Zdravo svima, nov sam na forumu. Nesto je vec pisano o EGR svakako ali evo ipak problema kod moje Fabie 1.6 dizel, 2012 godiste.
Odmah posle malog servisa na nesto manje od 160k predjenih kilometara pocela je da blinka lampica grejaca a ubrzo se upalila i check engine. Iz ovlascenog servisa telefonom mi je receno da je verovatno egr i da sad ne mogu da vozim preko 2,5k obrtaja, da je deo kod njih preko 50 hiljada dinara. Medjutim, auto ide normalno kao i ranije. Desavalo mi se i pre da posle malog servisa ako ne stavim original filter vazduha lampica krene da blinka, sada sam i to promenio ali bez uspaha. Stop svetla koja se pominju kao razlog problema su takodje ok. Jedan od elektricara je pominjao ciscenje lamda sonde. Zakazao sam dijagnostiku pa cu vec videti. Receno mi je i da od bilo kakvog ciscenja uglavnom nema koristi i da se opet javi problem.
Jedino mi je malo sumnjivo da se bas posle malog servisa odjednom pokvari relativno vazan deo. Ukoliko ipak bude problem sa egr, da li je nekom poznato koji egr Skoda ugradjuje, u radnjama se cene krecu od 150-250 eur od raznih proizvodjaca (Turska, Spanija, Italija...) i da li neko od neovlascenih servisa moze korektno da izvrsi zamenu.