Autor Tema: TSI Superb potrošnja CNG Autočačak i garancija  (Pročitano 2486 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Noca1985Započeo temu

TSI Superb potrošnja CNG Autočačak i garancija
« poslato: 24. Dec, 2020. 12:22 »
Ddobar dan svima :)
Hvala za prijem na forumu

Narucio sam superb 1.5 tsi 150ks, u auto salonu su nam rekli da moze da se ugradi cng i da autocacak daje garanciju. Kad sam uplatio ucesce rekli su mi da autocacak vise nedaje garanciju za cng i ostade mi samo da ga vozim na benzin. Da neduzim pricu, taxista sam i dobili smo subvencije od drzave, ali sad neverujem da ce ista da promene oko vozila jer sam vec napravio sporazum.

Zanima me ako neko vozi taj moror 1.5 tsi 150ks da mi kaze realno kolika je potrosnja po gradu otprilike.  Manuelni menjac

Hvala
  • Vozi: Superb 1.5 tsi

Na mreži Mareska

Odg: TSI Superb potrošnja CNG Autočačak i garancija
« Odgovor #1 poslato: 24. Dec, 2020. 12:36 »
Gomilu ljudi su tako prevarili, a sad ne daju da se uzme dizel. Kaže kolega koji ga je medju prvima podigao da je tu negde oko 8l što i nije tako loše..
  • Vozi: Superb

Van mreže dixon

« Odgovor #2 poslato: 24. Dec, 2020. 12:40 »
@Noca1985 @Mareska омашили сте тему

Van mreže Noca1985Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 24. Dec, 2020. 14:00 »
Izinjavam se, prvi put sam na forumu
  • Vozi: Superb 1.5 tsi

Van mreže Super 20

« Odgovor #4 poslato: 24. Dec, 2020. 14:58 »
Ddobar dan svima :)
Hvala za prijem na forumu

Narucio sam superb 1.5 tsi 150ks, u auto salonu su nam rekli da moze da se ugradi cng i da autocacak daje garanciju. Kad sam uplatio ucesce rekli su mi da autocacak vise nedaje garanciju za cng i ostade mi samo da ga vozim na benzin. Da neduzim pricu, taxista sam i dobili smo subvencije od drzave, ali sad neverujem da ce ista da promene oko vozila jer sam vec napravio sporazum.

Zanima me ako neko vozi taj moror 1.5 tsi 150ks da mi kaze realno kolika je potrosnja po gradu otprilike.  Manuelni menjac

Hvala

Tema je audi tu :)
Ma sta brines koliko trosi, ima tu ljudi koji im tsi trosi po 2-3l u gradu a proizvodi benzin na autoput :) Mala sala.
Prvo neka moderatori premeste temu jer nije u red da pisemo u garazi Nidzi. Drugo, sta da ti kazem druze posto zaradjujes od to, i ceo dan si u auto svako se isplati ugradnja plina da bi tvoj profit bio veci. E sad problem je u tome sto tsi i plin/metan nisu najbolja kombinacija. Prvo ured je skup, bar u MKD kosta 1200eu. Drugo on ne radi 100% na LPG/CNG, vec od prilike 80% plus 20% benzin sto ga pravi manje isplatliviji. Siguran sam da je i komplikovaniji da se sve podesi kako sto treba od obicni plinski ured. Pokusaj da zamenis za dizel ako je moguce , mada pa kod vas dizel je skuplji...

Na mreži AcoSk

« Odgovor #5 poslato: 24. Dec, 2020. 21:33 »
Steta sto nisi uzeo Octaviu sa fabrickim CNG-om. Ne postoji bolji auto na cng na trzistu, da manje trosi, a i po pouzdanosti.

Van mreže fobia24

« Odgovor #6 poslato: 24. Dec, 2020. 22:04 »
Ako su ti obecali cng u garanciji ako se uradi kod njih u vreme porucivanja i mozes dokazati to, ti mozes zahtevati da oni rese problem kako znaju onda. Makar i ako fabrika ne priznaju garanciju da oni garantuju jer je to bio razlog odabira konkretnog modela. Ili da trazis sto kaze kolega oktaviju sa cng ako ima u ponudi. I da trosi 20% benzina, svakako je isplativo na duze ture, a narocito na taksiju. I jos ako Drzava subvencionise na cng, isplati se ugradnja. Ali pitanje garancije resi sa njima ili neka kompenzuju necim.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #7 poslato: 24. Dec, 2020. 22:09 »
Ne trosi uporedo i benz ova Oct sa fabrickim metanom.
Pali uvek na metan i samo metan trosi.

Na mreži petarp031

« Odgovor #8 poslato: 24. Dec, 2020. 23:09 »
Ako moze da se menja i ja bih isao na Octaviu GTek sa fabrickim metanom. Da pristajes da ti oni stavljaju plin ili metan, nikako, bolje je vozi na benzin jer ne verujem da preracunato imas znatno vecu potrosnju od tdi-a. Ipak je 1.5tsi stedljiv i iskoriscen motor.
Vozio sam octaviu sa fabrickim metanom, mogu da potvrdim kao AcaSk, super resenje i radi kao sat, sve ostalo, naknadno ugradjeno, pravi probleme kad tad.
Pozdrav

Na mreži Mareska

« Odgovor #9 poslato: 25. Dec, 2020. 02:34 »
Ako su ti obecali cng u garanciji ako se uradi kod njih u vreme porucivanja i mozes dokazati to, ti mozes zahtevati da oni rese problem kako znaju onda. Makar i ako fabrika ne priznaju garanciju da oni garantuju jer je to bio razlog odabira konkretnog modela. Ili da trazis sto kaze kolega oktaviju sa cng ako ima u ponudi. I da trosi 20% benzina, svakako je isplativo na duze ture, a narocito na taksiju. I jos ako Drzava subvencionise na cng, isplati se ugradnja. Ali pitanje garancije resi sa njima ili neka kompenzuju necim.
Bilo bi dobro kad bi ovo bila normalna država. U momentu kada ides da preuzmes auto subvencija je uveliko odobrena, traže ti da poneses pečat i potpišes aneks ugovora kako preuzimas auto bez cng i kako će ti tih 1300e već plaćenih uplatiti na račun i to urade sutradan. Kome da se žalis!?

Na mreži Mareska

« Odgovor #10 poslato: 25. Dec, 2020. 02:37 »
Nova oktavija sa cng neće se isporucivati pre kraja sledeće godine, ja ću ipak uzeti superb 2.0d što je sigurno sigurno je..

Van mreže fobia24

« Odgovor #11 poslato: 26. Dec, 2020. 11:44 »
Jel auto jos nije u proizvodnji? Mozes da menjas? Dizel je svakako isplativiji narocito za grad. A snaga je ista, plus sto su ti 2.0 tdi jako pouzdani motori da se bukvalno ne gase. Kod narucivanja jel si dobio nedelju proizvodnje? Promena motora moze uticati u konkretnom slucaju da bude i ranije.

Na mreži bigor

« Odgovor #12 poslato: 26. Dec, 2020. 16:38 »
Ne trosi uporedo i benz ova Oct sa fabrickim metanom.
Pali uvek na metan i samo metan trosi.
Osim kada je temperatura ispod 5⁰ cini mi se, tada pali na benzin i dok se ne zagrije do odredjene temperature kada opet prebacuje na CNG.
Slicno kao i sa plinom.

Taxista si i znas da taksi voznje trosi vise nego obicne. Ako ne mislis ugradjivati nista, onda samo dizelka.
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže dixon

« Odgovor #13 poslato: 26. Dec, 2020. 16:50 »
Хм, колико је паметно дизелчину за такси.. ДПФ... Чиста градска вожња, крени-стани..

Na mreži Mareska

« Odgovor #14 poslato: 26. Dec, 2020. 16:58 »
Ako se redovno održava auto, dizel mu je samo prednost. Pogotovo novija vozila nemaju problema sa dpf i ostalim stvarima moj čak nema ni plivajuci.