Autor Tema: Ugradnja plina na 1.6 MPI 55 KW, iskustva  (Pročitano 4399 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lenonlukaZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
Ugradnja plina na 1.6 MPI 55 KW, iskustva
« poslato: 15. Jan, 2014. 10:46 »
Mislio sam da ovih dana ugradim sekvent plin u svoju Skoda Felicia 1.6 MPI 55 KW. Hteo bi da cujem vasa iskustva u vezi plina. Gde ste ugradili plin, kako ste zadovoljni ugradnjom i koliko trosi plina za ovaj motor?

Unapred hvala  :)
« Poslednja izmena: 16. Jan, 2014. 18:29 pedja »

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 102
  • Vozi: Yeti

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
Odg: Ugradnja plina na 1.6 MPI 55 KW, iskustva
« Odgovor #2 poslato: 15. Jan, 2014. 23:22 »
raspitaj se malo za ugradnju uredjaja za metan!!!cuo sam da je voznja za dzabe!!!ali stanice za metan imash samo u beogradu,novom sadu,nishu i kragujevcu!!!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #3 poslato: 15. Jan, 2014. 23:36 »
e ovako ja ima skodu feliciu 1.3 lx karburator,i ugradio sam plin pre 3meseca/i do sad sam prezadovoljan potrosnja mi upocetku bila 10l dok se nije razradilo a sad 8l,a toliko i benzina trosi,ugradio sam u gas line na kanarevom brdu ,borska ulica a imaju i na starom sajmistu sve za vas auto se zove,jeste da se vozis za dz na metan ali zauzme ceo gepek i preteske su.pozz

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #4 poslato: 16. Jan, 2014. 01:41 »
e ovako ja ima skodu feliciu 1.3 lx karburator,i ugradio sam plin pre 3meseca/i do sad sam prezadovoljan potrosnja mi upocetku bila 10l dok se nije razradilo a sad 8l,a toliko i benzina trosi,ugradio sam u gas line na kanarevom brdu ,borska ulica a imaju i na starom sajmistu sve za vas auto se zove,jeste da se vozis za dz na metan ali zauzme ceo gepek i preteske su.pozz
I ja sam prezadovoljan sa mojim plinom, ali to uopste coveku nista ne znaci zato sto on vozi 1.6 MPI (Multi Point Injection), za razliku od nas koji smo na karburator. Najbolje ti je da sacekas nekoga sa 1.6 AEE motorom da ti isprica sta i kako. Dve osobe znam da su vozile 1.6, s tim sto je clan najdan82 stavio kod sebe karburator, i clan dusko_zemun, mada ga je on vozio u Favoritu.

Van mreže lenonlukaZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
« Odgovor #5 poslato: 16. Jan, 2014. 12:19 »
Voleo bih da podeli neko iskustva sa ugradjenim plinom na 1.6MPI motorom.  :)

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #6 poslato: 17. Jan, 2014. 03:03 »
ajde izgleda prvo moram ja nesto da kazem...
u poslednje 2 godine imao sam ga na svim mojim 1.6 vozilima...
3 uredjaja... 2 ugradjena u novom sadu, 1 ugradjen u cacku...
sva tri su sekvent i cena ugradnje od 350-400e...

sta da kazem?
imao sam osecaj da imam plin u vozilu, ali nesto, posle upotrebe preko deceniju u 1.3 konceptu... previse nekih problemcica ume da se pojavi...stvarno vozilo mora da bude 101% ispravno da bi plin radio fantasticno...
ok, presli smo mi oko 50.000km sigurno na plin... ali ... i dalje smatram... nije najsrecnije resenje ugradjivati na feliciju 1.6 plin bas sad...
ipak je to prevelika investicija za vozilo koje cca vredi 1000e i sa kojim... treba stvarno napraviti kilometrazu da se bas sve isplati...
jer, 50.000dinara sigurno kosta instalacija plus atest, ako ne i 60.000dinara...
a za to je potrebno ... sigtno nekih 12.000km ako ne i vise...pod uslovom da se nista ne pokvari u medjuvremenu i da ne morate da menjate razvodnike, bobine, kablove svecice i sve ostalo ...
a za godinu dana to vozilo ce realno vredeti upola para kao danas... i mislim da je matematika... veoma losa, sa potencijalnom mogucnoscu da udjete u problem, pogotovu ako vozilo ne koristite na duzim relacijama, jer ovaj sistem podrazumeva paljenje vozila na benzin i zimi, bar 1.5 km voznje na benzin...

toliko za pocetak o ovoj temi od mene
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...