Danas mi se desio problem sa radom brisača na koji nisam nailazio do sada ni na jednom autu. Odmah da kažem da kvar nije mehanički već je u pitanju elektrika ili elektronika.
Jutros je auto bio dubinski zamrznut, digao brisace, sastrugao led sa sajbne - koliko sam mogao, krenuo, povremeno pustao brisace koji su prvobitno radili normalno. Posle 2km voznje, pustim brisace da zamahnu i oni nastave svojevoljno da rade. Probam ručicu brisača u svim položajima, iskljucim - rade i dalje. Posle pola minuta stanu, ali ne u donjem položaju, već 10-20cm iznad. Iznova više puta uključivao i isključivao brisače, probao sve položaje ručice i dešava se ista stvar - malo rade isključeni, pa stanu u položaju 30 stepeni od vodoravnog položaja. Ugasim auto, skinem kontakt, dam kontakt i problem ostaje istovetan.
Nadao sam se nakon završetka posla da će problem nestati, pošto se auto osušio, ali nije. Kako sam dao kontakt, brisači su vitlali jedno 2-3 minuta u isključenom položaju i nakon toga se zaustavili opet u položaju 30 stepeni od vodoravnog. Ponovo pokušao sve operacije za normalizaciju i ništa. Pošto sam više puta stajao da izobavljam neke poslove, na kraju se brisači više nisu uključivali sami od sebe pri davanju kontakta, ali i dalje neće da se zaustave u krajnjem donjem položaju, već malo krenu gore i stanu. Inače, čuje se da cakne neki relej kada brisači stanu, što se čulo i ranije.
Molim za savet, ako je neko imao slično iskustvo, nadam se da nije ručica u pitanju.