Autor Tema: KAMIQ kupovina, rok isporuke  (Pročitano 28757 puta)

0 članova i 16 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži observer

Odg: KAMIQ kupovina, rok isporuke
« Odgovor #135 poslato: 28. Dec, 2022. 11:47 »
Da ne kvarimo temu, samo ću reći da za prosečnu upotrebu kineska roba može da posluži (meni klot Redmi telefon šljaka ok). Naravno, ne mislim da treba kupovati modele sa vrha cenovnika, nego sa dna ponude, da manje boli ako se i pokaže kao škart (isto kao što sam nekad kupio klot Fiat). Ionako se danas sve proizvodi u Kini. Potpuno je svejedno ko je na kraju okačio svoj bedž.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Super 20

« Odgovor #136 poslato: 28. Dec, 2022. 13:06 »
Pa i nije tema mnogo van "osnovne teme". Auta postaju sve nedostupnija. Plate si iste a vec su auto dosta modela iz razlicnih brendova poskupeli od 50-100% a nije bas da je i pre inflacije svako mogao da vozi novi Superb ili Kodiaq. Kada na sve to dodas nerealno dugo cekanje plus cena koja moze i dobro da varira u negativnom kontekstu dolazi se do zakljucak za trazenje alternative. Alternativa dolazi iz Azije Koreja/Kina. I Dacija je bio brend za sprdanje pa vec malo po malo postaje skup brend. Najeftiniji od evropskih brendova ali nije vise jeftin. Da poskupela je nafta,struja i resurse za izrade nova auta ali ni priblizno nisu poskupele resurse koliko je porasla zelja za profit velikih auto brendova. Uvideli su da i ako proizvode duplo manje auto zaradice isto ili vise ako dupliraju cene. Ako sam ja kupio Superb 25k eu u 2016 sada isti takav kosta 37k eu. I to trenutno, ako ga narucis i dok ga cekas verojatno bice i 40k eu. Plate su manje vise iste. I koje su alternative?
  • Vozi: Superb

Na mreži Mareska

« Odgovor #137 poslato: 29. Dec, 2022. 02:01 »
Nisam znao gde da napisem pa moderatori neke premeste.
Nezvanicno, ali jako pouzdan izvor.
Skoda se konacno uozbiljila pocev od modela oktavia cilj im je da ga neko vreme prave SAMO u "selection"(po meni jako korektan paket, ima na sajtu autohermesa sta sadrzi) paketu opreme i mislim 9 boja, dinamika isporuke da bude 3,4 meseca. Sad videcemo da li ce to povratiti kupce posto su ih Korejanci i japanci daleko ostavili iza sebe po broju prodatih komada..

Na mreži Markkoni

« Odgovor #138 poslato: 29. Dec, 2022. 06:05 »
Nije nezvanično, zvanično je. :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #139 poslato: 31. Dec, 2022. 17:30 »
To nije zvanicni paket opreme i nema ga van Srbije. Moze biti i da je neka nerealizovana flotna prodaja za neku drugu drzavu kao sto su bile one 1.4tsi sa osmostepenim menjacem. U Sloveniji su i dalje standardni paket, cak ima 10ak oktavija na lageru dugo vec.

Na mreži Mareska

« Odgovor #140 poslato: 31. Dec, 2022. 18:45 »
Nije flotna, nema na stanju nego se porucuje..

Van mreže vnov

« Odgovor #141 poslato: 31. Dec, 2022. 18:50 »
To nije zvanicni paket opreme i nema ga van Srbije. Moze biti i da je neka nerealizovana flotna prodaja za neku drugu drzavu kao sto su bile one 1.4tsi sa osmostepenim menjacem. U Sloveniji su i dalje standardni paket, cak ima 10ak oktavija na lageru dugo vec.

Nije baš tako Igore ima i u Španiji
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Na mreži Markkoni

« Odgovor #142 poslato: 31. Dec, 2022. 19:51 »
Na tržištu cele Evrope je tako od Ext. 14 homologacione dokumentacije. Ukinuti su svi paketi opreme.

Van mreže fobia24

« Odgovor #143 poslato: 31. Dec, 2022. 21:35 »
Konfigurator u Sloveniji. A Spanija je drugo trziste pored Srbije. A svakako bi bilo pametan potez posle dugo nebuloznih koje su pravili. Jer napravis 1 paket da uspes da isporucis nesto a ne drzati brdo paketa od kojih nista ne isporuce jer nemaju opreme.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #144 poslato: 01. Jan, 2023. 01:11 »
Pa mora doći i tu, samo da stignu ta vozila. Bar u nečemu SLO da kasni. :)

Na mreži Mareska

« Odgovor #145 poslato: 01. Jan, 2023. 13:06 »
Inace Slovenija je ozbiljno auto trziste, cela drzava ima stanovnika kao Beograd😀. Nasa ministarstva kupe godisnje skoda kao cela ljubljana.

Van mreže fobia24

« Odgovor #146 poslato: 01. Jan, 2023. 14:30 »
Pa sad, sa stanovnicima koliko je Bg proda se skoda u Sloveniji nista manje nego u Srbiji a pri tom skoda nije najprodavaniji brend u Sloveniji. Taj paket selection nema cak ni u Ceskoj, niti u DE. Najbolje je sacekati jer skoda nista zvanicno nije objavila oko paketa opreme za octaviu. I ako ima samo jedan paket, znaci nema vise RS?

Na mreži Markkoni

« Odgovor #147 poslato: 01. Jan, 2023. 15:41 »
Ima RS i ima Scout.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #148 poslato: 01. Jan, 2023. 15:51 »

Ovo je poslednja ekstenzije evropske homologacije. Nema tu Češka, Nemačka, Španija, Srbija. To je za teritoriju cele EU, a i kod nas se takva vozila uvoze.

Van mreže HellBlaze

« Odgovor #149 poslato: 02. Jan, 2023. 15:57 »
Ja sam odustao od Kamiqa, auto porucen u novembru 2021, trenutno stoji jun 2023 kao rok isporuke