Autor Tema: Adblue  (Pročitano 12431 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži wkobreZapočeo temu

Odg: Adblue
« Odgovor #45 poslato: 22. Jul, 2025. 20:31 »
@AcoSk @zzeelljjkkoo Evo vam ga sad  :P
"možda je i aditiv".... pravićemo se da je dobra preporuka  =)) =)) =))
I ćorava koka ubode zrno!
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #46 poslato: 22. Jul, 2025. 20:48 »
Јеееестеееее, а онда је дабар замотао чоколаду у ливаду...  =))
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže cuplinger

« Odgovor #47 poslato: 10. Sep, 2025. 15:40 »
Prosle godine u julu mi je pisalo 8000km da mogu da pređjem ako to znači to. Sipao sam 10l. Pokazivalo mi je 30000km. Sad sam na 6500km, a prešao sam 12000km. Nemam upozorenja nikakva. To min i max nema veze sa životom niti taj detalj koliko može da se pređe. Možda ima ali ja još nisam povezao značenje sa nekom logikom. Rezervoar mi je 13.35l. Čep je pun kristala, ko zna kako je unutra. Sipaću Ceroil aditiv piše da je 100ml za od 5 do 20l što opet nema logike nikakve i 10l adblue tečnosti. Inače taj aditiv ne može bez levka da se sipa. Kupio na pumpi stao pored točilice i odustao sam jer nisam mogao da sipam aditiv jer nisu imali levak (Gasprom pumpa), a imaju adblue na pištolj.
  • Vozi: Oktavia IV

Na mreži wkobreZapočeo temu

« Odgovor #48 poslato: 10. Sep, 2025. 19:46 »
Mislim da nije dobra ideja sipati adblue sa točilice. Ne postoji bilo kakva kontrola kvaliteta, a Adblue je osetljiv na sve živo i olako mu se skrati rok trajanja. Najbolje je kupiti kanticu koja nije ona izložena napolju na suncu/mrazu ili generalno godišnjim dobima...pa ni svetlošću. Takođe treba pratiti na boci kada je napravljen. Bez problema na pumpi nabavim kante koje su punjene pre 2-3 dana. Ali ih smaram da mi donose iz magacina, odbijam te napolju.
Aditiv što si kupio, možeš napraviti i premix u boci Adblue-a i sipati zajedno. Taj konkretno tretira, po uputstvu njihovog sajta do 40l sa 100ml. Ako kažeš da imaš kristala i na čepu, sipaj pola boce, možda i celu na 10-12l. Možda najbolje da bude rezervoar baš pun kako bi lepo mogao da "dohvati" sve i razbije kristale i pročisti sistem. Vrlo moguće da daje pogrešne podatke jer ima upravo puno kristala..
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K