. Cak bih morao da se spustim i za motor na 150ks, svakako bez 4x4... Naravoucenije ostaje Superb.

Boja... za sada najblizi beloj boji. Snezno cudoviste :) Mada sa grafitnim felnama (na zalost samo 19ice), tamnim panorama krovom i zatamnjenim zadnjim staklima moze da izgleda prestiznije od taksi vozila i gastarbajterskih Mercedes 123ki od pre tri decenije. Valjda  :))

Na mreži Mareska

« Odgovor #41 poslato: 27. Dec, 2020. 02:19 »
Smešno je porediti passata i superb, ipak je paki klasa više.. Superb je passat sa ali ekspresa..
Da napamomenem da cu u toku iduće godine teška srca preći sa b8 na restajling superb(samo zbog taxi subvencije)...
  • Vozi: Superb

Van mreže dixon

« Odgovor #42 poslato: 27. Dec, 2020. 11:50 »
Мени је лично суперб естетски одрађен три пута боље од пасата. Светлосна група има идентитет и с преда и назад. Ауто оставља неки утисак. Док пасат ипак као нека најкласичнија лимузина. И суперб у свакој генерацији је много лепши од пасата.
Сад квалитет материјала јесте мало лошији, али не толико да је "класу" изнад. Наравно зато је пасат у истој опреми као и суперб скупљи 15-20к, али реално нема толике разлике. Једноставно мора VAG групација да држи ту разлику међу брендовима и моделима.. Нпр B8 је од 2015 имао виртуелни кокпит, док је суперб тек са фејслифтом добио ту опцију. Али и реално суперб је буџет лимузина, за исте паре, тај сегмент у тој опреми по избору тешко да може да се нађе код других произвођача. (Реч је о новим аутима, половне шкоде код нас често имају ненормалне цене)

Знам ја да пасаташи кад узму једном пасата, сви аути падају у воду, али није баш тако .

Na mreži Mareska

« Odgovor #43 poslato: 27. Dec, 2020. 13:04 »
Nije bas 15,20k skuplji passat u istoj opremi, ja sam išao do porshea da vidim hoće li dati ponudu za b9 sa rabatom(za superb je 4k eura +8k) sto je lepa cifra.
Njihov izgovor je nećemo da se omasovi passat imate superb. Što je po meni debilno.

Van mreže Super 20

« Odgovor #44 poslato: 27. Dec, 2020. 17:54 »
Smešno je porediti passata i superb, ipak je paki klasa više.. Superb je passat sa ali ekspresa..
Da napamomenem da cu u toku iduće godine teška srca preći sa b8 na restajling superb(samo zbog taxi subvencije)...

=)) =)) =)) =))

Sta je smesno keve ti? Daj objasni da se i mi(ja) nasmejemo. Koji deo kod superba je sa aliexpresa a je to toliko bolji u Pasat? Vozio sam oba auta i mogao da priustim oba, i na kraju kupio Superb. Detalno sam ih analizirao i bas me zanima sta je to "toliko" superioran Pasat a ja da nisam primetio.Osvim sto su bezobrazni prodavaci pasat bas zbog ovakvih svacanja kod pojedini ljudi pa misle da prodaj Bentli.I manite se one price pola klase bla bla... trazim konkretnu stvar gde je Pasat bolji. I nije tacno da je meksi tj udobniji pasat, udobniji je superb. Pasat ima malu bolju zvucnu izolcaiju.Sta se tice sedista ista je prica, tvrdji su kod oba modela. Sinoc sam se vozio u Mondeo trece generacije kod brata (nije ga prodao koristi ga za grad) i iznenadio sam koliko su udobna sedista u Mondeo star skoro 20 godina i koliko se autoindustrija unazadila tj koliko su vise posvecivali na neke stvari u limuzine D segmenta nekad. Izbor materijala je identican i u S i u P ukoliko se porede identicno opremljeni modeli. Cekam odgovor.