Autor Tema: Kazna za parking - iskustva  (Pročitano 7117 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sale89Započeo temu

Kazna za parking - iskustva
« poslato: 09. Dec, 2013. 16:46 »
Dobro vece ljudi,imam pitanje jedno :) Dobio sam opomenu pred tuzbu od parking servisa za kaznu koju nisam platio pre tri godine,iskreno i ne secam se gde sam to parkirao jer bas vodim racuna o tome...Jel postoji neka mogucnost da se izvadim na neku zastarelost ili nesto ili moram da platim 2500 nakon tri godine bukvalno :) Mozda neko ima iskustva sa tim stvarima pa da me posavetuje :) Hvala

Van mreže Karlheinz

Odg: Kazna za parking - iskustva
« Odgovor #1 poslato: 09. Dec, 2013. 19:43 »
Mislim da to zastareva tek za 10 godina. :-(
  • Vozi: Yeti

Van mreže fobia24

« Odgovor #2 poslato: 09. Dec, 2013. 22:03 »
Zastarela je! Zastareva protekom dve godine od učinjenog prekršaja.

Van mreže Neba

• Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže sale89Započeo temu

« Odgovor #4 poslato: 10. Dec, 2013. 01:16 »
Koliko sam ja shvatio ovo oni nemaju pravo mene da kazne kaznom od 1800 din nego samo kaznom da platim koliko sam ostao u toj zoni koju nisam platio...I nece me goniti preko suda i ako su mi poslali opomenu pred tuzbu ako ne platim :) I da zastareva nakon godinu dana od dostave te kazne tj doplatne karte ,a meni je proslo dve i po godine :) Evo i te opomene

« Poslednja izmena: 10. Dec, 2013. 01:23 sale89 »

Van mreže olajkris

« Odgovor #5 poslato: 10. Dec, 2013. 03:46 »
Ajd ovako radio sam dve ipo godine kao poslovodja u takvoj firmi u kikindi... Mislim da se varas da ti ne mogu nista. Opomena je poslata jer verovatno imaju izvod iz sistema da nisi imao placeno tog i tog datuma na tom i tom parking mestu i to sve potvrdjuju sa fotografdijom tvog vozila na kojoj ima vreme i datum. Ne verujem da bi ti slali opomenu ili opomenu pred tuzbu ako nema osnove po pravnicima te firme za tuzbu. Mogu i duziti post kako je isla cela procedura kako se radilo ali mislim da nema svrhe jeste bilo je slucajeva i koji su stari bili 2 god. ali eto u ovoj nasoj lepoj drzavi je sve moguce kada ti treba da platis, a kada je obrnuto ide dosta drugacije... Eto moje misljenje je da sam na tvom mestu ja bih platio da se ne iznenadis tuzbom i na kraju zabranom na plati ili sto je bilo slucajeva da su i penzioneri imali na penziju. Opet tvoja je odluka.

Van mreže sasaj

« Odgovor #6 poslato: 10. Dec, 2013. 07:34 »
Moje misljenje je da je zastarelo,posto je tek sada stigla opomena pred utuzenje i fakticki kazna je mirovala preko dve godine,da su te oni dali na sud u tom periodu, postupak  na sudu ne bi zastareo a ovo po meni jeste zastarelo.
Prekrsaji po ZOP-u (prekoracenje brzine,pojas,svetla.....) ukoliko se ne pokrene sudski spor zastarevaju na dve godine a i kazneni poeni se sada brisu (ako ne ponovis isti prekrsaj) nakon dve godine.
Uzmi ovo sa rezervom i proveri sve sto sam reko ali ja mislim da sam u pravu i da ne moras da platis,ali opet ti kazem proveri.
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Van mreže fobia24

« Odgovor #7 poslato: 10. Dec, 2013. 11:54 »
Ako ne platiš, ne mogu ti ništa. Zastarela obaveza se pretvara u prirodnu obligaciju (neutuživu obavezu). Dakle, ako dobrovoljno platiš zastarelu obavezu, namaš pravo da tražiš povraćaj plaćenog. Ali ako nećeš da platiš, tj istakneš prigovor da je zastarelo, sudski se poverilac neće moći naplatiti. To objašnjava situacije ako su neki platili kazne starije od dve godine, a to su mogli uraditi dobrovoljno, iz neznanja.

Van mreže olajkris

« Odgovor #8 poslato: 10. Dec, 2013. 15:49 »
Jedna stvar. sve je to lepo i dobro sto vi govorite... Ali ja cu jedno pitati dal ste vi voljni da platite coveku kaznu i sudske troskove? ako mu dodje na naplatu. Prijatelju idi kod nekog advokata pravnika i neka te on posavetuje sta je najbolje.

I da ovo je opomena pred tuzbu. morao si dobiti bar dve ciste opomene, pre ove.
« Poslednja izmena: 10. Dec, 2013. 17:05 pedja »

Van mreže bokilava

« Odgovor #9 poslato: 10. Dec, 2013. 17:59 »
Ti si super, meni pise njihov advokat, tj advokatska kancelarija. Dobijem od njih lepo sroceno pisamce da ce me tuziti, i da cu u tom slucaju da platim i sudske troskove i njihovo angazovanje. Nikad nisam isao dalje od toga, ali nikad nisam platio kamatu i troskove opomene. Za sad me niko jos uvek ne opominje za to

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #10 poslato: 10. Dec, 2013. 18:09 »
Zakon kaze ako od momenta izvrsenja prekrsajnog dela do momenta pravosnazne presude prodje vise od dve god onda se kazna smatra zastarelom.Nemas sta da brines samo se pozovi na zastarelost.Mislim da oni ni zakonski nemogu da te tuze,valjda imaju rok od tri god da traze naplatu svojih potrazivanja.Probaju pa ako upali,upali.Mada opet pitaj bilo kog advokata da ti kaze o kom clanu je rec da bi im dostavio pisani odgovor.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže fobia24

« Odgovor #11 poslato: 10. Dec, 2013. 22:17 »
Jedna stvar. sve je to lepo i dobro sto vi govorite... Ali ja cu jedno pitati dal ste vi voljni da platite coveku kaznu i sudske troskove? ako mu dodje na naplatu.
Ja da nagađam, ne bih pisao ništa! Za 18 godina nisam platio ni jednu kaznu, preko 20 mi ih je zastarelo. U ovoj zemlji mnogi idu po principu APP, pa ko nasedne. Ja samo kažem da sudski ne mogu da naplate, ali ako neko dobrovoljno plati na kraju, to je već druga priča.

Van mreže početnik

« Odgovor #12 poslato: 10. Dec, 2013. 23:37 »
Ukucaš na Google "zastarelost potraživanja" i ima da se načitaš. Koliko se sećam kad te oni utuže sud po automatizmu donosi odluku da si kriv i da treba da platiš. Po dobijanju odluke ( rešenja ) moraš u roku 3 ili 5 dana ( ne sećam se tačno ) da odeš u sud i pozoveš se na zastarelost potraživanja, te onda sud donosi odluku u tvoju korist. Ima još jedna začkoljica : možda su oni započeli postupak utuživanja i pre a da ti ne znaš i misliš prošlo dve i više godina i kraj, a možda je istaknuto bilo negde na oglasnoj tabli, kao ne mogu da te pronađu na tvojoj adresi isl.
Primer: otiđi u bilo koji OUP-SUP i videćeš punu oglasnu tablu poziva za određene prekršaje, a neko misli dogovorio sam se sa poštarom da mi takve pozive ne dostavlja, kad ono cvrc.

Van mreže sasaj

« Odgovor #13 poslato: 11. Dec, 2013. 09:33 »
možda su oni započeli postupak utuživanja i pre a da ti ne znaš i misliš prošlo dve i više godina i kraj, a možda je istaknuto bilo negde na oglasnoj tabli, kao ne mogu da te pronađu na tvojoj adresi isl.
pa ne bi mu slali OPOMENU PRED TUZBU da su pokrenuli postupak vec bi mu stigla presuda,sud ne upozorava
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Van mreže crki

« Odgovor #14 poslato: 11. Dec, 2013. 11:56 »
Pazim gde parkiram i nisam platio ni jednu kaznu,jedan poznanik mi reče,ako mu je verovati,da ako te ne opomenu-tuže u roku od godinu dana da zastareva i da je to isto kao račun za struju,vodu.....
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi