Autor Tema: KAROQ klima slabo hladi  (Pročitano 2244 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži BucaZapočeo temu

KAROQ klima slabo hladi
« poslato: 26. Jun, 2021. 19:16 »
Je l samo meni klima jadna ili jos nekom deluje preeeslaba, jeste juce bio pakao ali ipak... (podesavanje na 5 - max hladno) Kuci sam stigao sav u znoju, bukvalno ni u momentu nije mi bilo prijatno... Na golfu 6ici ma kakvo vreme da je vani posle 5 min je hladno posle 10 postaje ledeno, resetke budu   bukvalno led, a ovde... Vazduh za nijansu hladniji od obicne ventilacije, treba li nesto da podesim? (manuelna je u pitanju).
  • Vozi: A7 octavia

Van mreže nidza

Odg: KAROQ klima slabo hladi
« Odgovor #1 poslato: 26. Jun, 2021. 19:57 »
Manuelnu klimu po PS podešavaš da hladi samo iz srednjih, glavnih otvora. Proveri da li su svi maksimalno otvoreni.

Grejanje podešavaš na noge + šoferka.

Kad je nemoguće vruće kao ovih dana, upali recirkulaciju, pa kad se vozilo dobro rashladi, stavi da uvlači vazduh spolja. Kombinuj po najgorim danima recirkulaciju sa klimom.

Ako je materijal table kao na O4, onda je jedini spas da hladiš šoferku + srednji otvori. Materijal table je potpuni promašaj, usija se.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #2 poslato: 26. Jun, 2021. 20:57 »
Manuelnu klimu po PS podešavaš da hladi samo iz srednjih, glavnih otvora. Proveri da li su svi maksimalno otvoreni.

Grejanje podešavaš na noge + šoferka.

Kad je nemoguće vruće kao ovih dana, upali recirkulaciju, pa kad se vozilo dobro rashladi, stavi da uvlači vazduh spolja. Kombinuj po najgorim danima recirkulaciju sa klimom.

Ako je materijal table kao na O4, onda je jedini spas da hladiš šoferku + srednji otvori. Materijal table je potpuni promašaj, usija se.
Da da tabla se uzari bukvalno. Hvala puno na savetu, pokusacu sutra

« Odgovor #3 poslato: 28. Jun, 2021. 15:06 »
Minimalan pomak, bukvalno ne uspevam da osetim hladan vazduh dok vozim... Resetke jedva da su rashladjene. Mozda je subjektivna stvar buduci da sam se navikao na golfa gde su iste neprijatno hladne i na manjem od maxa, ovo onda ne zasluzuje da se jebeno zove klima... Vise je ventilacija.

Van mreže hardmax

« Odgovor #4 poslato: 28. Jun, 2021. 15:11 »
Idi u servis možda postoji neki problem sa rashldnim sistemom. Meni je ok na ovih 40c treba mu 2-3min da krene ozbiljno da hladi ali naravno bolje hladi kad se kreće, u leru ćeš uvek imati najslabije hladjenje.
  • Vozi: Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Xtronic 2024 - Ex Škoda Karoq 1.0 TSI

Van mreže Miro MNE

« Odgovor #5 poslato: 28. Jun, 2021. 16:26 »
Službeni Karoq, dvije godine star, cca 18kkm, još prošle godine prijavljivao problem u škodi, bez ikakvog rezultata, po njima sve OK. Auto ne uspjeva da rashladi kabinu, još ako je stajao na suncu, treba mu dobrih pola sata da donekle razduva ali o rashlađenom interieru nema ni govora.
  • Vozi: Octavia 2.0 FSI Elegance + Octavia 1,6MPi Ambiente + Octavia 2,0 TDI Elegance

Van mreže nidza

« Odgovor #6 poslato: 28. Jun, 2021. 16:43 »
Takva je bila naša O2 FL. Nikad se rashladiti, pogotovo ako je pun auto ljudi.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže crtacrta

« Odgovor #7 poslato: 28. Jun, 2021. 17:56 »
zar je problem staviti neki termometar na kanal , moraš dobiti ispod 10 stunjeva..
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

Van mreže hardmax

« Odgovor #8 poslato: 28. Jun, 2021. 20:34 »
Ja ne znam da li postoji razlika u snazi/kvalitetu hlađenja između automatske i manuelne klime kod Karoqa.
Ja imam automatsku i stvarno nemam nikakvih problema evo danas na 37 posle 3-4 min bije hladno kosti lomi. Tačno još mi samo fali da klima ne hladi kako treba pa da poludim više sa škoda bokjkama.
  • Vozi: Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Xtronic 2024 - Ex Škoda Karoq 1.0 TSI

Van mreže DonKihot

« Odgovor #9 poslato: 29. Jun, 2021. 07:10 »
Meni zadnji put kad je lose radila klima kao sto opisujete svi, cureo je freon na cepu hladnjaka. Kad je reseno, klima brije. Pre toga radila, ali kilavo, nikako da ohladi, i sve losije i losije...
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže Miro MNE

« Odgovor #10 poslato: 29. Jun, 2021. 15:04 »
Nemam šta stavljati termometar kad jednostavno ne ladi, isto kao da fali freona (a nefali, makar tako tvrde u zvaničnom servisu da je sve ispravno) muči se i posle 10ak minuta na prstima blago osjećaš više vlažan nego hladan vazduh, meni kad napunim freon u moju O2 ne smijem prste primaći rešetki, fata se rosa na mrežici izduva.
  • Vozi: Octavia 2.0 FSI Elegance + Octavia 1,6MPi Ambiente + Octavia 2,0 TDI Elegance

« Odgovor #11 poslato: 30. Jun, 2021. 11:57 »
Službeni Karoq, dvije godine star, cca 18kkm, još prošle godine prijavljivao problem u škodi, bez ikakvog rezultata, po njima sve OK. Auto ne uspjeva da rashladi kabinu, još ako je stajao na suncu, treba mu dobrih pola sata da donekle razduva ali o rashlađenom interieru nema ni govora.
Ista ista ista prica.... Identicna....

« Odgovor #12 poslato: 30. Jun, 2021. 11:58 »
Ja ne znam da li postoji razlika u snazi/kvalitetu hlađenja između automatske i manuelne klime kod Karoqa.
Ja imam automatsku i stvarno nemam nikakvih problema evo danas na 37 posle 3-4 min bije hladno kosti lomi. Tačno još mi samo fali da klima ne hladi kako treba pa da poludim više sa škoda bokjkama.
Kakve crne kosti, kod mene ne moze ni dlake da razladi kosti moze da sanja... Pa spavao bih pored nje koliko jaka

Van mreže Super 20

« Odgovor #13 poslato: 30. Jun, 2021. 17:07 »
Nisam vozio Karoq i ne znam kako klima radi. Na Superb koji imam je odlicna. Isto i na opel meriva hladi kao zamrzivac.Na toyota aygo je OK, nije najaka ali se ne zalim. Na proslom ford focusu koji sam imao (kupljen nov i prvi vlasnik) klima je bila slaba ako je temperatura napolju bila oko 40c ili vise. Mogao da rashladi kabinu samo ako je bila ukljucena rotacija vazduha... To je bilo to tako je bio konstruiran i tako je hladio. Ako je i Karoq uradjen da mu klima bude slabija onda nemas izbor osven da celo vreme dok su ovakve temperature ostavis da vozduh kruzi a ne da uzima onaj sa asfalta koji je mnogo blize do 60c nego do 40c.
  • Vozi: Superb

Van mreže bog_daaan

« Odgovor #14 poslato: 30. Jun, 2021. 18:05 »
Na mojoj A7fl klimatronik hladi ubija, evo na primer citav dan danas auto na suncu na 40+ stepeni, usao malopre u auto upalio ga za par minuta u autu savrsena temperatura, ledi, ako auto nije u garanciji javi se na pp da ti dam kontakt coveka koji je maher za klime, covek se nalazi na Altini. Takodje na prosloj A5fl sa klimatronikom klima razbijala kako radi i posle 7,8godina eksplatacije.
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG