Autor Tema: Obaranje retrovizora pri vožnji unazad  (Pročitano 4080 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži m@c|-|oRZapočeo temu

Obaranje retrovizora pri vožnji unazad
« poslato: 24. Nov, 2021. 16:54 »
Prelistao sam celu sekciju, ne nađoh posebnu temu. Možda ste negde pominjali off-topic, nisam video.

Pre dva meseca, sa promenom radnog mesta, dobio sam službenu Superb 2.0 190 KS DSG (2019).

Mnogo dobar auto.
 bravo2
Čačkajući podešavanja, video sam da ima opciju obaranja retrovizora za vožnju unazad, koja je u meniju čekirana, ali se to ne dešava. Ima li neko pojma zašto?

Sad ću da počnem i u ovoj sekciji da gnjavim i davim sa pitanjima....
 =))
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Na mreži AleksandarAca

Odg: Obaranje retrovizora pri vožnji unazad
« Odgovor #1 poslato: 24. Nov, 2021. 16:56 »
Mora da ti prekidac za retrovizore bude na R (na desnom) i memorisi poziciju retrovizora koju zelis kad ubacis u rikverc.

Na mreži petarp031

« Odgovor #2 poslato: 24. Nov, 2021. 17:27 »
Prelistao sam celu sekciju, ne nađoh posebnu temu. Možda ste negde pominjali off-topic, nisam video.

Pre dva meseca, sa promenom radnog mesta, dobio sam službenu Superb 2.0 190 KS DSG (2019).

Mnogo dobar auto.
 bravo2
Čačkajući podešavanja, video sam da ima opciju obaranja retrovizora za vožnju unazad, koja je u meniju čekirana, ali se to ne dešava. Ima li neko pojma zašto?

Sad ću da počnem i u ovoj sekciji da gnjavim i davim sa pitanjima....
 =))
A bre sta si se stiso, sad kad si dobio takva sluzbena plati 400 evri da ti coek to sve iskodira

« Odgovor #3 poslato: 24. Nov, 2021. 17:41 »
Mora da ti prekidac za retrovizore bude na R (na desnom) i memorisi poziciju retrovizora koju zelis kad ubacis u rikverc.
Fala, će probam sutra pa će javim.
:)

« Odgovor #4 poslato: 24. Nov, 2021. 17:41 »
A bre sta si se stiso, sad kad si dobio takva sluzbena plati 400 evri da ti coek to sve iskodira
Ne smem nEsu  moja, od preduzeće....

Na mreži dixon

« Odgovor #5 poslato: 24. Nov, 2021. 17:43 »
Петре смири страсти и гледај своја посла...

Na mreži petarp031

« Odgovor #6 poslato: 24. Nov, 2021. 17:46 »
U pravu si admine

« Odgovor #7 poslato: 24. Nov, 2021. 18:01 »
Vaš dvo'ica nemo' da ste došli u mo'u kuću da mi se svađate ovde......

Van mreže Filip BG

« Odgovor #8 poslato: 24. Nov, 2021. 18:07 »

Osim ako službeni auto nije prepakovani „Englez“  :) Onda mora da bude u položaju „L“
Nisam znao da menjač mora da bude ubačen u rikverc dok se podešava željena pozicija retrovizora.

Možete pogledati opis procedure na stranama 79-80.

https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/in/Superb_3V/11-2018/Manual/Superb/B8_Superb_OwnersManual.pdf
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži dixon

« Odgovor #9 poslato: 24. Nov, 2021. 18:07 »
Само ћу ово написати и удаљити се са овог форума... Сви сте ви паметни, кодирате carly и obd11 са два клика док се нешто не појебе, док неко не сјебе на колима 2016-17 отварање прозора, поправљао сам и сјебан А6 2017 јер су се прозори отварали на супротној страни возача и сувозача након што је неко покушао да кодира и да мрси. Чипујете кола за 30€ док некоме не буде упуцан моторни рачунар и закључан па треба други, за дпф и егр је много 70€ док не крене ауто без дпф да улази у регенерацију и safe mode... Да л смо такав народ или само поједини ме знам, али и даље се много више цени кад неко заврне 3 шрафа на шусплеху него кад одради нешто софтверски... Немам уопште више жељу да ишта пишем по овом форуму кад са друге стране седе људи као ти и само чекају да нешто паметују

Хвала лепо на пажњи доста смо се дружили, од сад повремено само у својој гаражи качим постове

« Odgovor #10 poslato: 24. Nov, 2021. 20:35 »
Prob'o.  Radi. Fala jope'.
Malo mi čudno da mora da bude na "R", moj OCD to malo teško vari. A na kraju sam se pitao čemu, uz senzore i kameru
BTW, gled'o malo onoj uputstvo kojo si okačio... Poradovao se k'o dete za masažu sedišta,  kad ono - moša.
More, ima sve da probam, k'o majmunče, da vidim šta sve ima.

Van mreže Mareska

« Odgovor #11 poslato: 25. Nov, 2021. 04:09 »
Само ћу ово написати и удаљити се са овог форума... Сви сте ви паметни, кодирате carly и obd11 са два клика док се нешто не појебе, док неко не сјебе на колима 2016-17 отварање прозора, поправљао сам и сјебан А6 2017 јер су се прозори отварали на супротној страни возача и сувозача након што је неко покушао да кодира и да мрси. Чипујете кола за 30€ док некоме не буде упуцан моторни рачунар и закључан па треба други, за дпф и егр је много 70€ док не крене ауто без дпф да улази у регенерацију и safe mode... Да л смо такав народ или само поједини ме знам, али и даље се много више цени кад неко заврне 3 шрафа на шусплеху него кад одради нешто софтверски... Немам уопште више жељу да ишта пишем по овом форуму кад са друге стране седе људи као ти и само чекају да нешто паметују

Хвала лепо на пажњи доста смо се дружили, од сад повремено само у својој гаражи качим постове
Opusti se radis svoj posao korektno i pošteno, nemoj da ti svako udara na ego to nije dobro za zdravlje!!
Živ bio!!!!!
  • Vozi: Superb

Van mreže nidza

« Odgovor #12 poslato: 25. Nov, 2021. 09:13 »
Ne shvatam baš šta se desilo i čemu ljutnja? Koliko shvatam prvo pitanje, vozilo se ništa ne kodira, već fabrički ima obaranje retrovizora i objašnjeno je (na R se memoriše donji položaj kad se ubaci u rikverc).

Zašto je obaranje opciono, jer nekad ti ne treba da se obara, ako je prepreka uz ivicu auta visoko, ili se posle isparkiravanja uključuješ u ulicu gde ti prilaze zdesna. Pomeranjem točkića se bira jedan od dva potrebna memorisana položaja.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #13 poslato: 25. Nov, 2021. 14:58 »
Gde ima to cipovanje za 30 ojra ? Da krenem odmah   :))
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Darko83

« Odgovor #14 poslato: 25. Nov, 2021. 16:34 »
Ljudi polako , neka se glave ohlade, svako radi svoj posao extra, ja nisam dugo ovde ne znam sve ljude , Ali znam da ljutnja i preiparanje nije odvela nigde , nego samo los ishod bude...Svi smo ovde prvenstveno zbog druzenja i deljenje iskustava nasih ljubimaca kola.. Svako pomaze svakom , svako ima pravo na misljenje , Naravno neko zna vise , neko manje... Ja na primer nemam pojma o cipovanju ili budzenju ,,  =)) =)) :)) Ali zato sam tu da vidim sta ljudi pisu jer znaju bolje od mene...Samo hocu da kazem posle biblijskog pisanja :)) Bez vrucih glava neka preonoci ,
  • Vozi: Fabia Monte Carlo 1.2 TSI