Pozdrav drugari, svima se najbolje u NG... evo zanimljive situacije kod mene odmah već u Novoj godini...
Škodilak(1.6 mpi '97, benz, nema plin) se iznenada ugasi kada se malo i zagreje i na većem broju obrtaja.. išao sam uzbrdo pod malo jačim gasom i krenuo je par puta cimne i ugasi se... gasi se i na ravnom ali tada mu treba duže vremena, i uvek to cimanje prethodi gašenju... ostavim ga da se ohladi i opet upali pa idemo novi krug... Kad je izbačen iz brzine radi perfektno i u leru i na 3k obrtaja nema gašenja... samo dok je u vožnji...
Šta je radjeno:
1.) Struja- bobina je pre 3 godine nova stavljena, kablovi ok kao i svećice. Kapa(slika u prilogu) i ruka nova stavljena ali evo na snimku kako se luftira ruka...da li to može biti uzrok...mada se isto gasio i sa starom rukom koja je imala vrlo mali luft...
https://youtu.be/EGi-KuguO5Q2.) Pumpa za gorivo je stavljena nova, mislim na uložak i čuje se kako lepo radi.. ali stavim ja ruku na plastični poklopac pumpe i dok pumpa radi osećam kao neko lupkanje iznutra kao da neko iznutra udara u poklopac... izvadim pumpu nema ništa sve čisto u rezervoaru.. nova su i creva i nov je i filter...
3.) Sva vakum creva nova utegnuta maksimalno,nove šelne...nove gumice za dihtovanje usisne grane...vakum crevo za servo kočnice otkačeno i zatvorena rupa, nigde ništa ne curi, provereno sa upumpavanjem dima u usis i na zagrejan motor i na hladan...
4.) Izvršena i adaptacija klapne gasa i prethodno očišćena klapna
5.) gašenje škodilaka se i dalje dešava...
Ako neko ima neku ideju i predlog šta dalje da menjam dok ne potrefim

... možda nov razvodnik sa sve Hall-ovim davačem.. možda on zeza kad se zagreje...