Zdravo drugovi Skodisti

Moj problem sa ADB..skoda karoq 2019,.kupljen u salonu odrzavan u ovlascenom sve vreme , al jako malo prelazi, za 5.5 godina 24k km (zena vozi 2km dnevno jbg)
Auto macka nema sta da zamerim sem pre 15 dana kad je izbacio gresku imate 2200km dolijte Adblue.to je ona greska prilikom paljenja i onda nestane..posto ja imam sluzbeni Insigniu kojom prelazim.boga oca km godisnje ja otprilike sipam kanut od 10L i to mi je dosta za 6k km, i kad se pojavi upozorenje na tabli , sunem kantu i posle 1km upozorenje nestane..
Cvrc, na Karoqu sam probao da dolijem 5L pa onda jos 2L ( nije moglo vise krenuo da povraca napolje ) i greska se nije sklonila ni posle paljenja gasenja i drzanja 30sec u kontakt modu
Nista sednem ja u kola pravac Sabac pun gas novim autoputem, tamo palio gasio i opet nista nema promena, nista pun gas nazad za BG i dalje nista.
Zovem ovlasceni kazu e auto nije u garanciji sto posto se zapusilo ili kristalizovalo a mozda je i senzor NOX mozda je i ceo sistem, otprilike od 400 do soma.evra...vazi super kad mozete da me primite, iza praznika tek od 12tog.
Ne mogu ja da cekam toliko,jbg ITjevac sam volim da drndam elektroniku i sa drugarom puknemo software preko.fabrickog koji nema ADB opciju dakle auto nema pojma da ima ADB sistem..evo vec 3 dana testiram vozikam se.po kraju auto ide bolje nekako je zivlji ali sad da mene brine sledece:
Dal da idem ipak u ovlasceni da pogledaju..ne daju mi se tolko pare uopste a mozda i nije kvar neki strasan? Ako odem moram da.ih cimam da puknu original software buduci da smo ga pregazili,mozda me jasu i naplate i to?
Drugo ako ostavim ovako cuo sam da bi trebalo izvaditi skroz onda tecnost iz rezervoara? Jel zna neko cime da izvadim to, slab sam sa kradjom goriva

Trece dal ako recimo ostane sad sve ovako i nemam ADB vise, dal ce da strada dpf ili egr posto se auto zaista malo vozi i ovo mu je realno prva greska neka veca ( imao jednom za senzor airbag suvozacki i to je sve )
Cetvrto dal ce da provale nesto na tehnickom sad kad mere izduve i ostalo, verovatno ovaj model ima neki prad od/do ..do sas mi je auto izbacivao ljubicice na auspuh a sad kad mu ukinuh ovu tekucinu ima da bude garav auapuh sigurno..
To je to od mene za sad, izvinte na pisaniju dugackom
Pozdrav.