Autor Tema: Čudna bela smesa na crevima?  (Pročitano 18045 puta)

3 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Ljuba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
Odg: Čudna bela smesa na crevima?
« Odgovor #45 poslato: 20. Maj, 2025. 21:22 »
Hehe, genijalno. Ako se ne varam ovo su brze spojke za creva od vazduha na kamionima i trpe, bez problema, 12 bari pritiska, tako da cenim da je ovo trajno resenje. Bravo za "hack"  :RR)
  • Vozi: Fabia 2

Na mreži BrankoJanj90

• Ambition
  • Ugled: 2
« Odgovor #46 poslato: 20. Maj, 2025. 23:14 »
Bas tako! Meni za sad radi posao vec tri dana suva spojka i crevo!!! Tako da umesto 42.000 sa crevom i rukama dao sam 700din…
  • Vozi: Superb 3 190ks 4x4 DSG

Van mreže Aleksandar72

• Ambition
« Odgovor #47 poslato: 31. Maj, 2025. 14:28 »
Branko,

Ako moze malo detaljnije u smislu da li se ovi plavi delovi na krajevima izvlae pa se gurne crevo i onda se vrate u prvobitni polozaj,mozda gresim jbg nemam iskustva sa ovakvim spojkama kao vecina ljudi pa ako nije problem malo pojasnjenje...

Inace ideja za resenje problema mi deluje fantasticno jer pritisak u sistemu ide do 6 bara
  • Vozi: Octavia 2.0 TDI

Na mreži BrankoJanj90

• Ambition
« Odgovor #48 poslato: 31. Maj, 2025. 15:06 »
Pa u sustini radi na klik klak, kada ubacis unutra crevo udje u sam spoj mozda 1-2cm, i nema sanse da se izvuce rucno dok opet prsten ne uvuces unutra i onda se izvuce crevo, takav isti princip je na svim spojevima ukljucujuci i diznu adblua. Evo posle blizu 2.000km spojka suva kao barut i nista ne cuti!! Ja sam za svaki slucaj sipao aditiv protiv kristalizacije.

Van mreže Aleksandar72

• Ambition
« Odgovor #49 poslato: 31. Maj, 2025. 15:24 »
Hvala na objasnjenju,ovaj problem ima dugar na Superb-u odusevice se kada bude cuo :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: bravo2 bravo2 bravo2
  • Vozi: Octavia 2.0 TDI

Na mreži icko94

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #50 poslato: 30. Apr, 2026. 08:51 »
Narode, ne znam majstore koji bi znali ovo da naprave, pa ako možete da mi date kontakt majstora koji su vam radili ovo, častim i vas i njih jer je ovo fantastično, još za ove pare...  :bravo: :bravo: :bravo:
  • Vozi: Skoda superb 2.0 110kw 2018. godiste

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #51 poslato: 30. Apr, 2026. 09:59 »
Adblue sipati samo iz kantice od renomiranih brendova. Nikad na pumpi gde toce kamioni.

Van mreže Alex71

• Ambition
  • Ugled: -1
« Odgovor #52 poslato: 10. Maj, 2026. 12:16 »
Vidim, na stranim linkovima, da već neko vreme se prodaju i kantice sa vec aditiviranim adblue. U  regionu se preporučuje Total-ov ClearNox ( https://totalenergies.rs/sr/auto-maziva/otkrijte-nase-proizvode/clearnoxr ) . Počeo sam da sipam aditiv u adblue zadnjih par kantica, al mi nešto smor da to jurim po radnjama odvojeno, pa mi se ovo "nameće" kao potencijalno rešenje. Jel neko sa foruma koristi ovo ?
  • Vozi: Superb 2.0 TDI MY2019

Na mreži icko94

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #53 poslato: danas u 11:08 »
Hvala svima koji su komentarisali ovu temu, ja resio problem bas kao sto ste objasnili, za nekoliko stotina dinara.
Zivi bili!
  • Vozi: Skoda superb 2.0 110kw 2018. godiste

Na mreži BrankoJanj90

• Ambition
« Odgovor #54 poslato: danas u 11:16 »
E bas mi drago evo ja vec dve godine skoro bez problema vozim a presao sam preko 30k km… samo obavezno sipad aditiv za adblue imas da se kupi na pumpama na svaki rezervoar adblua sipas tu bocicu oko 1000 din kosta… nije mnogo skupo a generalno smanjuje ti rizik velikih i jako skupih popravki! Srecno