Autor Tema: Sredstva za odrzavanje koznih sedista  (Pročitano 3422 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže LoshmiZapočeo temu

Sredstva za odrzavanje koznih sedista
« poslato: 13. Okt, 2023. 17:03 »
Pozdrav svima,

Imam Superb L&K i pokusavam da nadjem neko sredstvo za odrzavanje sedista. Koliko ja znam, sedista u Skodi nisu od prave koze, ali Skoda nudi neka sredstva za odrzavanje. Problem je sto se ta sredstva ne prodaju kod nas.
Da li neko zna neku dobru alternativu?
I samo dodatni info, Chemical Guys sredstva vise ne mogu da se nadju kod nas.

Hvala unapred

Na mreži wkobre

Odg: Sredstva za odrzavanje koznih sedista
« Odgovor #1 poslato: 13. Okt, 2023. 19:37 »
Titanium ima svoje neke proizvode.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Zdushan

« Odgovor #2 poslato: 13. Okt, 2023. 19:53 »
Otkud info da nije prava koža?
Koliko znam, deo na kome se sedi je koža,  a ledja sedišta kao i naslon za glavu je "vestacka". Tako kaže Skoda,  a i sam bih potvrdio posto sam "obratio paznju".

Van mreže Mihailo

« Odgovor #3 poslato: 13. Okt, 2023. 20:22 »
Verovatno u svakom ovlascenom mozes poruciti bilo sta iz skodinog asortimana. Uglavnom se ceka 10-15 dana... Ja sam u ABC Testu u Valjevu narucio bar 5-6 stvari za koje se prodavac svaki put pitao odakle iz izvlacim... :D
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Van mreže hirurg

« Odgovor #4 poslato: 13. Okt, 2023. 21:45 »
Pozdrav svima,

Imam Superb L&K i pokusavam da nadjem neko sredstvo za odrzavanje sedista. Koliko ja znam, sedista u Skodi nisu od prave koze, ali Skoda nudi neka sredstva za odrzavanje. Problem je sto se ta sredstva ne prodaju kod nas.
Da li neko zna neku dobru alternativu?
I samo dodatni info, Chemical Guys sredstva vise ne mogu da se nadju kod nas.

Hvala unapred
Svako mlijeko za kozu ce odraditi posao. Jednom mjesecno tuferom namazes. Utrljas i nemas problema.

« Odgovor #5 poslato: 16. Okt, 2023. 09:31 »
Titanium ima svoje neke proizvode.

Video sam, hvala lepo. to mozda nije losa opcija.

« Odgovor #6 poslato: 16. Okt, 2023. 09:33 »
Otkud info da nije prava koža?
Koliko znam, deo na kome se sedi je koža,  a ledja sedišta kao i naslon za glavu je "vestacka". Tako kaže Skoda,  a i sam bih potvrdio posto sam "obratio paznju".

Covece, bio sam ubedjen da sam negde procitao da su cela sedista od vestacke koze. Posle tvog posta sam proverio i ti si u pravu.
Hvala lepo na info.

« Odgovor #7 poslato: 16. Okt, 2023. 09:34 »
Verovatno u svakom ovlascenom mozes poruciti bilo sta iz skodinog asortimana. Uglavnom se ceka 10-15 dana... Ja sam u ABC Testu u Valjevu narucio bar 5-6 stvari za koje se prodavac svaki put pitao odakle iz izvlacim... :D

E to sam i ja mislio, probao sam porucim Skodina sredstva u Auto Cacku, ali su mi reklid a ne mzoe. Mozda bih mogao da probam u Cirincu jer sam se tamo prebacio sa odrzavanjem.
Hvala za ideju.

« Odgovor #8 poslato: 16. Okt, 2023. 09:35 »
Svako mlijeko za kozu ce odraditi posao. Jednom mjesecno tuferom namazes. Utrljas i nemas problema.

Hvala lepo. Probacu :).

Van mreže Velja_bg

« Odgovor #9 poslato: 17. Okt, 2023. 23:28 »
Za kvalitetno odrzavanje koze ti je potrebno par stvari i poprilicno strpljenja/ljubavi da je redovno odrzavas  :)

Neka osnovna varijanta za kvalitetno ciscenje je sledeca --> Potrebno ti je:
1. Hemijsko sredstvo za ciscenje koze - prskalica koja razgradjuje prljavstinu i masnoce. Ja licno koristim Autofinesse. Ima i jos kvalitetnijih (npr Chemical Guys kao sto si spomenuo) ima i drugih manje kvalitetnih. To prepustam tebi da izaberes posto se i cene razlikuju dosta.
2. Cetka za detaljno ciscenje nakon nanosenja sredstva za razgradjivanje masnoce i prljavstine. Brend cerke je manje bitan. Dakle naprskas sredstvo za ciscenje, detaljno cetkas; nakon cetkanja, obrises sediste mikrofiber krpom i videces da je koza dobila matiran izgled. To znaci da je cista i spremna za nanosenje kreme.
3. Krema za negu koze i aplikator za lakse nanosenje kreme. Bitno je da svuda ravnomerno utrljas na ociscenu kozu, a visak kreme na kraju uklonis mikrofiber krpom (ne istom onom koja je koriscena za brisanje sredstva za ciscenje). Ja takodje koristim Autofinesse, ima i drugih brendova koji su kvalitetni.

Ovo su osnovni koraci za pravilno ciscenje. Meni za ciscenje enterijera u Superbu treba minimum 1.5h.

Ako zelis da ides jos dalje, mozes uraditi nanosenje keramicke zastite za kozu koja bi trebala samo da ti produzi vreme do sledeceg potrebnog ciscenja.

Nadam se da sam ti pomogao  :)
  • Vozi: Skoda Superb 3

Na mreži wkobre

« Odgovor #10 poslato: 18. Okt, 2023. 11:23 »
Koliku razliku pravi neko prosečno sredstvo od nekog premijum?

Van mreže hirurg

« Odgovor #11 poslato: 18. Okt, 2023. 14:05 »
Novčanik...

« Odgovor #12 poslato: 18. Okt, 2023. 14:41 »
Za kvalitetno odrzavanje koze ti je potrebno par stvari i poprilicno strpljenja/ljubavi da je redovno odrzavas  :)

Neka osnovna varijanta za kvalitetno ciscenje je sledeca --> Potrebno ti je:
1. Hemijsko sredstvo za ciscenje koze - prskalica koja razgradjuje prljavstinu i masnoce. Ja licno koristim Autofinesse. Ima i jos kvalitetnijih (npr Chemical Guys kao sto si spomenuo) ima i drugih manje kvalitetnih. To prepustam tebi da izaberes posto se i cene razlikuju dosta.
2. Cetka za detaljno ciscenje nakon nanosenja sredstva za razgradjivanje masnoce i prljavstine. Brend cerke je manje bitan. Dakle naprskas sredstvo za ciscenje, detaljno cetkas; nakon cetkanja, obrises sediste mikrofiber krpom i videces da je koza dobila matiran izgled. To znaci da je cista i spremna za nanosenje kreme.
3. Krema za negu koze i aplikator za lakse nanosenje kreme. Bitno je da svuda ravnomerno utrljas na ociscenu kozu, a visak kreme na kraju uklonis mikrofiber krpom (ne istom onom koja je koriscena za brisanje sredstva za ciscenje). Ja takodje koristim Autofinesse, ima i drugih brendova koji su kvalitetni.

Ovo su osnovni koraci za pravilno ciscenje. Meni za ciscenje enterijera u Superbu treba minimum 1.5h.

Ako zelis da ides jos dalje, mozes uraditi nanosenje keramicke zastite za kozu koja bi trebala samo da ti produzi vreme do sledeceg potrebnog ciscenja.

Nadam se da sam ti pomogao  :)

Hvala mnogo na ovom detaljnom odgovoru.
Uzeo sam Titanium na kraju i za ciscenje i za zastitu.
Videcemo kako ide, pa cu mozda da promenim kada budem potrosio.
I hvala ti mnogo na proceni koliko traje, da znam kada da pocinjem :)

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #13 poslato: 18. Okt, 2023. 14:43 »
Претпостављам да може, али да ипак питам, да ли ова средства и на овај начин могу да се користе и за кожне волане?
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži wkobre

« Odgovor #14 poslato: 18. Okt, 2023. 15:42 »
@Loshmi javi kako si zadovoljan sa tim.