Autor Tema: Trap  (Pročitano 1345 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milance981Započeo temu

Trap
« poslato: 02. Apr, 2021. 16:28 »
Menjao sam skoro obo solje amortizera,zamenio oba stabilizatora I jednu sponu,druga zamenjena prosle godine... Da li treba reglaza? Na ulici kad ga parkiram trap mi izgleda dobro ali u dvoriste kod kuce kao da beze tockovi na spolja,juce sam to primetio nakon montiranja alu felni sa letnjim setom.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2003

Van mreže Maksimus

Odg: Trap
« Odgovor #1 poslato: 02. Apr, 2021. 16:41 »
Reglaza se radi obavezno posle intervencije na trapu.

Van mreže AcoSk

« Odgovor #2 poslato: 02. Apr, 2021. 22:18 »
Jedino zbog te spone sto si menjao bi svakako trebao da uradis reglazu (dok recimo stabilizatori ne uticu na geometriju).

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #3 poslato: 02. Apr, 2021. 23:48 »
Iako deluje sve da je ok treba uraditi reglazu posle zamena na trapu, sto kazu za svaki slucaj.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže AcoSk

« Odgovor #4 poslato: 03. Apr, 2021. 00:02 »
Buco, ljubi te brat, ako iko ti znas da stabilizator ne utice na geometriju (sve i da ga skines i vozis bez njega).

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #5 poslato: 03. Apr, 2021. 00:07 »
Ma odgovaram na post njegov oko zamene amotrizera i spona. Vozio sam bez stabilizatora jednom prilikom malo lupa nista strasno pritom na istoj strani pukla i opruga  =)) . Sta sve salju nama u Srbiju da rasturamo to je strasno
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Milance981Započeo temu

« Odgovor #6 poslato: 11. Apr, 2021. 15:19 »
Ma na trapu sam menjao,gore navedeno,tu sponu sam preventivno zamenio imala luft malo. Prosle godine sam menjao drugu sponu drugi stabilizator I selena blokove,oba propala plus homokineticki. Nakon toga radjena reglaza. Ne vice mi nigde,al postavljamo letnjeg seta kao da mi ne stoje lepo...
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2003

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #7 poslato: 25. Dec, 2022. 08:48 »
Zdravo svima... Imam pitanje KOJI JE SIMPTOM LOSE JABUCICE NA SKODI OKTAVIJI 2006 GOD? Pitam jer mi se cuje ono tupo lupkanje i prije neki dan sam je registrovao i rekli su mi da je trap odlican ali to lupkanje idalje prisutno na prednjoj desnoj strani automobila... Kod majstora podjem kaze sve je ok isto... A kada je suvozac u autu lupkanje nije tolko prisutno... Taj zvuk tolko iritira da to nije zdravo... I da li ja sam kuci mogu da provjerim stanje jabucice i kolika je isto sansa da je otisla kapa amortizera? I kako da razlikujem tj da ispitam sta je ustvari kvar... Hvala unaprijed na odgovoru...
  • Vozi: Skoda oktavia 1,9 tdi 77kw

Van mreže pajapop

« Odgovor #8 poslato: 25. Dec, 2022. 13:31 »
Malo je verovatno da prodje tehnicki i pregled majstora a da ne primete kvar na trapu. E, ali svi redom preskacu ispravnost amortizera i stanje solje amortizera, tj. ispravnost lagera u solji. Mada i luft u letvi volana hoce da pokaze lupkanjesa desne strane zbog propadanja biksne. Kad sam sad zadnji put bio na tehnickom pregledu, gledalli su trap, ali letvu volana uopste nisu, tako da je i to moguce...sve je u redu po njima a ti imas kvar, jer ne obracaju paznju kako treba...Takodje, amortizere uopste ne gledaju ni na jednom tehnickom...bar je moje iskustvo takvo...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.